torstai 26. joulukuuta 2013

STALINISMIA, HERKÄLLÄ HENNOLLA OTTEELLA, NIIN KUIN PUNA-YLE VAIN SEN OSAA.


YLE TV 1, 26.12.2013, klo 19.30
, Suomalainen kirjailija: Aulikki Oksanen

Hän on elokuvanäyttelijä, laulaja, 60-luvun vasemmistolainen tulisielu, rakastettu laululyyrikko, romaanikirjailija ja runoilija. Toimittaja Marika Kecskeméti, käsikirjoitus ja ohjaus Laura Joutsi.

 

Vanhan taistolais-stalinistin vuosikymmeniä kestäneet kulttuuria mädättäneet puuhastelut näytetään valtio-omisteisessa televisiokanavassa mitä myönteisemmässä valossa, onhan Aulikki Oksanen sentään oikeaoppinen Nainen ja ollut aina Hyvien asioiden™ puolella.  Täynnä verenpunaista naisenergiaa olevassa Ylessä ymmärretään, että taistolaisille katumus on ruma sana ja kauniin aatteen häpäisemistä. Kyllä Ylen toverit ymmärtävät.

 
Punaporvarilla on mukavan kokoinen pytinki, mutta nukkuuko hän yönsä hyvin?

7 kommenttia:

 1. TV1:

  09:05 Lähi-idän herkut
  3/4: Länsiranta. Jerusalemin arabikortteleissa Bobby Chinn maistelee lammasta, hummusta ja tabbouleh-salaattia. Entä millaista jälkiruokaa syödään ramadanin aikana? Jerikossa Bobby pääsee mukaan oliivinkorjuuseen.

  Fem:

  16:55 Kuninkaittemme jäljillä
  Osa 5/10. Vuonna 1618 Euroopassa puhkesi verinen uskonsota. Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolf päätti lähteä sotaan, ja siitä sai alkunsa Ruotsin suurvalta.

  VastaaPoista
 2. Näin ylellä www.tasaus.fi sivuston mainoksen.

  Lainaus sivustolta:

  Katkaise köyhyys - tasaamalla

  Maailman resurssit eivät jakaudu tasan, siksi tarvitaan hyvinvoinnin tasaamista. Tasaamalla yhdessä paikallisten kumppaniemme kanssa luomme kestäviä edellytyksiä parantaa aineellista hyvinvointia, perusoikeuksia ja ihmisarvoa. Kun perusoikeudet toteutuvat kaikilla, köyhyys on poistettu.

  Tasaus-keräys syntyi vuonna 1992 kevät- ja syyspäiväntasauksen innoittamana. Valo jakaantuu maailmassa tasan kaksi kertaa vuodessa, mutta elämisen edellytykset eivät koskaan. Siksi tarvitaan hyvinvoinnin tasaamista.

  Jakaantuu itse, refleksiivinen verbi. Maapallolla tavarat syntyvät itse ja ne jakaantuu (siis itse) epätasaisesti.

  Miksi yle näyttää tällaista paskaa? Pitääkö se (yle) suomalaisia aivottomina apinoina, jotka eivät ymmärrä sitä, että köyhyys kehitysmaissa on alhaisen väestön laadun seurausta?

  VastaaPoista
 3. Tai jotain vielä pahempaa: joku ryöstää ja orjuuttaa. Tällöin kaikki tasaukset menevät aina tämän roiston taskuihin ja siksi tasaus jatkuu aina, kunnes kaikki ovat yhtä suuressa kurjuudessa ja saman tahon orjia. Siksi juuri kaikkein korkein globaali eliitti mainostaa kovasti tasamista. Share- ja zeitgeist -muodit lähtevät aina siitä, että jokin globaali maailmanhallitus päättää siitä, millainen on kenenkin osuus. Jossain kuulemma aina tarvitaan ja siksi toisilta otetaan pois. Joltain kaikki, kuten Ukrainassa 1930-luvulaa ja monessa muussa vatsaavassa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehitysmaalaiset ryöstävät eniten.

   Lainaus: "Tällöin kaikki tasaukset menevät aina tämän roiston taskuihin"

   Eivät mene, jos lahjoittaa rahaa suoraan. Mutta rahojen lahjoittaminen lähes työkyvyttömille (kehitysmaalaiset ovat lähes työkyvyttömiä) on moraalitonta. Ruokit yhtä lähes työkyvytöntä, jonkun ajan kuluttua niitä on 2, sitten 4, sitten 8, sitten 16 jne. Ihan samaa, kuin pulujen ruokkiminen. Eläkeläinen mummo ruokkii puluja torilla kesällä, ne lisääntyvät, sitten tulee talvi, mummo istuu kotona, koska ulkona on kylmää, pulut kuolevat hitaalla kivuliaalla kuolemalla.

   lainaus: "Siksi juuri kaikkein korkein globaali eliitti mainostaa kovasti tasamista."

   Se mainostaa kehitysmaalaisten ruokkimista sitä varten, jotta huonojen ihmsten määrä kasvaisi.

   lainaus: "Joltain kaikki, kuten Ukrainassa 1930-luvulaa"

   Bolshevikkien puolueessa oli paljon juutalaisia, mutta punaisessa terrorissa suurimmat syylliset olivat venäläiset itse. Bolshevikkien puolue sai kannatusta sen takia, koska venäjällä on alhainen väestön laatu, siellä sen takia oli köyhää, paljon riistoa ja epäoikeudenmukaisuutta, ihmiset vihasivat toisiaan, tappoivat oman maan kansalaisia.

   Poista
  2. Joo ja Suomen taso osoittautui samaksi 1918...

   Poista
 4. TV1:

  15:42 Ykkösdokumentti: Matka isän luo
  Jatkosodan sotavangeille syntyi Suomessa 200-300 lasta. Lasten kohtalo oli usein tukala ja monet vaikenivat asiasta. Arvo Myllymäen isä löytyi Siperiasta presidentti Urho Kekkosen avulla. Ohjaus Ari Lehikoinen.

  19:00 Hercule Poirot: Neljä suurta
  The Big Four. Toisen maailmansodan uhka väijyy Eurooppaa kun Poirot osallistuu maailmanrauhaa edistävään tilaisuuteen. Siellä sattuva tapaus vetää etsivän keskelle salaliittoa ja poliittista selkkausta. N: David Suchet.

  23:30 Panorama: Vaarallinen koulutie
  Talibanit ampuivat pakistanilaistyttöä Malala Yousafzaita koulumatkalla. Malala selvisi vammoista ja hänestä on tullut tyttöjen kouluttamisen puolestapuhuja. Miten Malala itse koki tilanteen ja uuden julkisuuden? T: BBC.

  VastaaPoista
 5. Maanantaina oli:

  15:50 Pohjoisen kansat
  2/5: Grönlanti. Kuinka ilmastonmuutos uhkaa inuiitien perinteistä elämänmuotoa? Bruce Parry pääsee mukaan hyljejahtiin ja myös kaivamaan mannerjäätikön sulamisen ansiosta paljastuneita mineraaleja. T: BBC

  19:55 Panorama: Syyrian lasten hätä
  Syyrian pitkään kestäneessä sisällissodassa moni pommi-isku on osunut kouluihin ja sairaaloihin. Kaksi brittilääkäriä yrittää auttaa pommien lapsiuhreja, jotka ovat joutuneet humanitäärisen katastrofin uhriksi. T: BBC.

