torstai 4. lokakuuta 2012

KUNTAVAALIT TULOSSA, PUNA-YLE PELKÄÄ JA VASTA-JYTKYILEE4.10.2012 YLE TEEMA klo 21.00: Tiededokumentti: Oppiaineena fasismi

Vuonna 1967 kalifornialainen historianopettaja Ron Jones halusi kokeilun avulla opettaa oppilailleen totalitarismin vaaroja. Kokeilu karkasi käsistä, ja kampus muuttui muutamassa päivässä virtuaaliseksi fasistivaltioksi. 


Linkki 1 ja Linkki 2 


1960-lukulaisten "ex"-taistolaisten hallitseman Ylen oppiaineena on sosialismin jälkeinen monikultturismi. Lähestyvien kunnallisvaalien pelossa Yle ei halua näyttää dokumentteja Stalinin vainosta tai Etelä-Afrikan epäonnistuneesta monikulttuurisesta sateenkaarivaltiosta - joita se ei tosin näytä muutenkaan (huutonaurua) - vaan 1960-luvun frankfurtilaisten punalahottajien tiedefantasian fasismista, johon omien utopioiden epäonnistumiset voidaan projisoida.

2 kommenttia:

 1. 18:15 Jaakko ja maailmanvalloittajat
  Taiteilija Riitta Nagahara opiskeli batiikkia Indonesiassa, mutta rakastui japanilaiseen mieheen ja muutti Tokioon. Kortteliravintolan lounas on eksoottinen. Jaakko Selin käy myös kuuluisassa Yoyogi-puistossa.

  Yle kertoo, että uomalaisetkin muuttavat muihin maihin.

  21:15 YleLeaks
  Tällä viikolla YleLeaksin listalle ovat nousseet suomalaiset kansataudit kuten kännykkäriippuvuus, terveyskeskusjonottaminen sekä epäeettisen suklaan syöminen.

  Tällä ohjelmalla yle kertoo, että suomalaiset ovat huonoja.

  13:35 Kevään 17 hetkeä
  9/12. Schlagin Stirlitzin kautta saama tehtävä osoittautuu vaativaksi. Pleischner astelee pitkin Blumenstrassea kohti tiedustelupalvelun salaista huoneistoa. Huomaako hän vaaran merkit ajoissa?

  Uusinta:

  16:00 Tiededokumentti: Oppiaineena fasismi
  Vuonna 1967 kalifornialainen historianopettaja Ron Jones halusi kokeilun avulla opettaa oppilailleen totalitarismin vaaroja. Kokeilu karkasi käsistä, ja kampus muuttui muutamassa päivässä virtuaaliseksi fasistivaltioksi.

  Uusinta:

  17:00 Historia: Taistelu rotuerottelua vastaan
  "Elämäntapaa ei muuteta yhdessä yössä." Vuonna 1961 joukko mustia ja valkoisia lähti USA:n syvään etelään osoittamaan mieltä rotuerottelua vastaan. Yhdessä matkustaen he asettivat itsensä hengenvaaraan. 1/2

  VastaaPoista
 2. 13 osaisen sarjan uusintakierros alkaa:

  20:00 Historia: Hitlerin kätyrit
  1/13. Chaim Rumkowski. Mikä sai eräät ihmiset ryhtymään yhteistyöhön natsien kanssa? Puolan juutalainen Chaim Rumkowski oli Lodzin getton päällikkönä ja toimitti natseille työvoimaa elintarvikkeita vastaan.

  VastaaPoista