keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

USA:N "RASISMI" - VAIN VALKOISILTA VAADITAAN ASENNEMUUTOSTA

Yhteiskunta ei edelleenkään suhtaudu tarpeeksi
kunnioittavasti mustiin. Rasismi rehottaa.Yle on taas onkinut globaalin valkovihamielisen uutismedian uutisvirrasta jutun, jossa rasismi tarkoittaa vain sitä, että paha syyllinen on aina valkoinen ja musta syyntakeeton uhri. Ensimmäinen uutisjuttu, Poliisin toiminta kuohuttaa jälleen USA:ssa – pysäytys viallisen jarruvalon vuoksi johti mustan miehen ampumiseen, noudattaa median tuttua rasismi-narraatiota. Tosin joskus valtamedia kuten Fox News lipsauttaa tilastollisen totuuden esimerkiksi poliisien väkivallasta Yhdysvalloissa:

Poliisin surmaamien mustien määrä on laskenut 70% viimeisen 50 vuoden aikana. Vuonna 2012, 123 mustaa kuoli poliisin luoteihin. Vuonna 2012, 326 valkoista kuoli poliisin luoteihin (Center on Juvenile and Criminal Justice, CDC).
Kuten asiantuntevan Amerika.org blogin laajassa tilastollisessa artikkelissa todetaan, lukuja tarkasteltaessa "on tärkeintä ottaa huomioon käsite suhteellisesti, toisin sanoen että afro-amerikkalaiset tekevät asukasta kohti enemmän rikoksia kuin valkoiset ja että siitä huolimatta poliisi tappaa heitä vähemmän kuin valkoisia". Vasemmiston valheisiin on tässä keskustelussa kuulunut puolestaan se, että Yhdysvalloissa poliisi surmaa suhteellisesti enemmän mustia kuin valkoisia ikään kuin kaikki valkoiset ja mustat olisivat epäiltyjä rikoksen tekijöitä itse teoissa, joissa kohtalokkaat ampumiset poikkeuksetta tapahtuvat. Koska mustat tekevät pienestä määrästään huolimatta absoluuttisinkin luvuin moninkertaisesti enemmän rikoksia kuin valkoiset, pitäsi heidän joutua arkijärjen mukaan myös määrällisesti enemmän poliisin ampumiksi kuin valkoisia. Silti poliisi ampuu lähes kolme kertaa enemmän valkoisia kuin mustia! Kenenköhän siellä Amerikan kaduilla pitäisi olla oikeasti raivostuneena riehumassa? Mikäli valkoiset todella alkaisivat protestoida kaduilla heihin kohdistuvan poliisiväkivallan vuoksi, ampumistapaukset  saattaisvat nousta otsikoihin. Ikävä kyllä valkoiset eivät välitä omista mustista lampaistaan, mikä taas todistaa sen, että he ovat vähemmän rotutietoisia eli rasistisia kuin mustat, jotka suuttuvat kollektiivisesti, jos heidän rotuyhteisönsä jäsentä vastaan on hyökätty olipa teko sitten oikeutettu tai ei.

Mustat tappavat Amerikassa ja Euroopassa päivittäin valkoisia sekä rikollisin että rodullisin motiivein, mutta niitä ei voi nostaa kohahduttaviksi uutisiksi, sillä mustan rasismin paljastaminen rasismiksi olisi "anti"-rasistisen päättelyn mukaisesti itsessään rasismia –
 eikä sellainen saa kuulua eettiseen ja vastuulliseen tiedottamiseen! Valtavirran tiedotusvälineiden ja niiden indoktrinoimien hyväuskoisten valkoisten ajatuksena lienee, että mustat ovat kuin luonnonvoima, jonka vuoksi myös heidän tekonsa tapahtuvat kuin passiivissa, jolloin olisi pöyristyttävää hakea syitä mustista subjekteista. Sehän olisi vääränlaista ja pahantahtoista syyllistämistä, rasismia. Mustien rikokset valkoisia vastaan "vain tapahtuvat" ja jos niille pitää etsiä jotain syitä, ne pitää löytää joko mystisestä rakenteellisesta rasismista™ tai sitten tavallisista valkoisista veronmaksajista, joiden oletettu nuiva asenne neljän seinän sisällä säteilee myrkyttävästi myös Amerikan kaduille.