  13:55 Berliinin villit vuodet
  Maailmansotien välisen Berliinin uskalias kabareetaide, kiihkeä yöelämä sekä lama ja natsismin nousu: dokumentti sisältää ainutlaatuista arkistomateriaalia. (Cabaret-Berlin: Die wilde Bühne, Ranska 2010)

  15:05 Ensimmäinen elokuva
  The First Movie, 2009. Pienen kurdikylän lapset Pohjois-Irakissa näkevät ja tekevät elokuvia ensi kerran elämässään. Prix Italia -palkitun taianomaisen, persoonallisen dokumenttielokuvan on ohjannut Mark Cousins.

  16:25 Vauvat
  Babies, 2010. Neljän vauvan ensimmäinen vuosi syntymästä ensiaskeliin. Ainutlaatuinen dokumenttielokuva on kuvattu San Franciscossa, Tokiossa, Mongoliassa ja Namibiassa. O: Thomas Balmès.

  15:55 Norja maahanmuuttajien silmin
  7/8. Norjalaisten tarpeet täytetään pienintä piirtoa myöten, mutta sitten alkaakin vanhan minän uudistaminen. Leo Ajkic ja hänen tiiminsä tutkivat, millaisin keinoin Norjassa voi etsiä aitoa identiteettiään.

  Eilen oli:

  15:45 Poro ja muuttuva ilmasto
  Poro on sopeutunut kestämään kovatkin talvet, mutta entäpä kun talvet käyvät entistä leudoimmiksi? Millaisia muutoksia ilmaston lämpenemisen arktisilla alueilla odotetaan poroille ja poronhoitajille merkitsevän? (U)

  20:30 Pasila
  2/12: Kiinalainen työvoima. Maahan on tuotu laittomasti kiinalaista työvoimaa. Kolme lääkäriä viidestä uskoo Pöystin selviävän luomestaan. K&O: Atte Järvinen. Yle Draamalle tuottanut Filmiteollisuus Oy. (U).

  01:05 Yle Live: The Sound of Change
  Lontoossa kesäkuussa 2013 pidetty hyväntekeväisyyskonsertti maailman tyttöjen ja naisten puuttuvien oikeuksien puolesta. Mukana mm. Beyoncé, Jennifer Lopez, Jessie J, Rita Ora, Timbaland, John Legend, Laura Pausini. (U)

  18:30 Ilmastohemmot
  Osa 4/10. Huonoa säätä. Sääennusteet eivät Emiliä ja Peteriä pelota, ja kun ns. vesipolkupyörä tuntuu liian hitaalta, kaverukset vaihtavat vanhaan mikroautoon. Tuotanto Tanskan televisio. buu.yle.fi/storabarn (U)

  Tänään:

  15:55 Ilmastohemmot
  Osa 4/10. Huonoa säätä. Sääennusteet eivät Emiliä ja Peteriä pelota, ja kun ns. vesipolkupyörä tuntuu liian hitaalta, kaverukset vaihtavat vanhaan mikroautoon. Tuotanto Tanskan televisio. buu.yle.fi/storabarn (U)

  TV1 huomenna:

  20:00 Afrikka valitsi minut
  Pertti Söderlund lähti puolitoistavuotiaana matkalle, josta tuli elämän mittainen. Lähetyssaarnaajavanhempiensa kanssa Aasian kautta Itä-Afrikkaan päätynyt Pertti on tänään "valkoinen afrikkalainen".

  Fem:

  20:00 Elokuva: Uusi ihminen
  Elokuva vahvan nuoren naisen taistelusta lapsensa elämän puolesta. 1950-luvun Ruotsissa sterilointi oli ainoa lippu vapauteen tyttöjen työkodista. O: Klaus Härö. K: Kjell Sundstedt. Ruotsi-Suomi 2007.

  21:40 Cyberwar: Kambodza
  2/3. Sosiaalinen media tarjoaa ihmisoikeusaktivisteille uusia viestintäväyliä myös Kambodzassa. Köyhän maan aktivistit raportoivat väkivallanteoista ja vääryyksistä Facebookissa ja Twitterissä.

  VastaaPoista