keskiviikko 8. tammikuuta 2014

YLESTÄ MORO! ILMOJA PIDELLYT. HITLER.
YLE TV 1, 8.1.2014, klo 19, Historia: Hitlerin synkkä karisma
1/3. Hitler oli eittämättä poikkeusyksilö, joka onnistui saamaan miljoonat saksalaiset kannalleen ja tielle kohti tuhoa. Historioitsija Laurence Rees pohtii syitä Hitlerin karismaattiseen vetovoimaan. T: BBC. Linkki ohjelman esittelyyn.


Taas on puna-Ylen ohjelmanhankkijoilla ollut luovuus huipussaan, kun Historiadokumentissa saadaan seuravaat kolme (sic!) keskiviikkoa seurata jotain ennen näkemätöntä. Tai siis ennen näkemätontä Hitler-dokumenttia, sillä muutoinhan herrasta ja muista natseista tulee ohjelmia harva se viikko. 

Onko seuraavaksi vuorossa kenties 7-osaisen dokumentti-sarja, jossa arvuutellaan söikö Hitler kakkaa? Se olisi katsojien kannalta erittäin tärkeä selvittää tai näin siis todennäköisesti uskovat parhaaksemme ajattelevat Ylen propagandistit ohjelmasuunnittelijat. 

Kun kommunismin tappioon katkeroituneet vanhat taistolaisretkut ja heidän jälkeläisensä saavat olla 5 miljoonan potentiaalisen katsojan historiakuvan portinvartijoita, voi kriittinen katsoja olla varma, etteivät ohjelmat käsittele kolmannen maailman takapajuloiden omia brutaaleja erheitä tai sosialismin veristä historiaa. 

Ylen punakaartin kannalta kaikki olisikin hyvin elleivät katsojaluvut laahaisi, sillä historiasta kiinnostuneet ovat jo aikoja sitten kyllästyneet loputtomiin natsi-saagoihin. Ja mikä vielä pahempi, internetistä voi katsoa ilman pakollista Yleveroa myös aidosti kriittisiä historiadokumentteja vaikka juuri niistä natseista unohtamatta teemoja joista mm. Yle Teema vaikenee.

3 kommenttia:

 1. Olen tuosta ylen ohjelmapoliitiikasta aika pitkälti samaa mieltä kanssasi, jopa siinä määrin, että tv:n tuijotus on osaltani vähenemään päin.
  Dokumentteja katselen mielenkiinnolla, jos ne ovat tolkullisia, eikä tämä Aatu dokumentti mielestäni ollut pahimmasta päästä. Hitleristä on varmaan aika vaikeaa saada aikaan mitään tasapuolista puhumattakkaan positiivista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah. Objektiivinen tarkastelu Hitleristä johtaa siihen, että mies näyttää pelkästään positiiviselta.

   http://justice4germans.com/

   Tuossa esim. ihan ok. blogi
   http://carolynyeager.net/
   http://thewhitenetwork.com/2014/01/11/reasons-why-the-holocot-has-to-go/

   Carolyn Yeager on hieman kriittinen edelliseen hemmoon nähden, koska hän on kansallissosialisti. Oikeastaan hän onkin pätevämpi.

   Poista
 2. TV1:

  14:25 Afrikka valitsi minut
  Pertti Söderlund lähti puolitoistavuotiaana matkalle, josta tuli elämän mittainen. Lähetyssaarnaajavanhempiensa kanssa Aasian kautta Itä-Afrikkaan päätynyt Pertti on tänään "valkoinen afrikkalainen".

  VastaaPoista