torstai 23. toukokuuta 2013

YLE UUTISET SEKÄ PIMITTÄÄ ETTÄ JULISTAATV 1, 23.5.2012, klo 20.30, Yle uutiset
Linkki Yle Areenaan.


Yleisradion ja valitettavasti myös muiden valtamedioden tapana on vaieta epideemisen rikollisuuden ja mellakoitsijoiden etnisestä taustasta, koska se todistaa ikävästi kuinka epäonnistunut yhteiskuntakokeilu monikulttuurisuus on. Koska Ylen pyrkimys on edistää monikulttuurisuutta ja esittää se hyvässä valossa, pitää sen saada minimoitua mielikuvatasolla reaalitodellisuuden haitat. Siksi se kutsuu Pariisin 2005 ja Tukholman 2013 rotumellakoita sosiaalisista syistä syntyneinä nuorisolevottomuuksina. Internetin aikakaudella mellakoitsijoiden etnisen taustan korvaaminen ilmaisulla nuoriso on kuitenkin tyhmää ja lyhytnäköistä. Ensinnäkin kaikille on selvää, ketkä Tukholmassa riehuvat ja toiseksi pimittäminen lisää vain entisestään epäluottamusta valtamediohin. Yksinkertaisesti sanottuna Ylen peittely-logiikkaa on vaikea ymmärtää, koska se vain pahentaa sen asemaa uskottavana tiedonvälittäjänä ja luo entisestään epäilyä sen ajamalle monikulttuuriprojektille.
 

Aina ei rikollisen taustasta suinkaan vaieta, mikäli se sopii vallitsevaan poliittiseen agendaan. Sekä Ylen tv-uutisissa että yhtiön verkkosivuilla kerrottiin, että Tukholman mellakoiden vakavimmasta rikoksesta epäilty on Suomen kansalainen. Suomalaistaustan esiin nostamisen motiivina lienee sama kun puheeksi tulee lähes pelkästään afrikkalaisten vastuulla olevat joukkoraiskaukset - itse pääongelma halutaan lakaista maton alle vetoamalla että "raiskaavathan suomalaisetkin". Tukholman kontekstiin käännettynä: mellakoivathan suomalaisetkin. Retorinen temppu voisi toimia, mikäli Tukholman pidätetty todella olisi suomalainen.

Tietenkin
taktisesta syystä Yle kertoo uutisessaan Suomen kansalaisesta, jolloin se voisi rysän päältä kiinni jäädessään vedota siihen, että afrikkalaistaustaisella rikollisella on Suomen passi, joten uutiskanava ei ole valehdellut mitään. Moraalisesti tarkasteltuna kyseessä on tietoinen kansalaisten harhautus, sillä tarkoitus on ollut vihjata, että pidätetty olisi etninen suomalainen Pekka, vaikka Yle tiesi koko ajan, että tekijä, 18-vuotias Ahmed Abdullrahman, on taustaltaan afrikkalainen. Internetin aikakaudella tämäkin pimitys eli valhe selvisi monelle asiasta kiinnostuneelle varsin nopeasti. Pidätettyjen taustasta on kertonut mm. ruotsalainen Petterssons för skillnad -blogi. Todennäköisesti tavan mediakuluttaja olisi arvannut tämän muutenkin aikaisempien vastaavien tapausten perusteella.

Ylelle ei ole näköjään mennyt vieläkään perille, että valheella on lyhyet jäljet.

1 kommentti:

 1. TV1:

  21:30 Värikästä hääloistoa
  Monet Tanskaan muuttaneet siirtolaiset pitävät kiinni vanhoista hääperinteistään. Kun turkkilaisnuoret Tuba ja Mehmet avioituvat, ei kustannuksissa pihistellä. Komeita ovat nuoren parin saamat lahjatkin.

  Yle jatkaa kehitysmaalaisten kehumista.

  Teema:

  17:35 Coronan jengi
  1970. Ohjelmassa tutustutaan Coronan moottoripyöräjengiin ja selvitellään sen toimintaa, kuten suhteita poliisiin sekä toisiin nuoriin. Kuinka kanssaihmiset suhtautuvat kovaa vauhtia pöristeleviin motoristeihin?

  VastaaPoista