sunnuntai 17. helmikuuta 2019

EI MIKÄÄN UUTINEN: YLE TV:N OHJELMISTO PUOLUSTELEE KOMMUNISMIA JA DEMONISOI NATIONALISMIA

Lenin ei ole kuollut. Hän elää vahvana Ylen ohjelma-
hankkijoiden sydämissä.


Yle Teema, 17.2. 2019 klo 12.00, Kino Klassikko: Lokakuu


ELOKUVA (Oktjabr, Neuvostoliitto 1927) Monumentaalinen kuvaus Pietarista Venäjän vallankumouksen aikana tsaarinvallan kukistumisesta aina bolsevikkien vallankaappaukseen. O: Sergei Eisenstein. HD 1 h 45 min


Elokuvan  linkki Yle Areenaan.

Eräs kansalaisvaikuttaja kirjoitti sosiaalisessa mediassa pienen pohdinnan tänään näytetystä kommunismia puolustavasta elokuvasta:
Yleisradio esittää tänään bolsevismin voittoa ylistävän elokuvan Lokakuu. Entä bolsevismin miljoonat uhrit, esimerkiksi Virossa? Näyttääkö Yle seuraavaksi natsileffa Tahdon voiton ja rasistisen Kansakunnan synnyn? 
Griffith ja Eisenstein olivat molemmat elokuvakerronnan uudistajia, mutta jostain syystä Eisensteinin kohdalla puhutaan montaasitekniikasta ja joukkokohtauksista, Griffithin kohdalla propagandasta ja rasismista." Tämä Kari Glödstaf nimisen Mykkäelokuva-harrastajan arvostelu on muuten aika tasapainoinen. http://www.filmgoer.fi/new/klassikko/kansakunnan-synty Todetaan mm. "Elokuvalla on myös varjopuolensa. Sitä syytettiin alusta lähtien historiaa vääristeleväksi ja rasistiseksi, joista ainakin jälkimmäinen väite pitää paikkansa – räikeällä tavalla." Ei aleta väittää että historian osalta on oikeassa mutta ei myöskään että väärässä.
Samassa postauksessaan kirjoittaja pohtii lisää Kansakunnan synty -elokuvaa:
Griffithin rasismia tuskin kukaan kiistää. (Eri asia kuka pitää rasismia raskauttavana kuka ei.) Mutta kuinka oikeansuuntainen on elokuvan historiaosuus. Noinko Klu Klux Klan syntyi. 
PS. Olen miettinyt Amerikan mustia kun olen lukenut Quillettesta mustan kolmunistin Coleman Hughesin juttuja. Mustien epännistumisesta on syytetty eri tahoila a) orjuutta ja aiempaa sortoa yleensiä ja b) alhaista äo:ta. https://quillette.com/…/black-american-culture-and-the…/ 
On mielenkiintoista, että Karibian mustat pärjäävät USA:ssa paljon paremmin kuin alkuperäiset mustat, vaikka Karibiallakin on ollut orjuutta ja rasismia. Jopa Nigeriasta muuttaneet pärjäävät paremmin.

                                                 **********************************TV1, 17.2. 2019 klo 21.05, Aktivistit 

3/3: Verikoirat. Koululaisten salaseuran toiminta karkaa käsistä ja isänmaallinen leikki muuttuu julmaksi todeksi. Arvi Nikolainen on vaikeiden valintojen edessä. N: Elias Westerberg, Linda Manelius. O: Lauri Maijala. T: Helsinki-Filmi Oy. HD ohjelmatekstitys (ruotsi) 51 min

Kulttuuribolshevikki Lauri Maijalan ohjaama kansallisaatetta mustamaalaavan ja historiaa vääristelevän tv-sarjan viimeisessä osassa nuorten patriotismi kuvataan terrorismina. Ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä ymmärtääkseen mitä tällä painotuksella haetaan, maailmassa, jossa vasemmiston lemmikit eli muslimit tekevät kaikkialla tuhoisia terrori-iskujaan. 


Jotta suomalaiset eivät turhaan intoutuisi kritisoimaan muslimien tuomaa jänittävää monikulttuuria, pitää heille iskostaa näkemys, että he ovat itsekin terroristien perillisiä. Tämän narraation mukaan suomalaisten oman "syyllisyyden" pitäisi estää meitä heittämästä ensimmäistä kiveä. Samaa strategiaa on käytetty Lähi-idän ja Afrikan raiskaajista, joiden toimia valtamedia ja maksetut asiantuntijat ovat pyrkineet vähättelemään sillä "argumentilla", että raiskaavathan suomalaisetkin.

Maijalan propagandahyökkäyksessä han-suomalaisuus selitetään pitkään jatkuneeksi historialliseksi ilmiöksi. Suomalaisten nationalistien rinnastaminen nykyiseen globaaliin terrorismiin ontuu kuitenkin monesta syystä.

Ensinnäkin, tässä viimeisessä jaksossa kuvatut Verikoirat eivät iske muslimien tapaan
 suojaamattomiin siiviilikohteisiin, vaan kuten Punaisen armeijakunta RAF, joka teloitti maata hallitsevaa poliittista johtoa ja sen myötäjuoksijoina toimineita virkamiehiä. Jostain syystä tätä mielikuvaa kommunisti-Maijala ei halua tv-sarjassaan ruokkia.

Toiseksi, suomalaisnuorten veren kuohahtamiselle löytyy perusteltu motiivi, sillä maatamme hallitsi vuosisadan alussa suomalaisväestöä sortava Venäjän imperiumi. Tässä mielessä ääneen sanomaton muslimien rinnastaminen suomalaisnationalisteihin on silkkaa pahantahtoista valhetta. Länteen omasta tahdosta tunkeutuneet muslimit kun ovat vain kiittämättömiä kleptoparasiittejä, jotka purevat ruokkivaa kättä murhaamalla raukkaimaisesti viattomia siviilejä.

Kommunismia sympatisoivan Maijalan olisi luonnollisesti mahdotonta tehdä tv-sarjaa, jossa pureuduttaisiin punaisen puolen laittomaan kapinaan ja punaterroriin. Rikkaa ei nähdä omassa silmässä, jonka vuoksi Maijala kiinnittää vääristyneellä historiaa tarkastelevalla punalinssillään huomion Suomen varhaisiin nationalisteihin ja sisällissodan voittaneeseen valkoisen puoleen.

Ylen jatkuvasti lähettämät antinationalististiset ohjelmat panevat miettimään, että voittivatko punaiset sittenkin sisällissodan. Ainakin Ylen ohjelmistoa seuraamalla tällaisen mielikuvan syntymiseltä ei voi välttyä. 

Lauri Maijan tv-tuotos kertoo kiistämättömästi siitä, kuinka pieni mediavaltaan päässyt kulttuurimarxilainen klikki syöttää omaa kaunaansa ja historiantulkintaansa suurelle yleisölle, joka pitää hyväkkäiden harmiksi kansallisaatetta ja valkoisen Suomen perintöä suuremmassa arvossa kuin maatamme Neuvostoliitolle tarjonnutta punaista puolta. 

Puhutaan paljon vuoden 1918 juoksuhaudoista, mutta Ylen ohjelmien perusteella siihen ovat jumittuneet vain kaunaiset kulttuurikommunistit, joilla ei edes ole suoraa yhteyttä todelliseen työväenluokkaan.

1 kommentti:

  1. Hei, olen Albertiina Aleksandra Suomesta Haluan antaa teille todistuksen siitä, miten sain lainan Ryan Cliftonilta. Sain 60000 euron lainan 2 prosentin korolla. HUOM: Se on luotettava ja aito. Jos olet kiinnostunut saamaan lainayhteyden EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

    VastaaPoista