tiistai 12. marraskuuta 2013

YLE ON VIKKELÄ SENSUURISSAAN
Koska Yle on herkkä hiljentämään vapaan mielipiteen vaihdon ilmastonmuutoskysymyksessä, on se sitä todennäköisesti myös muissa asioissa. Tällainen venkoilu ei ole lisäämässä kansalaisten jo ennestään karisevaa luottamusta Ylen tiedonvälitystä kohtaan.

Vihreä Lanka -lehteen ei tässä blogissa yleensä viitata, mutta tällä kertaa siihen on syynsä:


Toiviaisen mukaan hänen tekstinsä poistoa perusteltiin Ylen yhteistyökumppaneilla. Toivasen arvostelema Atte Korholan luento oli osa Helsingin yliopiston Studia Generalia -sarjaa, joka on katsottavissa Yle Areenasta.
Toiviaisen tapauksessa päätoimittajavastuu on Yle Asian päälliköllä Ilkka Lehtisellä. Hän ei kommentoinut aiemmin iltapäivällä tapausta Vihreälle Langalle.

Vihreän Langan pitempi artikkeli.

Ylen sensuroima juttu tässä.

1 kommentti:

 1. TV1:

  6.42 Populistipuolueiden asema EU:ssa

  12:30 Skeptikko ja uskovat
  6/6. Toimittaja Are Sende Osen tutustuu Norjan suurimpaan buddhalaistemppeliin, jossa juhlitaan näyttävästi Buddhan syntymäpäivää. Entä kuinka karman käsite avautuu Arelle?(U)

  21:05 A-studio
  Työeläkejohtajien edut ja erityiskohtelu parempaan valvontaan? Nokia, Jolla ja Slush. Haastattelussa Nokia-analyytikko Tero Kuittinen. Eu-maiden troolarit tyhjentävät Länsi-Afrikan kalavesiä. Juontajina Krista Taubert ja Sakari Kilpelä.

  TV2:

  15:10 Ajankohtainen kakkonen
  Filippiinien supertaifuuni. Hoiva-avustajista halpatyövoimaa? Tuulivoima vastatuulessa terveyssyistä. Isommat rinnat luontaistuotteilla? Britannia hätistää laittomia siirtolaisia ulos maasta.

  TV2:

  22:10 Docventures: Elokuvan esittely
  Riku Rantala ja Tuomas Milonoff esittelevät illan docventures-leffan. Teemana ihmiskunta. Osallistu: yle.fi/docventures.
  22:25 Docventures esittää: Koyaanisqatsi
  Kaikki päätyy aikanaan, ehkä jopa maailma.
  23:47 Docventures: Live
  Elämän epätasapainoa urbaanissa bunkkerissa jumittelevien Rantalan ja Milonoffin lisäksi maailmantuskaa tuntee myös asiantuntijavieras. Katsojat voivat osallistua monttubileisiin osoitteessa: yle.fi/docventures.

  Teema:

  22:00 Kino: Jumalista ja ihmisistä
  Des hommes et des dieux, Ranska 2010. O: Xavier Beauvois. Köyhässä Algerian kolkassa toimivat trappistimunkit joutuvat valitsemaan puolensa 1990-luvun sisällissodassa.

  Fem:

  16:55 Seikkailu Ghanassa
  1/4. Peter matkustaa Ghanaan. Hän käy ylängöllä metsästämässä, tutustuu vanhaan orjalinnakkeeseen ja maistaa heinäsirkkaa ja grillattua rottaa. Ghanassa on rikkaat luonnonvarat ja runsas eläimistö. buu.yle.fi/storabarn

  Fem:

  22:00 Vaikuttaja: Minä, Mikael Storsjö
  Mikael Storsjö jatkaa rauhassa halal-lihan grillaamista tshetsheeniystävilleen, vaikka Venäjä on leimannut hänet kansainväliseksi terroristiksi. Tuotanto: Peik Henrichson, Fri film 2013.

  VastaaPoista