tiistai 17. joulukuuta 2013

NATSIT HYÖKKÄSIVÄT, MUTTA MIKSI YLE EI KERRO PUUKOTETTUJEN TAUSTAA?Miksi valtamedialla kuten Yle uutisilla on niin vaikea kertoa kommunistien ja kansallissosialistien (eli tasapuolisesti kommarien ja natsien) välisistä rähinöistä objektiivisesti? Yleensä mediakohun kuvio menee siten, että natsit järjestävät rauhanomaisen mielenosoituksen ja vastamielenosoittajina olevat anarko-kommarit järjestävät mellakan sekä mielenosoittajia että poliisia vastaan. Tapahtumasta kerrottu uutinen otsikoidaan tavallisesta tyyliin Uusnatsien mielenosoituksessa mellakoitiin ikään kuin natsit olisivat siellä riehuneet. Koska uutistekstissä jätetään rutiinomaisesti kertomatta ketkä autoja polttivat ja poliiseja kivittävät, lukijalle jää mielikuva, että natsithan siellä riehuivat.

Harvinaista kyllä, viime viikonloppuna Tukholmassa uusnatsit olivat hyökkäävänä osapuolena, joskin heitä oli moninkertaisesti vähemmän kuin "anti"-rasistisia anarko-kommunisteja, jotka järjestivät
provokatiivisen ruotsalaisvihamielisen mielenosoituksen. Sekavassa yhteenotossa puukotettiin kahta, josta Yle kertoi parissakin uutisessa. Viimeksi tänään 17.12 se toisti saman tahallisen epäinformatiivisen selityksen:
Noin 30 ihmistä hyökkäsi sunnuntaina rasisminvastustajien rauhalliseen mielenosoitukseen Tukholman Kärrtorpissa. Yhteenotossa kahta ihmistä puukotettiin ja kaksi poliisia loukkaantui. Lisäksi 26 ihmistä pidätettiin.
Koska asiaa ei mitenkään tarkennuttu uutista lukiessa tavallinen pulliainen olettaa, että uusnatsit olivat puukottajia, sillä hehän aloittivat hyökkäyksen. Tosiasiassa selkään (!) puukotetut kaksi nuorta kuuluivat Ruotsin Vastarintaliike SMR:ään. Tämän kertominen ääneen olisi puolestaan pilannut hyvän tarinan viattomista "aktivisteista" ja pahoista natseista, myytti, jota vasemmalle kallellaan oleva valtamedia haluaa mielellään ylläpitää. Vaikka suomalainen äärivasemmiston verkkojulkaisu Takku.net kuvaa valheellisesti tapahtumien kulun niin, että se on edullinen heidän rintamalinjalleen, uskaltaa se kertoa sentään yhden tosiasian josta Yle vaikenee:
Antirasistit puolustautuivat ja ajoivat natsit metsikköön. Kahta natsia puukotettiin tappeluiden aikana.
Vastaavasti Ruotsin Vastarintaliike kuvaa tapahtumaa omasta näkökulmastaan näin:
Och ärligt talat – tror ni verkligen att det var ”småbarn” och ”pensionärer” som konfronterades idag? En av deltagarna i Motståndsrörelsens motdemonstration knivhöggs ett flertal gånger i ryggen, något som är talande för vänsterns feghet.
Rehellisen tiedonvälityksen kannalta on äärimmäisen huolestuttavaa, että poliittisesti latautuneet äärivasemmiston ja äärioikeiston sivustot pystyvät kertomaan totuudenmukaisemmin tällaisista rähinöistä kuin Yle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti