keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

KLASSISTA VAIN VALKOISIA SYYLLISTÄVÄÄ SOSIAALIPORNOA29.6.2011, Tv 2, klo 19.20 Verta, hikeä ja luksusta


4/5. Kulta ja elektroniikkajäte. Brittinuoret liittyvät tuhansien ghanalaisten joukkoon: kaivamaan paljain käsin kultaa. Lapsilla on vielä ankeampaa, kun he erottelevat lännen elektroniikkajätteestä kuparia. T: BBC.

Sarjan esittely


Mihin tällä itkuisten ja pelkästään tunteittensa varassa elävien "tiedostavien" brittiteinien viemisellä Afrikan arkeen oikein pyritään? Tietysti herättämään kollektiivista syyllisyyttä kaikissa valkoisissa länsimaisissa ihmisissä kuten suomalaisissa. Siksihän "vastuullisen tiedottamisen" (koodisana suomalaisvihamielisyydelle) Yle sarjan BBC:ltä hankkikin! Sarja ei turhaan kikkaile hienovaraisella propagandalla, vaan tykittää katsojan silmille suorasanaisen viestin, että meillä on hyvin, koska heillä on huonosti.

Ongelma voidaan ohjelman tekijöiden mielestä ratkaista kaatamalla kuin tyhjästä tullutta länsimaista vettä Afrikan pohjattomaan kaivoon - tai vielä parempaa - tuomalla afrikkalaiset Eurooppaan! Jälkimmäisellä toimenpiteellä oletetaan, että afrikkalaisten kurjuus vähenisi ja meidän elintasomme jopa kasvaisi (ne huippuosaajat), vaikka lopullisena seurauksena olisi vain Euroopan muuttuminen Afrikaksi. Jotta tämäkin skenaario huomioitaisiin, Yle voisi harjoittaa aidosti vastuullista tiedottamista lähettämällä klassikkodokumentin Africa Addio (Jäähyväiset Afrikalle). Dokumentissa näytetään kouriintuntuvasti syy sille, miksi Afrikka on sellainen kuin se on: siellä asuu mustia afrikkalaisia. Kun he muuttavat tänne, Suomi ja Eurooppa muuttuu afrikkalaiseksi. That's simple, the case closed, goodbye Europe, period.

Lyhyt traileri Addio Africa -dokumentista tästä linkistä.
Koko dokumentti tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti