keskiviikko 6. marraskuuta 2013

VOITAISIINKO NÄYTTÄÄ TAI TEHDÄ DOKUMENTTI JOSSA KOMMUNISTIT ON TELOITTAJIA? EI.TV 2, 6.11.2013, klo 22.25 Docventures esittää: The Act Of Killing


Vuoden kohutuin dokumentti The Act of Killing Suomen televisioenskarissa. O: Joshua Oppenheimer, Christine Cynn T: Final Cut Productions, Tanska.
Linkki dokumenttiin Yle Areenalla.

Elokuvaväki ja dokumentintekijät ovat tunnetusti vasemmistolaisia eivätkä he halua sen vuoksi nostaa esiin aatteensa veristä historiaa, sillä sitä voitaisiin heidän mielestään käyttää kaikkea vasemmistolaisuutta vastaan. Sen sijaan heille ei tuota mitään ongelmia märehtiä elokuvasta toiseen natsismia, fasismia,  valkoista "syyllisyyttä" ja kapitalismin sortoa, joiden avulla voidaan lyödä lokaan kaikki isänmaallisuus ja ikuiset arvot. Se on hyödyllistä heidän ideologialleen, sillä kun ihmiset katsovat vain yhdenlaista korostettua kauheutta, he eivät näe eivätkä ajattele vastapuolen vielä hirvittävämpää terroria. Ihanteellisinta on tietenkin näyttää kommunistit uhreina kuten Joshua Oppenheimerin vuonna 2012 ilmestyneessä kohudokumentissa The Act of Killing. 
 
Elokuvan arvostelu Laajakuva.netissä. Jens Hattumäki kirjoittaa:
The Act of Killing käsittelee kansanmurhaa. Voisiko mitään vähäisempää edes odottaa? Kyse on länsimaalaisille – ainakin oletan näin – verrattain tuntemattomasta kansanmurhasta, indonesialaisten kommunistien, tai kommunisteiksi oletettujen lahtaamisesta 60-luvun puolivälissä. Oikeistolainen hallitus palkkasi lukuisia paikallisia rikollisia murhaamaan kommunistit pois päiväjärjestyksestä.

1970-luvulla miljoonauhreihin nousseesta kommunistien suorittamasta Kamputsean kansanmurhasta on tehty joitain dokumentteja, mutta "jostain syystä" ne eivät ole olleet läheskään siinä määrin kansainvälisen median kiinnostuksen kohteena kuin The Act Of Killing. Dokumentti sinänsä on katsomisen arvoinen ja muistutus poliittisesta raakuudesta, joka vaanii aina kun yhteiskunnallinen epävakaus lisääntyy. Silti on syytä kummeksua, miksi poliittista terroria näytetään vain poliittisen kartan yhdeltä puolelta.

Illan elokuvadokumentin ohjannut, Teksasissa syntynyt amerikkalais-englantilainen juutalainen (yllätys!) Joshua Oppenheimer, on taustaltaan vasemmistoliberaali, mikä selittää hänen kiinnostuksensa nähdä kommunistit uhreina. Docventures-tiimille illan valinta on sopusoinnussa dokumenttisarjan muihin elokuviin, koska niissä kaikissa maailma nähdään vain vasemmalla silmällä.


Studiovieraana oli Vantaan vankilan ylilääkäri, oikeuspsykiatri Alo Jüriloo. Virolaistaustainen asiantuntija sivuutti kuin ohimennen virolaisia kohdanneen kansanmurhan. Edes sanaa 'kommunistit' ei mainittu. Sitä vastoin puhe siirtyi hyvin nopeasti natseihin. Jälleen kerran hieno tekosyy päästä pöyristymään natseista. Ehdollistuminen tässä aiheessa on niin vahvaa, että juuri kukaan ei pidä omituisena sitä, että kun mediassa puhutaan kansanmurhista saatetaan Mao, Stalin ja Pol Pot jättää mainitsematta. Mutta keskustelijalta vaatii jo ylivoimasta tahdonlujuutta olla mainitsematta Hitlerin Saksa vaikka keskustelu koskisi Indonesian (!) lähihistoriaa!

There's no business like a Shoah business.

7 kommenttia:

 1. Ja kaikkihan on vielä paljon enemmän surkuhupaisaa. USA:lla ja Venäjällä kun oli sama juutalaisjohto, joka leilli vain toisella kädellä kapitalistia ja toisella kommunismia, jotta saisi vielä enemmän valtaa ja hauskaakin oli kun veri lensi oppien mukaan. Ja kummatkin järjestelmäthän edustavat oikeastaan bolshevismia tai siis juutalaisuutta. Kaikki päättyy jewworldorderiin ja vauhti on viime vuosina kiihtynyt huimaavasti.

  VastaaPoista
 2. Varsin juutalainen ohjelma siis. Holohoax on maailman törkein ja röyhkein valhe eli saksalaiset eivät tehneet kansanmurhia. Näillä mätämunilla on otsaa alistua siis joka ohjelmassa kuitenkin valehtelemaan holohoax-satuja ja tarinoita.

  Tosiasiassa juutalaiseliitti järjesti koko sodan ja murhasi miljoonia saksalaisia sodan jälkeenkin vielä. Ketään muuta ei murhattu laajamittaisesti kuin saksalaisia. Uskomattoman röyhkeästi on uhrit ja syylliset vaihdettu 100 %.

  Onneksi en katsonut. Samaa rikollista valehtelua joka puolella. Tuokin ohjelma siis pumppaa ihmisiä täyteen paskaa ja harhauttaa heidät kommunistiorjiksi. Saako tällaisesta tekijä jotain saatanallista ja sairasta huvia vai onko kyse vain juutalaisten jaloissa ryömimisestä?

  Vesa I. Laurio on jo myöskin oivaltanut, misä sikolätissä nimeltä Suomi on kysymys: "Kaikki poliitikot jokaista lausetta myöten palvelevat vihollisen laajaa ohjelmantoteutusta (tämänkin näen nyt selvemmin). Jokainen poliitikko ja virkamies valehtelee, eikä heidän suustaan voikaan tulla muuta kuin valhetta (ei voi!). Puhuivatpa poliitikot mitä hyvänsä, se on valhetta tai palvelee valhetta (tämä on tavallaan lohduttavaa oivaltaa; ei tarvitse enää pähkäillä mitään). Tiedotusvälineet ovat enää viihteen ja valheen sekoitusta, jota on liki mahdoton katsella ja seurata. Hirveä pimeys on kaikkialla. Kaikki, mitä Suomessa tapahtuu, on tarkkaan ohjattua vihollisen työtä, varsinkin “vastaan nousevat voimat”. Synnytetään kuva elävästä yhteiskunnasta, jossa keskustellaan ja vastustetaan ja puolustetaan, mutta KAIKKI ON TEATTERIA."

  VastaaPoista
 3. TV1:

  6.42 Maahanmuuttajamiesten kotouttaminen

  14:30 Romanimuusikon muotokuva
  Lasse Johansen on yksi Norjan suosituimmista tanssisolisteista. Hän kuitenkin lopetti laulamisen Ole Ivarsin yhtyeessä ja ryhtyi elvyttämään lapsena kuulemaansa musiikkia. T: NRK. (U).

  TV2:

  09:00 Kamrat
  Muodostavatko borssikeitto ja vodka venäläisen keittiön ytimen? Tutkimusmatka suomalaisten ennakkoluuloihin Venäjästä.

  20:00 Silminnäkijä: Opettajasta taistelijaksi
  Syyrian raaka sisällissota ei ratkea vetoomuksilla ja korulauseilla. Tähän johtopäätökseen tuli myös Anwar, entinen opettaja, josta muovautui taistelija ääri-islamistien kasvavaan joukkoon.

  Fem:

  21:00 Klovni sotatoimialueella
  Tanskalainen Marie Louise Willemoes käy säännöllisesti Ugandan köyhimmillä slummialueilla ja pakolaisleireillä ilahduttamassa sodasta kärsineitä lapsia - klovnin asussa.

  22:00 Dok: Sähkölinjojen lainsuojaton
  Kotikaupungissaan Intian Kanpurissa 28-vuotias sähköasentaja Loha Singh tunnetaan taitavana sähkövarkaana. Hän yhdistelee sähkölinjoja niin, että köyhät kaupunginosat saavat ilmaiseksi rikkaiden maksamaa sähköä.

  Näyttää siltä, että kehitysmaalaispropagandan määrä lisääntyi merkittävästi sen jälkeen, kun ylen rahoitus siirtyi tv-lupamaksusta yle veroon.

  VastaaPoista
 4. TV1:

  6.51 Miten auttaa ihmisiä kehitysmaissa?

  8.13 Anna-Liisa Tilus ja Nenäpäivä

  18:30 Puoli seitsemän
  Puoli seitsemän ottaa varaslähdön Nenäpäivä-show'hun. Pölhöilyetkoilla koomikot Niina Lahtinen ja Joonas Nordman sekä Docventures-duo Riku Rantala ja Tunna Milonoff käynnistävät keräyksen kehitysmaiden lasten hyväksi. #puoli7

  19:10 Nenäpäivä-show 2013: Nenäpäivä-show
  00:00 Pikaluistelun maailmancup

  Kesto lähes 5 tuntia.

