maanantai 6. huhtikuuta 2020

SALALIITTOTEORIAT JA UUSNATSIT UHKAAVAT, JOTEN PAREMPI LUOTTAA VAIN VALTAMEDIAAN


Valtamedian julkaisemat perinpohjaisilta näyttävät jutut salaliittoteorioista ovat useimmiten osoitus epäilystä oman propagandan voimaan. Median vaikuttavuutta seurataan tarkkaan ja jos näyttää siltä, että joihinkin uutisiin suhtaudutaan perustellulla epäilyllä, yritetään tätä kritiikkiä mustamaalalta. Kyse on "edistyksellisten voimien" tavaramerkiksi tulleesta valheen projektiosta, joka tunnettiin hyvin jo Neuvostoliiton alkuvuosilta. Näiden valheiden koodisanoja ovat nykyään "valeuutiset", "infromaatiovaikuttaminen" ja "salaliittoteoria", joista viimeksi mainittu on järein keino kompromettoida vasta-argumentit. 

Virallisen selityksen mukaan  salaliittoteorioista ovat vastuussa lähes poikkeuksetta pahantahtoiset hämärätahot, äärioikeisto ja muut "demokratian vastaiset" veneen keikuttajat. Vastaavasti valtamedialla on vastaansanomattomasti aina puhtaat jauhot pussissa, sillä eihän sillä ole mitään intressiä vehkeillä tavallisia kansalaisia vastaan. Tässä hermeettisesti suljetussa tulkintamallissa todisteet valtamedian epärehellisyydestä on looginen mahdottomuus, joten syytösten esittäjän täytyy olla valeuutisten ja salaliittoteorioiden levittäjä.

On päivän selvää, että valtamedia jättää suurille massoille kertomatta osan maailman asioista. Tässä ei ole mitään ihmeteltävää saatika salaliittomaista, koska aika ja mediatila ei yksinkertaisesti riitä kaikkien seikkojen ja tulkintojen esille tuomiseen. Tämä ei silti poista sitä tosiasiaa, että hallitsevat läntiset "liberaalit" tiedotusvälineet jättävät systemaattisesti kertomatta tiettyjä asioita ja tulkitsevat eräitä ilmiöitä määrätyn agendan mukaisesti. 


Oma lukunsa on piilosensuuri, jota harjoittavat johtavat sosiaaliset mediat. Esimerkiksi Facebook harjoittaa systemaattisesti varjobannausta niitä sivustoja kohtaan, jotka kritsioivat globalismia. Myös Yle Watch on tällaisen kieron näkyvyyden eston kohteena.

Lähes koko maailmaa koskettanut koronvirusepidemia on jättänyt paljon avoimia kysymyksiä, joihin valtamedia ei ole syystä tai toisesta halunnut antaa kunnollisia vastauksia. Johtavat tiedotusvälineet  ovat kavahtaneet tätä tervettä epäilyä ja tiedonjanoa, jonka vuoksi ne ovat ryhtyneet vastahyökkäykseen raivatakseen massojen mielistä tilaa "viralliselle totuudelle" (Pravda). Suomessa tätä häikäilemättömän yksisuuntaista informaatisotaa käy Yle pitkässä agendauutisessaan Kaiken takana ovat taas liskoihmiset – Miksi korona kiehtoo salaliittoteoreetikoita ja miksi villeimpiinkin salaliittoihin uskotaan? 

Jutun retorinen arsenaali nojaa pitälti salaliitoista tehtyihin argumentatiivisiin olkiukkoihin, jotka on helppo kumota. Näiden marginaalisten hörhöteorioiden esiin tuomisen tarkoitus on tietenkin langettaa varjo myös niille empiirisiin todisteisiin perustuville kysymyksille, joista media ei halua keskustella:
Paljon vaikeampi on sanoa, mistä ja miten liikkeelle lähtivät ensimmäiset koronavirusta koskevat salaliittoteoriat. 
Niitä on viime kuukausien aikana riittänyt: Korona luotiin laboratoriossa. Korona saapui maahan meteoriitin mukana. Korona on Kiinan tai Yhdysvaltain viranomaisten tai armeijan luoma biologinen ase. Kaiken takana on suursijoittaja George Soros, liskot ja maailmanlaajuinen juutalaisten salaliitto. Simpsonit ennustivat koronan.
Median varpaille astumisesta kertoo myös ärtymys pörssispekulantti George Sorosin arvostelusta. Globalististen päämääriensä ansiosta valtamedia on aina puolustanut raivoisasti vasemmiston lemmikkinä tunnettua suursijoittaja Sorosia, eikä jutun kirjoittaja Teija Siltamäki tee tässä ammattikuntansa puolesta poikkeusta. Juutalaistaustaisen Sorosin rinnastaminen liskoihmisiin on tietenkin yritys tehdä naurunalaiseksi häntä vastaan esitetty kritiikki. Kieltämättä nokkela strategia, mutta sillä ei tehdä tyhjiksi jopa suuren yleisön tuntemia Sorosin projekteja, joissa on edistetty mm. laitonta maahanmuuttoa, kansanäänestysten kumoamista ja ihmisoikeustuomareiden puolueellisuutta.

Vakuuttavuuttaan lisätäkseen juttua varten on haastateltu salaliittoihin perehtynyttä Helsingin yliopiston tutkijatohtori Niko Pyrhöstä, joka mm. kommentoi kolmea koronvirukseen liittyvää salaliittoteoriaa. Niiden kumoamiseksi ei olisi tarvittu tutkijatohtoria, sillä normaalijärkiselle lukijalle ne näyttävät jo päältä päin katsoen hullunkuriselta ja epäloogiselta aprikoinnilta. Hörhöteorioiden esittelemisen motiivina näyttää olevan halu saada ne yhdistettyä todellisiin kehityssuuntiin, joidenka ilmenemisen valtaapitävät haluavat kieltää olevan olemassa:
Niinpä maahanmuuton vastustajat ovat Suomessakin spekuloineet, onko korona levinnyt Suomeen pakolaisten mukana, vai käytetäänkö koronaa "väestönvaihdon" kätkemiseen. (Väestönvaihto on salaliittoteoria, jonka mukaan maan alkuperäinen väestö pyritään syystä tai toisesta korvaamaan maahanmuuttajilla.)
Toisin kuin tuossa väitetään väestönvaihto ei ole salaliittoteoria, vaan tilastollisesti todistettu tosiasia: alkuperäisten eurooppalaisten määrä vähenee ja maahan päästettyen rotumuukalaisten määrä lisääntyy. Koska muutos ei tapahdu silmänräpäyksessä vaan vuosien kuluessa, hallitseva luokka pitää puhetta väestönvaihdosta "salaliittoteoriana". Siitäkin huolimatta, että muutos on kiistattomasti kiihtyvä ja saatu aikaan tietoisilla poliittisilla päätöksillä kirkkaassa päivänvalossa. Väestönvaihdosta kirjoittaessaan toimittaja lyö lisää löylyä pitämällä sisäministeri Maria Ohisalon maahantulokieltoon liittyvien erivapauksien kriitiikkiä "salaliittona":
Nyt leviävä teoria perustuu siihen, että vaikka Suomi sulki rajansa 19. maaliskuuta, turvapaikanhakijoilla on edelleen oikeus hakea turvapaikkaa. Se pohjautuu kansainvälisiin sopimuksiin. Rajavartiolain mukaan rajanylityspaikan väliaikainen sulkeminen ei saa estää oikeutta kansainvälisen suojelun saamiseen.
Rajojen sulkeminen tavallisilta EU-kansaisilta toisin kuin Euroopan ulkopuolelta tulevilta laittomilta turvapaikan hakijoilta ei ole salaliittoteoria vaan tosiasia. Rajavartiolaitos saa tarkemmat ohjeistuksensa sisäministeriöltä, joka taas rikkoo tietoisesti Schengen-sopimusta kuten se teki vuonna 2015. Sopimuksen mukaan "kansainvälisen suojelun" tarpeessa olevan pitää hakea turvapaikkaa siitä EU-maasta, johon on ensimmäisenä saapunut. Täältä turvapaikkaa hakevat ovat tulleet jo kymmenen turvallisen EU-maan kautta, joten Suomen velvollisuutena pitäisi olla turvapaikanhakijan palauttaminen Ruotsiin. Sitä paitsi toimittajien ja sisäministerin kailottamat "kansainväliset sopimukset" ovat juridisesti vain sopimuksia, eikä niillä ole siksi suveneerien valtioiden määräämien lakien voimaa. 

Artikkeli lienee suunnattu keskivertolukijalle, joka ei välttämättä osaa erottaa perusteltua yhteiskuntakritiikkiä salaliittoteoriasta. Esimerkiksi juttuun on ympätty mukaan pieni tietopaketti käsitteestä Deep State (Syvä valtio), joka esitetään pelkästään salaliittomaisessa valossa:
Suosituimpia salaliittoja: Deepstate eli niin sanottu syvävaltio on etenkin Yhdysvalloissa suosittu teoria, jonka mukaan todellista valtaa yhteiskunnissa eivät käytä niiden viralliset johtajat, vaan hallinnon sisällä olevat salaiset toimijat.
Syvän valtion olkiukkoversiossa se näyttää harhaiselta salaliittoteorialta, varsinkin jos siinä puhutaan "salaisista toimijoista". Tosiasiassa se on esimerkiksi Yhdysvalloissa osa valtavirran puheenpartta, jossa sillä ei suinkaan viitata "salaisiin toimijoihin", vaan vallankäyttäjiin, jolla ei ole äänestäjien antamaa valtakirjaa. Puhe Syvästä valtiosta ei merkitsekään salaliittoteoriaa, vaan "edistyksellisten" varjeleman tabun paljastamista. Konservatiivinen Conservapedia, vastavoimana Wikipedian vallanneille päivystäville vasemmistoaktivisteille, täsmentää mikä on Deep State:
Syvä valtio (jota kutsutaan joskus "pysyväksi valtioksi" tai varjohallitukseksi) on termi, jota käytetään kuvaamaan byrokraatteja ja muita vaikuttaja, joita ei ole valittu vaaleilla, mutta jotka tosiasiassa kontrolloivat hallitusta ja sen politiikkaa. Tässä varjohallituksessa julkishallinnon virastojen ja asevoimien byrokraatit sekä tietyt liittolaiset varsinaisten virastojen ulkopuolelta (kuten valtamedia, poliittiset puolueet, lobbaajat, konsulttiyhtiöt ja suuryritykset) ovat mukana määrittelemässä, hallitsemassa ja manipuloimassa hallituksen politiikkaa. Nämä henkilöt kannattavat yleensä liberaalia ja globalistista maailmankuvaa. Syvä valtio on yhtä kuin hallinnollinen valta.
Kokonaisuudessaan Ylen kirjoitus noudattaa monessa suhteessa vanhaa valtamedian työstämää kaavaa salaliittoteorioiden luonteesta ja kannattajista. Esimerkiksi haastateltu asiantuntija samaistaa epäsuorasti tietämättömyyden ja poliittisen konservatismin, mutta ei hiisku sanallakaan hallusinaatiovasemmiston salaliittoteorioista. Ehkä siksi, että kulttuurin ja median saralla hegemoniseen asemaan marssineiden jälkimarxilaisten teoriat ovat valtavalla mediarummutuksella saaneet totuuden aseman kuten feministien alkuunpanema salaliittoteoria "hallitsevasta patriarkaatista".


                                                        ****************************


Salaliittoihin liittyy myös Ylen viime viikolla julkaistu 7-päivää tasoinen "katso myös kuvat" -kauhistelujuttu Uusnatsit innostuivat pandemiasta – "Tämä voi olla juuri sitä, mitä olemme toivoneet". Sepustuksen tarkoitus on tietenkin pelotella turvakypärästään kiinni pitäviä normikansalaisia, tuulipukukansaa, demarileläkeläisiä ja vasemmistohumanisteja, jotta nämä tarrautuisivat entistä päättäväisemmin Isosisko-valtion helmoihin. 

Juttua lukiessa tulee ensimmäisenä mieleen, että miksi ihmeessä lukijan pitäisi tietää mitä juuri uusnatsit pohtivat ja toivovat koronaviruksesta. Miksei samanlaista katsausta tehdä vaikka lestadiolaisista, transhumanisteista tai äärivasemmistolaisista? Kai heilläkin on toiveita siitä, miten tunnoton virus voisi ajaa heistä riippumatta heidän asiaansa.