On jokseenkin ironista, että tällaisen asenteen vuoksi media ja Hyvät ihmiset näkevät mustat ainoastaan lapsina tai vähämielisinä, jotka eivät voi olla moraalisesti vastuussa omista teoistaan. Toisin sanoen punaliberaalien suojeleva asenne mustia kohtaan on motiiviltaan syvästi rasistinen. Tämä ei kuitenkaan estä heitä taistelemasta "rasismia" vastaan tutuilla metodeilla ja ennakkoasenteilla, sillä he tuskin tunnistavat omassa käytöksessään kognitiivista dissonanssia. Tämä taas johtuu siitä, että loogisten johtopäätösten, seurausten, ajatteleminen loppuun asti ei ole l
iberaalien vahvin laji, sillä he toimivat vain tässä ja nyt, moraalisen tunnemyrskyn humalluttamina. Siksi yritykset ratkaista mustien rikollisuus ja järjetön rasistinen flash mob -joukkoväkivalta pitää löytyä vain ja ainoastaan valkoisista poliiseista, valkoisen yhteiskunnan rakenteista ja tavallisista valkoisista kansalaisista, jotka eivät tarkkaile riittävästi omaa piilorasistista ruumiinkieltään, joka saattaa laukaista tilanteen, jossa mustat joukkoraiskaavat, ryöstävät ja murhaavat heidät.

Ylen toinen tuore uutisjuttu niin tv-uutisissa kuin verkossa (Amerikkalainen poliisikoulu halutaan uuteen uskoon) toistaa tätä samaa perusteetonta mantraa: kunhan vain valkoiset muuttaisivat asenteitaan, kunhan vain valkoiset poliisit oppisivat kohtelemaan tarpeeksi sensitiivisesti Amerikan tummapintaisia kunniakansalaisia, niin kaikki kääntyisi parhain päin. Vasta silloin "kaikkien ihailema" amerikkalainen monikulttuurisuus voisi kukoistaa auvoisena yhteiselona. Ylen uutiset:

Johtaja William O’Toole kertoo, että parhaillaan koulutettavien poliisien oppimäärään on lisätty tunteja, kuinka omat ennakkoluulot tunnistetaan ja niistä päästään eroon.  – Korjattavaa on, kyllä minä sen myönnän. Mutta – valtaosa poliiseista osaa asiansa ja käyttäytyy kunnioittavasti, hän lisää.
Tässä skenaariossa mustilta ei tietenkään vaadita mitään. Eihän luonnonvoimalta voi mitään vaatiakaan, sillä se toimii oman logiikkansa mukaan, jonka vuoksi siihen on turha yrittää vaikuttaa mitenkään. Mustia on jo vuosikymmeniä tuettu Amerikassa kaikin keinoin lähtien jatkuvasti virtaavasta sosiaaliavusta ja positiivisesta syrjinnästä (Affirmative action), jonka seurauksena kyvykkäämpiä valkoisia ja aasialaisia on joutunut työttömiksi. Millään näillä paapomistoimilla ei ole ollut juurikaan positiivista vaikutusta mustien yhteisöihin, sillä kuten vanha sananlaskukin tietää, ei kannettu vesi kaivossa pysy.

Minulla on ikävä uutinen kerrottavana punaliberaaleille: mustien hellävarainen erityiskohtelu on tehnyt heistä vain entistä röyhkeämpiä ja vastuuttomampia, mikä näkyy erityisesti heidän vihamielisen käyttäytymisensä lisääntymisenä muita etnisiä ryhmiä kohtaan. Varsinaista voimaannuttamista -
way of thug life. Ehkä olisi mustien omankin edun mukaista, että yritettäisiin porkkanan sijaan välillä keppiä. Ehkä ankaralla mutta rakastavalla isän kädellä saataisiin kuriin heidän epideeminen rikollisuutensa ja vastuuttomien isien yksinhuoltajakulttuuri, jossa sossukuningattaret lypsävät valtiolta loputtoman elatuksen ja "kasvattavat" lapsistaan uuden sukupolven rikollisia.

Yle Watchin jutut Fergusonista:
1. artikkeli
2. artikkeli
3. artikkeli
4. artikkeli
5. artikkeli
6. artikkeli
7. artikkeli

Yle Watchin jutut tapaus Trayvon Martinista:
1. artikkeli
2. artikkeli
3. artikkeli
***********************************************************************************************************


Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.

Yle Watchin juttuja, jotka liittyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema

1 kommentti:

  1. Ruotsi toimii todisteena siitä, että asenteet ovat yhtä tyhjän kanssa. Katsokaa miten sievästi ja somasti ruotsi lellii ja paijaa mamuja ja pakolaisia, ja katsokaa miten vähemmän kauniisti ne kiittävät.

    VastaaPoista