perjantai 19. maaliskuuta 2021

YLE PÖNKITTÄÄ TUOREEN "NAISVIHATUTKIMUKSEN" AVULLA HALLITUKSEN JA NATON LISÄÄNTYVÄÄ VALLAN TARVETTA



Sääliksi käy demarieläkeläisiä ja muita konformisteja, jotka lapsenuskoisesti luottavat valtamedian uutisointiin. Henkinen laiskuus ei paranna asiaa, sillä tuulipukukansalaiset eivät juuri jaksa kaivella lähdekritiikkiä tai tarkistaa taustoja muista tiedotusvälineistä. Tyypillisen esimerkin helposti massoihin uppoavasta valeuutisoinnista tarjoaa Ylen verkkosivujen juttu Nato-raportti kertoo Suomen hallituksen olevan poikkeuksellisen vihakampanjan kohde somessa – Marin: "Naiset johtavat hallitusta, Get over it"

Mikäli uskoisimme uutista sellaisenaan, meidän pitäisi olla huolissamme naisvihamielisistä nettikirjoittelijoista ja vaatia Twiteriä sensuroimaan heitä, koska "vihapuhe uhkaa demokratiaa". Uutisen tarkempi analysointi kuitenkin paljastaa, ettei demokratia ole Twitterissä uhattuna, vaan sitä vaarantaakin Naton hybridisotakampanja, harhaanjohtava valtamedia ja sensuuria vaativa hallituksen viestintäsiantuntija. 

Yle verkkosivujen artikkeli ja TV1:n iltauutiset esittelevät näyttävästi Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksen StratComin juuri ilmestynyttä raporttia, jossa kerrotaan verkossa esiintyvästä naisvihasta, joka on kohdistunut Suomen hallituksen ministereihin. Samaisessa verkkosivun jutussa Yle pyrkii hälventämään nykyhallituksen roolia tilaustutkimuksessa kertomalla sen olleen Sipilän hallituksen aloite:

Valtioneuvoston viestintäpäällikkö Päivi Anttikoski kertoo twitterissä, että tutkimus on saanut alkunsa Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana keväällä 2019, jolloin valtioneuvosto ehdotti Stratcomille tutkimusaihetta vaalivaikuttamisyrityksistä. Tutkimuslaitos halusi keväällä 2020 kääntää huomionsa vihapuheeseen.

Toisin kuin Yle, Talouselämä-lehti tuo esiin, että tutkimuksessa ei löytynyt Suomeen suunnattua disinformaatiota, jonka vuoksi tutkimuskohde muutettiin paremmin vastaamaan nykyisen feministihallituksen tarpeita. Alkuperäisen tutkimuksen piti osoittaa, kuinka maatamme uhkaa vieraan vallan informaatiovaikuttaminen, olihan samoihin aikoihin (2019) kohistu median lempilapsena tunnetun Jessikka Aron "tutkimuksesta" Putinin trollit. Tosin tendenssikirjan reikäisyys huomattiin tuoreeltaan jopa Helsingin Sanomissa, joten StratComin aluperäisen tutkimuksen vetämä vesiperä ei tullut yllätyksenä. Tutkimuslaitoksen ainoa keino välttää 0-tutkimuksen häpeä oli siirtää huomio sinne, josta saadaan helposti nostettua pöyristyttävä "paljastus". 

Politiikassa jokaikinen hallitus saa kritiikkiä verkossa, mutta Naton tutkimuksessa nämä moitteet mitätöidään sanomalla arvostelun olevan pelkkää naisvihaa. Sitäkin varmasti on jonkin verran ollut, mutta pääasiassa kriitikki on kohdistunut naisministerien heikkoon päätöksentekoon, josta on kertynyt paljon kiistämätöntä näyttöä. Kun tietämättömät ministerit poukkoilevat päätöksissään, tämän ääneen sanominen tulkitaankin "naisvihaksi", jolloin valtamedia katsoo heillä olevan oikeus uhriutua asemastaan. Vastaavasti hallituksen haluttomuudesta ottaa vastaan kritiikkiä kertoo pääministeri Sanna Marinin tviittaus Naton "tutkimuslöydöksestä": "Hallitusta johtaa naiset, Get Over It!" Mikäli tällaiseen ylimielisyyteen sortuisi miesvetoinen hallitus, voisi vain kuvitella minkälaisia reaktioita se synnyttäisi tiedotusvälineissä.

Yle-uutisen tarkoitusperät ovat melko ilmeiset. Ensinnäkin se haluaa lisätä läntisen sotilasliiton vaikutusvaltaa Suomessa myöntämällä sille auktoriteettiaseman ulko- ja sisäpoliittisten uhkien arvionnissa, vaikka Suomi ei ole edes Nato-maa. Toiseksi, Nato esitetään tahona, joka tunnistaa ja paljastaa Suomenkin "demokratiaa uhkaavan vihapuheen". Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksen tutkija pohtii viranomaisten roolia "vihapuheen" rikollisen (sic) luonteen määrittelyssä:

Aiheet, joihin törkypostaukset liittyivät, olivat useimmiten koronapandemia, maahanmuutto, EU-politiikka ja sosiaaliliberaali politiikka. Osa sisälsi piilotettua tai avointa seksististä kieltä.  

Tämä saa aikaan poliittisen ongelman, kun viranomaiset joutuvat tasapainoilemaan sen suhteen, mikä kuuluu sananvapauden piiriin ja millainen viestintä on rikollista, sanoo Stratcomin tutkija Rolf Fredheim.

Hallituksessa on Naton globalistiselle agendalle myötämielisiä voimia, jotka haluaisivat "vihapuheen" varjolla estää ja kriminalisoida poliittisen kritiikin. Ylen verkkojutussa haastateltu hallituksen johtava viestintäasiantuntija Jussi Toivanen painostaa somepalveluita ottamaan käyttäjiltään henkilötiedot, jotta anonyymi kirjoittelu ei olisi mahdollista. Tätä ollaan samanmielisten keskusteluissa perusteltu vertaamalla sometilin perustamista aseen ostamiseen! Toivanen pitää jo lähtökohtaisesti kansalaisten vapaata mielipiteenilmaisua "ongelmallisena", mutta vain poliittisen eliitin kannalta: 

Valtioneuvoston johtava viestintäasiantuntija Jussi Toivanen pitää vihakirjoittelua Suomessa nousevana ongelmana. Ongelmia aiheuttaa sekä ihmisten joutuminen kirjoittelun kohteeksi että heidän pelkonsa kohteeksi joutumisesta.

Alkuperäisen Nato-tutkimuksen epätoivottu lopputulos käännettin fokusta muuttamalla lopulta voitoksi, koska uuden "löydöksen" avulla voidaan kauhisella "vihapuhetta". Sen hillitseminen puolestaan vaatii viellä politiisia toimia, jotta tyytymättömien kansalaisten suut saadaan tukittua.

1 kommentti:

  1. Vitsi on siinä, että juuri tällainen propaganda vaikuttaa kuten housuihin päästetty kusi. Aluksi se lämmittää, mutta myöhemmin ei. Ts. melko pian se rikkoo propagandistin legitiimiyttä.

    VastaaPoista