Asia on yksinkertainen: uusnatsit ovat sopiva mörkö ja tekosyy nykyjärjestelmälle olla tekemättä kriittistä arviota itsestään –
 Ylen juttu on siis Hilter-kortin päivitys tämän päivän "mitä jos" -versioksi. 

Asiantuntijaksi juttuun oli valittu äärioikeistoa päivystävä dosentti Tommi KotonenJyväskylän yliopiston äärioikeistotutkija yltyy varsinaiseksi hyönteistieteilijäksi vyöryttämälle lukijan silmille juutalaisten painostusjärjestö ADL:n listaamia piskuisia natsikerhoja, joilla itsellään ei ole mitään poliittista merkitystä. Huvittavana yksityiskohtana on Kotosen jo aiemmin havaittu pakkomielle amerikkalaiseen Atomwaffen-ryhmään, joka on koostunut enimmäkseen toisiaan surmanneista teineistä. Poliittisessa pelissä tällaisilla porukoilla on toki funktionsa yleisenä sylkykuppina varsinkin valtamedian kriisiajan massapropagandassa:
Yksi merkittävimmistä ryhmistä on Yhdysvalloissa perustettu Atomwaffen Division (suom. Atomisodan divisioona), joka on sittemmin levinnyt moneen Euroopan maahan. Sen innoittamana on syntynyt muita ryhmiä, joilla on samankaltaisia mahtipontisia nimiä, kuten Sonnenkrieg Division ja Feuerkrieg Division. (Aurinkosodan ja Tulisodan divisioona).
Jutun kirjoittaneen toimittaja Yrjö Kokkosen ja tutkija Tommi Kotosen kannalta erityisen noloa on se, että Viron sisäisen turvallisuuden viranomainen KAPO kertoo Feuerkrieg Divisionin takana olevan ainoastaan 13-vuotias somessa vaikuttava koulupoika. Tämä ei ole kuitenkaan estänyt (valkoisia) äärioikeistojärjestöjä omavaltaisesti valvovaa juutalaisten etujärjestö Anti-Defamation Leagueta (ADL) pitämästä nörttipojan Feurkrieg Divisionia ertyisen vaarallisena valkoista "ylivaltaa" ajavana "järjestönä".

ADL:n ja Ylen vaaralliseksi listaama Feuerkrieg
Division koostuu vain yhdestä 13-vuotiaasta pojasta.

Moraalipaniikkia lietsovasta Yle-uutisesta huolimatta uuskansallissosialisteista ei löydy juuri mitään konkreettista uhkaa. Punaporvarin unen häirinnästä kerrotaan vieläpä konditionaalissa:
Edistäminen tapahtuisi sylkemällä kasvoihin poliiseja tai vähemmistöjen edustajia, ja näin levittämällä tautia haluttuihin kohderyhmiin. Keskusteluissa on myös esitetty, että sairastuneet käyvät sylkemässä synagogien ovenkahvoihin, kertoo Yahoo News.
Edellinen sitaatti on sikäli osuva, että se on täsmällinen kuvaus siitä mitä äärivasemmistolaiset ovat puuhailleet Suomessa koronakriiisin aikana. Suomen Uutiset kertoi reilu kuukausi sitten uutisessaan Äärivasemmiston tukikohdasta esitetään korona-viruksen tahallista levittämistä poliisiasemille ja syyttäjävirastoihin, että Takku.netin anarkokommunistit aikoivat edistää työtävieroksuvan luokan vallankumousta koronaviruksella.

Pääasiassa feministisistä yliopisto-opiskelijoista koostuva "anti"-fasistinen Varisverkosto innostui Ylen uusnatsijutusta siinä määrin, että kirjoitti siitä punalasiensa läpi tulkitun version, joka ei ole muuta kuin projektio äärvasemmiston omista julkituoduista vallankumousfantasioista. Tämä on sitäkin räikeämpää kun ottaa huomioon kirjoituksen jeesustelevan asenteen väkivaltaan. Pata kattilaa soimaa, varsinkin, kun oma väkivalta on sitä parempaa ja "oikeutettua".