  Teema:

  19:00 Hitlerin museo
  Osa 1/2. Toisen maailmansodan aikaisten taidevarkauksien salattu historia. O: Hannes Schuler, Saksa 2006

  Fem:

  18:00 BUU-klubben: Nenäpäivä
  Ugandan lapsia: Rakastan sadetta. Ei ole satanut neljään kuukauteen ja Lumurian hartain toive on sade. Tarinoita Bangladeshista: Asma tykkää uimisesta. Ghanan lapset: Vesipolkupyörä. Freddy ja Sonja. Luppis. buu.yle.fi

  Taas suuri annos kehitysmaalaispropagandaa.

  VastaaPoista
 5. TV1:

  16:00 Tohtori Intiasta
  Terveystarkastus. Sharma keksii ovelan keinon päästä tutkimaan kaivostyöläisten todellista terveystilannetta. Sharpe on raivoissaan ja pistää terhakkaasti kapuloita kiertävän röntgenkuvausauton rattaisiin. 4/10. (U)

  21:15 YleLeaks
  Tällä viikolla YleLeaksissa käydään sotesotaa, ruoditaan ruotsalaisuutta sekä tutustutaan maamme seuraavaan pääministerisuosikkiin Juha Sipilään.

  TV2:

  22:10 Mary ja Martha
  Mary and Martha/2013. Kaksi suuren tragedian kokenutta naista kohtaa toisensa Afrikassa, jonka karu todellisuus ja etenkin lasten hätä muuttaa heitä ihmisenä. O: Phillip Noyce. N: Hilary Swank, Brenda Blethyn.

  Teema:

  23:45 Uusi Kino: Afrikan nainen
  Hiljainen seurantadokumentti Guineanlahden naisista ja heidän työntäyteisestä arjestaan. O: Milja Viita (2011). Mv.

  00:00 Uusi Kino: Enjoy poverty
  Onko dokumentaristi Renzo Martens ylimielinen kongolaisten hyväksikäyttäjä vai ainoa Euroopassa, joka ymmärtää mitä Kongossa tapahtuu ja miksi? Provosoiva dokumentti kehottaa nauttimaan köyhyydestä. Hollanti, 2008.

  VastaaPoista
 6. TV2:

  10:25 Nenäpäivä-show 2013: Isän Nenäpäivä-remix

  20:30 Silminnäkijä: Opettajasta taistelijaksi
  Syyrian raaka sisällissota ei ratkea vetoomuksilla ja korulauseilla. Tähän johtopäätökseen tuli myös Anwar, entinen opettaja, josta muovautui taistelija ääri-islamistien kasvavaan joukkoon.

  Teema:

  20:00 Retrolissun ysärit: Napa
  1990-luvun hohtohetkiin kuului naparenkaan ottaminen ja se eka tribaalitatska. Samaan aikaan kun toiset tuijottivat omaan napaan, uhkasi kasvihuoneilmiö sulattaa napajäät.

  Fem:

  18:30 Ja he elivät onnellisina ...
  6/8. Jessican ja Markin tarina tuntuu etenevän onnellisten tähtien alla. Libanonilaisen Davidin odotettiin ottavan puolison kotimaastaan, mutta hän valitsikin Annen, joka kokee avioituneensa koko suvun kanssa.

  20:22 Kuvakirjeitä Etelä-Amerikasta
  Unelmia Evitasta. Kun argentiinalaiset valitsivat maalleen ensimmäisen naispuolisen presidentin, tuli monen mieleen legendaarinen Eva Perón, paremmin Evitana tunnettu presidentin puoliso 1950-luvun alusta.

  VastaaPoista
 7. TV1:

  05:45 Puoli seitsemän
  Puoli seitsemän ottaa varaslähdön Nenäpäivä-show'hun. Pölhöilyetkoilla koomikot Niina Lahtinen ja Joonas Nordman sekä Docventures-duo Riku Rantala ja Tunna Milonoff käynnistävät keräyksen kehitysmaiden lasten hyväksi. #puoli7

  6.42 Mitä odottaa Varsovan ilmastokokoukselta?

  12:30 Skeptikko ja uskovat
  4/6. Kuinka juutalaiset ovat selviytyneet vuosisatoja jatkuneesta syrjinnästä ja vainosta? Are Sende Osen tutustuu juutalaisten arkeen ja valmistaa vieraiksi saapuville rabbeille kosher-päivällisen.(U)

  TV2:

  09:20 Nenäpäivä-show 2013

  Teema:

  17:00 Historia: Britti-imperiumin perintö
  5/5. Hyväntekijät. Imperiumin rakentajat pitivät moraalisena velvoitteenaan sivistää siirtomaidensa asukkaita ja tarvittaessa turvauduttiin väkivaltaan. Millaiseksi missio on nykyaikaan tultaessa muovautunut? T: BBC. (U)

  VastaaPoista