maanantai 29. lokakuuta 2012

YLE TEEMA JA KULTTUURIMARXISMIN VARJOYle Teema 29.10.2012 klo 21.45 Veit Harlan ja Jud Süssin varjo
 

(Im Schatten von Jud Süss, Saksa, 2008) Felix Möllerin dokumenttielokuva kiistellystä ohjaajasta, joka teki elokuvia Göbbelsin propagandaministeriön alaisuudessa kolmannen valtakunnan aikaan. 

Ylen linkki ohjelmaan tässä.

Ylen linkissä mielenkiintoisia kommentteja ohjelmasta,


Nimimerkki Partamooses:
Trollille kirjoitti:
Trolleille ei pitäisi vastata, joten olkoon tämä vain retorinen kysymys:
Kenen tai keiden "oikeuden ja kohtuuden" nimissä vaadit Jud Süssin näyttämistä? Erikoisia sanavalintoja.

Eihän tuo mikään "trolli" näytä olevan. Oli kysymyksesi sitten "retorinen" tai ei, niin kyllä minunkin mielestäni on erikoista, että ensin dokumentista A tehdään dokumentti B, jonka perusteella katsojan pitäisi arvioida alkuperäistä dokumenttia A. Vertailukohta siis puuttuu, koska alkuperäinen dokumentti on näkemättä.
Muistan itse, kuinka vielä 1970- ja 1980-luvulla Suomen tv esitti paljonkin erilaisia näkökulmia sellaisista ulkomaisista ohjelmista, joita ei Suomessa oltu nähty; mm. James Bond -elokuvat pääsivät tv-pannasta vasta 1990. Ilmeisesti kaikissa medioissa tästä perinteestä ei ole vieläkään päästy eroon.


Nimimerkki Propagandaan kyllästynyt toteaa puolestaan näin:

Milloin tämä Ylen kulttuurimarxilainen natsimärehdintä oikein loppuu? Vuodesta toiseen natsiohjelmien määrä sen kuin vain lisääntyy! Ilmeisesti kanavalle ovat pesiytyneet vanhat kulttuuritaistolaiset jälkeläisineen. "Dokumenttiensa" perusteella Yle Teema voisi nimetä kanavansa NatsiTeemaksi vähän samaan tapaan kuin History Channelia kutsutaan aivan oikeutetusti Hitler Channeliksi. Molemmissa ollaan sairaalloisen kiinnostuneita vain yhdestä aikakaudesta. Tällä jatkuvalla natsit-sitä-natsit-tätä -ohjelmapolitiikalla on selvä poliittinen motiivi, jonka kenen tahansa tv-katsojan on helppo huomata.1 kommentti:

  1. 19:00 Historiaa: Fredrik II Suuri
    Valistunut itsevaltias ja soturikuningas Fredrik II Suuri (1712-1786) nosti Preussin yhdeksi Euroopan suurvalloista. Hän oli legenda jo elinaikanaan ja myös natsit ottivat hänet omaksi idolikseen. T:BBC.

    VastaaPoista