Puuhakerhon ideoiden loppumisesta kertoo paljon se, että syitä fasismista raakkumiseen täytyy tätänykyä etsiä valtamediasta. Muutoinhan verkoston nettisivut ovat rappeutuneet Rumba-lehden kommunistiseksi mukaelmaksi, jossa jaaritellaan juttu toisensa perään RAC-musiikkiskenen nazistisesta pahuudesta ja pyydetään lukijoita vanhaan kunnon Stasi-tyyliin ilmiantamaan työnantajille vääränlaisissa bändeissä soittavat työntekijät. Bändijutuista on vastannut yleensä punaripuloivaa grindcorea soittavan Rotten Sound -yhtyeen Keijo Niinimaa. Tätä täytyy vain ihmetellä, kyseessä on sentään jo aikuinen mies.

Punk in Finlandin skeneveteraani ei ehkä ole Varis-jutun 
Koronakriisi: Uusnatsit tavoittelevat “yhteiskunnan luhistumista”, USA:ssa estetty pommi-isku sairaalaan kirjoittaja, vaikka se kävisikin hyvin tekopyhyyden harjoitelmaksi. Kirjoitus on tyypillinen esimerkki siitä, kuinka kapinallisena esiintyvä äärivasemmisto ei ole muuta kuin kaksilla rattailla ajava järjestelmän vahtikoira, joka valvoo että myös valtiovalta noudattaa Helsingin Sanomien pääkirjoitusten linjaa. Varisten omat julkilausumat koronaviruksesta eivät muutenkaan eroa valtamedian EU-federalismista:
Esimerkiksi pakolaisleirit Kreikassa, joissa edes perushygieniaa ei voida välttävästi tarjota tuhansille ihmisille, on evakuoitava ja purettava välittömästi, ja niiden asukkaat saatettava terveydenhuollon ja asumisen piiriin. Jos Kreikan pakolaisleirien 40 000 henkilöä jaettaisiin kaikkien EU-maiden kesken, minkään yksittäisen maan osuus ei olisi suuri.
Varisverkoston natsivuodatuksessa moralisointi kansallissosialistien mahdollisesta väkivallasta on viety tappiin asti, mikä on vähän hassua nimettömältä ryhmältä, jonka sisäsiittoisessa piirissä on julistettu kaikenlaista terrorifantasiaa. Vaikka kehoitus levittää koronavirusta viranomaisiin tulkikin nimellisesti Takku.netistä, voi agitaattori kuulua Varisverkostoon, sillä äärivasemmistossa "jäsenyydet" ovat monesti päällekkäisiä.


                                                        ****************************


Yle TV1, maanantai 6.4.2020 klo 20.00. MOT: Ilmastoepäilyn kylväjät

Ilmastonmuutoksesta on tullut oikeistopopulistien lempivihollinen. MOT kertoo, mistä ilmastonmuutosta epäilevä liike on saanut alkunsa ja miten se vaikuttaa Suomessa. HD ohjelmatekstitys (suomi) 29 min- Linkki ohjelmaan.


Saatinpa taas vieritettyä yksi synti oikeistopopulistien harteille. Ohjelman asetelmana oli julistaa epäillyt kerettiläiset heti syyllisiksi, jonka jälkeen sopivasti leikatut haastattelut antoivat syytekirjelmälle vain todisteet. 

Tämän tyyppiseen tendenssijournalismiin kuuluu antaa puheenvuoro myös katumuksen tekijälle so. takinkääntäjälle. Ohjelmasta riippuen kyseessä on joko entinen rasisti tai natsi, tällä kertaa pyhää ilmastonmuutosta puolusti entinen ilmastodenialisti.

Sosialismin osuus ilmastoideologian taustalla kiistettiin tietenkin salaliittoteoriana, mutta se ei näyttänyt kovin uskottavalta kun yksi haastatelluista oli pitkän linjan vihreä ex-taistolainen Satu Hassi. Hänen unelmansa globaalisosialismista ei onnistunut SKP:n avulla, mutta "vihreiden" riveissä siihen näyttää olevan valitettavasti paljon paremmat mahdollisuudet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti