sunnuntai 5. tammikuuta 2014

YLESSÄ NÄKÖKULMA ON PELKÄSTÄÄN MAAHANTUNKEUTUJIEN JA HYYSÄRIEN.


 
YLE FEM, 5.1.2014, klo 19.50, Norja maahanmuuttajien silmin

8/8. Sarjan päätösjaksossa Leo Ajkic lähtee maahanmuuttajatiiminsä kanssa Palma de Mallorcalle katsomaan, kuinka norjalaiset juhlivat, työskentelevät ja asuvat vieraassa maassa. 


Linkki ohjelmaan.


Peräti kahdeksan jakson verran ruotsinkielinen Yle on lähettänyt ohjelmaa, jossa maahanmuuttajat saavat arvostella ja ihmetellä norjalaisten kulttuuria. Tarkoitus on kai antaa liberaalille katsojalle valmiiksi pedattu "oivallus", että myös kantaväestö edustaa toiseutta - joskaan ei sitä ihanan värisevää - kunhan tarkastelijana vain on maahanmuuttaja. Näennäisestä vastavuoroisuudesta huolimatta näiden tarkastelujen erona on se, että kantaväestön kulttuuria arvioidaan poikkeuksetta kriittisesti, kun taas maahanmuuttajia halutaan katsoa pelkästään positiivisten ennakkoluulojen valossa. Omaa kulttuuria voi ja onkin syytä kritisoida, mutta on naurettavaa, että arvostelijan rooli annetaan vieraan kulttuurin edustajalle, jolla ei ole mitään perustetta tunkea nokkaansa toisen maan asioihin. Puhumattakaan, että maahan livahtaneet pummit alkaisivat vaatia muutoksia, jotka palvelevat puhtaasti heidän etujaan. Tätä herkkua norjalaissarja kuitenkin tarjoaa sumeilematta.

Ylipäätään kansallismasokistinen vieraskorea asenne, jossa omaa kulttuuria pyritään muuttamaan sellaiseksi, että se sopisi jo valmiiksi lellittyjen maahantunkeutujien mieltymyksille, on perverssi. Tällaisia tv-sarjoja eivät tee maahanmuuttajat, vaan niiden takana on pieni kulttuurimarxilainen falangi, joka on soluttautunut median avainpaikoille. Varsinkin Yle Fem:llä on ideologinen tarve lähettää jatkuvasti tällaisia ohjelmia meiltä ja muualta. 

Toisin kuin suomalaisvihamieliset tahot haluavat asian esittää, oikeudenmukaisessa maailmassa kulttuuria tarkastellaan kansalaisten omin silmin ja sen intressiä silmällä pitäen. Vielä toistaiseksi maailmamme esitetään lähinnä omien selkäänpuukottajien ja kolmannen maailman kiertolaisten silmin, mutta aikanaan tähänkin tulee muutos, kun kansalaisten mitta alkaa täyttyä.

4 kommenttia:

 1. TV1:

  20:00 Panorama: Halvan vaatteen kallis hinta
  Yli tuhat tekstiilityöläistä kuoli vuonna 2013 tehdaspalossa Bangladeshissa. Turman jälkeen suuret vaateketjut ja alihankkijat lupasivat parantaa työntekijöiden järkyttäviä työoloja. Toteutuivatko lupaukset? T: BBC

  Taas ovat syyllisiä länsimaalaiset. Kehitysmaalaispropagandaa päivästä päivään.
  Näyttää siltä, että suomalaiset ovat aivottomat apinat, jos uskovat tähän propagandaan. Miksi he eivät ymmärrä, että alhainen elintaso siellä johtuu siitä, että siellä on paljon huonoja ihmisiä (= alhainen väestön laatu)? Miksi he eivät ymmärrä, että eri etnisten ryhmien välillä on suuria eroja? Minä ymmärsin sen jo 13 vuotiaana.

  20:50 Dokumenttiprojekti: Laulu koti-ikävästä
  Rokkari Kai Latvalehto ja isä Tauno ajavat Oulusta Göteborgiin, missä he asuivat 70-luvulla. Automatka muuttuu musiikilliseksi retkeksi yhteiseen tunnemuistiin ja suomalaissiirtolaisuuden historiaan. O: Mika Ronkainen.

  VastaaPoista
 2. Oli tarkoitus tähän bloggaukseen joten uudestaan:
  Norja nyt on ollut aina rapparien pyörittämä maa eli siis jokin kommunistihinttien maa. Väliasema matkalla kohti maailmankommunismia, joka siis nyy kiihtyvällä vauhdilla alkaa toteutua.

  http://revisionistit.wordpress.com/2014/01/04/vidkun-quisling-ei-ollut-maanpetturi/

  Suomesta on tehty vastaava ja knsan mitta varmaan täyttynyt jo ajat sitten.

  Kansa vain ei tunnu saavan mitään aikaiseksi. Ainakin ennen kapina on kanavoitu johonkin valeoppositiojuttuun ja kansa on käynyt ainakin osaksi väärien vihollisten kimppuun tms.

  VastaaPoista
 3. TV2:

  13:40 Värikästä hääloistoa
  Monet Tanskaan muuttaneet siirtolaiset pitävät kiinni vanhoista hääperinteistään. Kun turkkilaisnuoret Tuba ja Mehmet avioituvat, ei kustannuksissa pihistellä. Komeita ovat nuoren parin saamat lahjatkin.

  Teema:

  17:00 Adonis
  Dokumentti Ali Ahmad Said Esberistä, kirjailinimeltään Adoniksesta, syyrialais-libanonilaisesta runoilijasta, joka on säännöllisesti ollut yksi vahvimmista Nobel-ehdokkaista.

  Kehutaan kehitysmaalaisia.

  Fem:

  18:30 Ilmastohemmot
  5/10. Vesipula. Puhtaasta vedestä on pian pula. Emil ottaa aurinkoa, ja Peter polkee kuntopyörää. Kaverukset keksivät ympäristöä säästäviä vedenpuhdistuskeinoja. Tuotanto Tanskan televisio. buu.yle.fi/storabarn (U)

  Ilmastopropagandaa.

  20:00 Nettihuijarin paratiisi
  Tanskan suurimman nettihuijauksen tekijä on paitsi petkuttanut ihmisiltä rahaa myös uhkaillut heidän henkeään. Nyt hän oleskelee Aasian miellyttävässä ilmastossa, ja poliisi on voimaton. Vai onko?

  Onko huijari länsimaalainen?

  20:30 Eurooppa pinteessä
  Sarja alkaa. Osa 1/6: Energia. EU edellyttää, että vuoteen 2020 mennessä 20 % energiankulutuksesta katetaan uusiutuvalla energialla. Tavoitteen toteuttamiseen tarvitaan poliittista tahtoa ja laajaa tieteellistä tutkimusta.

  Taas ilmastopropagandaa.

  VastaaPoista
 4. TV1:

  19:00 Historia: Hitlerin synkkä karisma
  1/3. Hitler oli eittämättä poikkeusyksilö, joka onnistui saamaan miljoonat saksalaiset kannalleen ja tielle kohti tuhoa. Historioitsija Laurence Rees pohtii syitä Hitlerin karismaattiseen vetovoimaan. T: BBC.

  Fem:

  17:30 Eurooppa pinteessä
  Sarja alkaa. Osa 1/6: Energia. EU edellyttää, että vuoteen 2020 mennessä 20 % energiankulutuksesta katetaan uusiutuvalla energialla. Tavoitteen toteuttamiseen tarvitaan poliittista tahtoa ja laajaa tieteellistä tutkimusta.

  VastaaPoista