keskiviikko 13. marraskuuta 2013

TIEDOSTAVA VETERAANITOIMITTAJA SÄTTII BRITTEJÄ KULTTUURINSA PUOLUSTAMISESTAYLE TV 2, 13.11.2013, klo 15:10 Ajankohtainen kakkonen *uusinta eilisestä*


Filippiinien supertaifuuni. Hoiva-avustajista halpatyövoimaa? Tuulivoima vastatuulessa terveyssyistä. Isommat rinnat luontaistuotteilla? Britannia hätistää laittomia siirtolaisia ulos maasta.


Linkki ohjelmaanRaportti Iso-Britannian laittomista siirtolaisista alkaa kohdassa 38" minuuttia.


Keskustelun vieminen "laittomiin siirtolaisiin" on silkkaa toimittajien sumutusta, jolla halutaan estää kansaa näkemästä metsää puilta. Kaiken alkuperäisen ja kestävän tieltään jyräävä maahanmuuttoinvaasio on tragedia, jolloin on yhdentekevää puhua "laittomista" tai "laillisesti maassaolevista" tunkeilijoista. Euroopan kansojen ja kulttuurien itsesäilytyksen kannalta on pelkkää semantiikkaa, ovatko petturillisen poliittisen eliitin tänne päästämät  miljoonamassat tulleet maahan jonkin kieron lainkirjaimen turvin vai ovatko he laittomia. Ongelman ydin on siinä, että nämä kutsumattomat vieraat ovat täällä ja tarttuneet etnisten kotimaidemme lihaan, vereen ja hyvinvointiin kuin tupajumit.

Toimittaja Eero Ojanperän Ajankohtaiselle kakkoselle tekemä tuore juttu haluaa uskotella katsojille, kuinka alkuperäisten
brittien maahanmuuttovastaiset asenteet ovat jos eivät nyt suoranaista pahuutta, niin ainakin tyhmyyttä. Ojanperä on jo 1980-luvun alusta lähtien tehnyt Ylen ajankohtaisohjelmille osoittelevan tuomitsevia juttuja eurooppalaisesta "äärioikeistosta", eikä hän ole tämänkään raportin perusteella muuttanut eurooppalaisvihamielistä asennettaan mitenkään. Hän on tyypillinen ns. vanhan liiton Ylen vasemmistolainen, joka saa varmaan eläkepäiviin asti jatkaa toimittamistaan Hemánus-Nordenstrengin viitoittamalla "vastuullisen tiedottamisen" tiellä.

Jo Eeron kiukkuisen painokkaassa äänessä kaikuu moralistinen vasemmistovimma, jossa luvataan tuomiopäivää kaikelle mikä ei taivu punaisen pseudohumanismin muottiin. Raportin alussa säälitellään maahan saapuneita itäeurooppalaisia asunnottomia Lontoon kaduilla. Laittomia siirtolaisia on Englannissa jo yli puoli miljoonaa, joten sääliteltävää riitää.

Vanhaan sosialistiseen tyyliin Ojanperän jutussa vinoillaan sydämmettömille rikkaille, jotka ovat huolissaan Oxford Streetin kaltaisten alueiden arvonalennuksesta, koska laittomat "maahanmuuttajat" eli käytännössa mustalaiset ovat ottaneet kadun omakseen. 


Ojanperä kutsuu laittomien maahantunkeutujien kiinniottamista "jahtaamiseksi" ja kauhistelee sitä, kuinka heitä etsitään jopa lentokoneilla lämpökameroiden kera. Toimittajalle on yhdentekevää ovatko siirtolaiset laillisia vai laittomia, pääasia, että heitä on - ja paljon. Tietenkin katsojalle täytyy perustella miksi eurooppalaisten kansakuntien etniset perusteet pitää hajottaa ja rakentaa EU:n johdolla sekasikiöistä Baabelin tornia. Koska sattuneesta syystä sosialismia ei oikein kehdata enää julkisesti ehdottaa, eikä halpahintainen humanismikaan enää irrota kyyneliä rikollisten "maahanmuuttajien" puolesta, ottaa Ojanperä keppihevosekseen talouskasvun, koska sen avulla voidaan nykymaailmassa vielä toistaiseksi perustella vaivatta kaikki mielettömyydet. Ojanperä sanoo:

Lämpökameralla voidaan selvittää mitkä ulkorakennuksista ovat asuttuja. Valvontaprojekti ei ota huomioon, että kansantaloudelle siirtolaisista on valtaosin hyötyä.

Ilman sen kummempaa kriittisyyttä toimittaja toistaa Britannian Maahanmuuttokomission selvitystä, jonka mukaan "siirtolaiset eivät polje palkkatasoa alas tai aiheuta työttömyyttä." Tämä törkeä valhe kertoo vain siitä, kuinka häikäilemättömän korruptoitunut maan hallinto on kusettaessaan omaa kansaansa. 

Mätiä omenia löytyy tietenkin myös yksityisen sektorin puolelta. Ojanperä haastattelemalle ahneelle rakennuttaja Will Hudsonille ulkomaalainen työvoima on mieluisaa siksi, että se on halvempaa ja työajoiltaan joustavampaa kuin kotimainen. Tämä on mahdollista, koska ahneuden aikana lyhytnäköisiä oman edun tavoittelijoita ei kiinnosta oman maan työväestö, varsinkin kun se on sitoutunut virallisten työehtosopimusten mukaisiin palkkoihin ja työaikoihin. Toimittaja ei tästä välitä, vaan pitää ulkomaalaista halpatyövoimaa ilmeisen kannatettavana asiana (yksi syy täyttää maa ulkomaalaisilla) ja voivottelee pelkästään sitä, että tavalliset britit eivät ole kovin innostuneita edes näistä "ahkerista maahanmuuttajista". Ojanperä toistaa häpeilemättä vasemmistolaisten usein toistamaa mantraa: "Uskomuksia on kuitenkin vaikea murtaa ja kautta Euroopan maahanmuuttajista tehdään helposti syntipukkeja". 

Hän mainitsee Englannin Itsenäisyyspuolueen UKIP:in, joka kuulemma "ratsastaa siirtolaisuuden synkillä puolilla". Ojanperä mielestä tämä on kuitenkin turhaa foliohattujen ruikutusta, sillä "valtaosa siirtolaisista tekee työtä, perustaa yrityksia ja maksaa veronsa". Raportti päättyy Itsenäisyypuolueen puheenjohtaja Nigel Faragen haastattelulausuntoon, jonka Ojanperä ilmeisesti kuvittelee herättävän puistatuista kaikissa Hyvissä ihmisissä:
On järjetön ajatus, että meidän pitäisi avata ovet kaikille Itä-Euroopasta tuleville, olivatpa he sitten kunnollisia tai sosiaalitapauksia. Suhtaudumme avoimesti maahanmuuttoon, mutta pitäisi saada valita ne, jotka hallitsevat kielen, haluavat integroitua, maksaa veronsa, joilla on osaamista, jotka kunnioittavat lakia ja joilla ei ole tappavia tauteja.
Siinä missä toimittaja Ojanperä ja muut todellisuudesta vieraantuneet samppanjasosialistit puhuvat maahanmuuton välttämättömyydestä ja ihanuudesta, on Britanniassa työväenpuoleen entinen sisäministeri Jack Straw vihdoin herännyt tekemiinsä virheisiin:
Eräs valtava erehdys johon osallistuin (en ollut yksin) oli liikkumisrajoitusten poistaminen Itä-Euroopan mailta kuten Puolalta ja Unkarilta, jotka tulivat EU:n jäseniksi 2004.
 

10 kommenttia:

 1. TV1:

  22:00 Ulkolinja: Kasvot Syyrian sodalle
  Syyrian sisällissotaa kuvataan vain suurilla luvuilla: yli 100 000 kuollutta, miljoonia pakolaisia. Valokuvaaja Niklas Meltio kuvaa Syyriassa antaakseen sodalle kasvot. Ohjaus Ari Lehikoinen ja Vesa Toijonen.

  TV2:

  12:30 Kamrat på svenska
  Sarja rakkaista naapureistamme ruotsalaisista. Ovatko kaikki ruotsalaiset miehet oikeasti homoja? Juontaja Anna Laine selvittää asiaa.

  20:30 Pasila
  Osa 5: Urheilutoimittaja. Kontiovaara hommaa alkoholisoituneelle urheilutoimittajalle potkut. Virtsalla maalattu taideteos osuu maahanmuuttajaa päähän aiheuttaen hämmennystä nettikansan keskuudessa.

  Fem:

  22:00 Dok: Pimeää auringon alla
  Tsekkiläiset Milan ja Thomas asensivat sambialaiseen kyläkouluun ja sairaalaan sähköt vuonna 2006 . Neljän vuoden jälkeen he palaavat tarkistamaan laitteiden kunnon. Ohjaus: Martin Marecek, 2011. (U)

  VastaaPoista
 2. TV2:

  09:00 Kamrat på svenska
  Sarja rakkaista naapureistamme ruotsalaisista. Ovatko kaikki ruotsalaiset miehet oikeasti homoja? Juontaja Anna Laine selvittää asiaa.

  12:30 Kamrat på svenska
  Onko ruotsalaisilla huono omatunto jostain, vai miksi Ruotsiin otetaan niin paljon pakolaisia? Anna Laine selvittää.

  01:00 Pasila
  Osa 5: Urheilutoimittaja. Kontiovaara hommaa alkoholisoituneelle urheilutoimittajalle potkut. Virtsalla maalattu taideteos osuu maahanmuuttajaa päähän aiheuttaen hämmennystä nettikansan keskuudessa.

  Teema:

  19:00 Hitlerin museo
  Osa 2/2. Toisen maailmansodan aikaisten taidevarkauksien salattu historia. O: Hannes Schuler, Saksa 2006

  Fem:

  18:30 Pixel
  Saksalainen runoilija Nora Gomringer kirjoittaa Breivikistä, Hitleristä, Fritzlistä ja muista hirviöistä. 23-vuotias Zagros Manuchar teki elokuvan änkytyksestä. Kuoliko Jimi Hendrix punaviiniin? svenska.yle.fi/kultur

  20:30 Kieltä etsimässä
  Osa 6/6. Ruotsi. Kuningas Kustaa III perusti vuonna 1786 Ruotsin Akatemian, koska hän halusi tehdä ruotsista saksan ja ranskan tavoin kulttuuria kantavan kielen. Nykyään ruotsin kieltä suojaa laki. (U)

  VastaaPoista
 3. Teema:

  20:47 Euroopan tiede
  Antimal - Tehokkaimpia aseita malariaa vastaan. Ohjelmasarja Euroopan lääketieteen uusimmista saavutuksista.

  Fem:

  13:30 Ja he elivät onnellisina ...
  6/8. Jessican ja Markin tarina tuntuu etenevän onnellisten tähtien alla. Libanonilaisen Davidin odotettiin ottavan puolison kotimaastaan, mutta hän valitsikin Annen, joka kokee avioituneensa koko suvun kanssa.

  16:40 Vaikuttaja: Minä, Mikael Storsjö
  Mikael Storsjö jatkaa rauhassa halal-lihan grillaamista tshetsheeniystävilleen, vaikka Venäjä on leimannut hänet kansainväliseksi terroristiksi. Tuotanto: Peik Henrichson, Fri film 2013.

  19:50 Norja maahanmuuttajien silmin
  Sarja alkaa. 1/8. Bosniasta Norjaan muuttanut Leo Ajkic kokoaa joukkueen muista maahanmuuttajista ja lähtee tutkimaan norjalaista elämänmenoa. Joukkuehenki on saatava lujaksi. Sitä haetaan lumisodasta.

  VastaaPoista
 4. TV1:

  7.16 EU-vastaisuus ja kovat asenteet Euroopassa lisääntyvät

  TV2:

  09:00 Kamrat på svenska
  Onko ruotsalaisilla huono omatunto jostain, vai miksi Ruotsiin otetaan niin paljon pakolaisia? Anna Laine selvittää.

  11:00 Ihmisoikeuksien puolesta
  Amnesty International on taistellut sanavapauden ja ihmisoikeuksien puolesta yli 50 vuotta. Miten toimii maailman suurin ja vaikutusvaltaisin ihmisoikeusjärjestö nopeasti muuttuvassa maailmassa? (U)

  13:00 Paloautolla Oslosta Mongoliaan
  2/6. Norjalaiset Öystein Bache ja Rune Gokstad osallistuvat hyväntekeväisyysralliin ja lähtevät vanhalla paloautolla Oslosta kohti Mongoliaa. Hurttia huumoria tarvitaan, sillä ongelmia matkalla riittää.

  Teema:

  16:10 Gorkin toisenlainen vallankumous
  Maksim Gorki eli Italiassa Caprilla maanpaossa seitsemän vuotta ennen vallankumousta. Hänen luonaan vieraili mm. Vladimir Iljits Lenin. Dokumentti näiden kahden suurmiehen merkityksestä Venäjän vallankumoukselle.

  17:00 Gorkin toisenlainen vallankumous
  Maksim Gorki eli Italiassa Caprilla maanpaossa seitsemän vuotta ennen vallankumousta. Hänen luonaan vieraili mm. Vladimir Iljits Lenin. Dokumentti näiden kahden suurmiehen merkityksestä Venäjän vallankumoukselle.

  Teema:

  22:25 Uusi Kino: P(l)ain truth
  Ilppo Pohjolan palkittu lyhytelokuva transseksuaalisuudesta. Kertomus henkilön muutoksesta biologisesta naisesta biologiseksi mieheksi. N: Rudi & Leea Klemola.

  Fem:

  16:55 Pixel
  Saksalainen runoilija Nora Gomringer kirjoittaa Breivikistä, Hitleristä, Fritzlistä ja muista hirviöistä. 23-vuotias Zagros Manuchar teki elokuvan änkytyksestä. Kuoliko Jimi Hendrix punaviiniin? svenska.yle.fi/kultur

  17:25 Norja maahanmuuttajien silmin
  Sarja alkaa. 1/8. Bosniasta Norjaan muuttanut Leo Ajkic kokoaa joukkueen muista maahanmuuttajista ja lähtee tutkimaan norjalaista elämänmenoa. Joukkuehenki on saatava lujaksi. Sitä haetaan lumisodasta.

  22:00 RaakaFilmi
  Osa 4/7. Sawandi Groskindin elokuva pohtii, miltä pakolaisesta tuntuu sopeutua uuteen ympäristöön. Juontajana Mikaela Westerlund. Perfiktion, 2013.

  VastaaPoista
 5. TV1:

  09:30 Muisti: Ruotsin Lahja
  Tuhannet suomalaiset lähtivät töihin tekstiilitehtaaseen Ruotsiin 1950-luvulta lähtien. Heidän joukossaan oli lahtelainen Lahja Exner, josta tuli myöhemmin ensimmäinen siirtolaistaustainen nainen Ruotsin parlamentissa.

  21:05 A-studio
  Millaista unionia haluamme? Ratkeaako suunta eurovaaleissa? Studiossa Miapetra Kumpula-Natri ja Timo Soini. Suomen Dornier etsii laittomia maahanmuuttajia Välimerellä. Saudit ja Iran ajautuvat yhä jyrkemmin toistensa kimpuun Syyriassa.

  TV2:

  12:30 Kamrat på svenska
  Tukholmassa on yökerho, jonne pääsevät vain harvat ja valitut. Kuinka se on mahdollista tasa-arvoisessa kansankodissa, ja miksi ulkonäkö on niin tärkeää ruotsalaisille? Anna Laine selvittää.

  VastaaPoista
 6. TV1:

  6.42 Miten somalit viihtyvät Suomessa?

  7.19 Pakkoavioliittojen yleisyys

  11:35 A-studio
  Millaista unionia haluamme? Ratkeaako suunta eurovaaleissa? Studiossa Miapetra Kumpula-Natri ja Timo Soini. Suomen Dornier etsii laittomia maahanmuuttajia Välimerellä. Saudit ja Iran ajautuvat yhä jyrkemmin toistensa kimpuun Syyriassa.

  Teema:

  18:00 Taiteen maantiede: Saksa
  3/3. Hitlerin varjossa. Millaisessa ilmapiirissä Bauhaus-koulukunta syntyi? Taidehistorioitsija Andrew Graham-Dixon tapaa Gerhard Richterin, maalaustaiteen suuren uudistajan, ja tutustuu 1970-luvun ilmiöihin. T: BBC.

  VastaaPoista
 7. Teema:

  16:05 Historia: Viikingit
  1/3. Viikingit muistetaan luostareita ryöstelleinä verenhimoisina merirosvoina, mutta keitä he olivat ja kuinka he elivät? Kirjailija Neil Oliver lähtee etsimään viikinkiajan varhaisimpia jälkiä Skandinaviasta. T: BBC.
  16:15 Historia: Viikingit
  1/3. Viikingit muistetaan luostareita ryöstelleinä verenhimoisina merirosvoina, mutta keitä he olivat ja kuinka he elivät? Kirjailija Neil Oliver lähtee etsimään viikinkiajan varhaisimpia jälkiä Skandinaviasta. T: BBC.

  Fem:

  19:50 Norja maahanmuuttajien silmin
  2/8. Leo Ajkicin maahanmuuttajatiimi suuntaa Hemsedalin talviurheilukeskukseen seuraamaan norjalaisten pääsiäisenviettoa. Löytääkö tiimi pääsiäisen sanoman vai onko rahasta tullut uusi jumala?

  VastaaPoista
 8. TV1:

  09:05 Aamusydämellä
  Kristitty homo. Veronica Saarela ja Riku Karppinen joutuvat kohtaamaan sekä uskonyhteisön että homoyhteisön ennakkoluulot. yle.fi aamusydamella.

  10:00 Falunin Kibbutsi
  Joukko juutalaisnuoria pakeni natsivainoja Ruotsiin kesällä 1939 uskoen kyseessä olevan vain muutaman kuukauden välietapin matkalla Palestiinaan. Useimmat jäivät Ruotsiin moneksi vuodeksi, jotkut loppuiäksi.(U)

  16:00 Tohtori Intiasta
  Karanteenissa. Trefelin on karanteenissa ja elintarvikkeet ovat käymässä vähiin. Epidemian alkusyy on vieläkin tuntematon, vaikka Prem paiskii töitä hartiavoimin. Megan ja Emlyn ryhtyvät yhteistyöhön. 9/10

  23:00 YleLeaks
  Tällä viikolla YleLeaksissa pohditaan, miksi poliitikoksi ryhdytään, keskustellaan EU-kriitikoista sekä vietetään Mauno Koiviston syntymäpäivää.

  Fem:

  20:21 Kuvakirjeitä Etelä-Amerikasta
  Jalkapalloilijan unelma. Brasilia tunnetaan taitavista pelaajistaan. Jalkapalloilu on köyhälle nuorukaiselle joskus ainoa tie menestykseen.

  VastaaPoista
 9. TV2:

  13:00 Paloautolla Oslosta Mongoliaan
  3/6. Norjalaiset Öystein Bache ja Rune Gokstad osallistuvat hyväntekeväisyysralliin ja lähtevät vanhalla paloautolla Oslosta kohti Mongoliaa. Hurttia huumoria tarvitaan, sillä ongelmia matkalla riittää.

  Teema:

  17:00 Historia: Kongon kiistelty sankari
  Vuonna 1888 syntynyt Panda Farnana oli ensimmäinen Belgiassa korkeakoulututkinnon suorittanut kongolainen. Hänestä tuli kriittinen siirtomaahallinnon arvostelija, mutta sai yllättäen vihollisia myös kotimaassaan.

  Fem:

  17:25 Norja maahanmuuttajien silmin
  2/8. Leo Ajkicin maahanmuuttajatiimi suuntaa Hemsedalin talviurheilukeskukseen seuraamaan norjalaisten pääsiäisenviettoa. Löytääkö tiimi pääsiäisen sanoman vai onko rahasta tullut uusi jumala?

  VastaaPoista
 10. TV2:

  13:30 Mun heimo
  3/6. Somalit. Uuden sukupolven suomensomalit tasapainoilevat kulttuurien välillä. Kuten jokainen meistä he haluavat tulla ymmärretyksi ja samalla ymmärtää suomalaista sisällään. (U)

  Teema:

  21:00 Historia: Viikingit
  2/3. Neil Oliver matkaa nyt viikinkien jäljillä Venäjällä ja Turkissa. Itä-Euroopan jokireittejä pitkin viikingit toivat pohjolaan Kiinan silkkiä ja Buddhan patsaita. Entä kuinka Britannian ryöstely alkoi? T: BBC

  VastaaPoista