maanantai 8. helmikuuta 2021

"HUUTAVAA TYÖVOIMAPULAA" KÄYTETÄÄN EDELLEEN HAITALLISEN KEHITYSMAALAISINVAASION LISÄÄMISEEN


Vallan sylikoirana toimiva Yle antaa jälleen kerran vapaan megafonin valtiohallinnon sosialisteille uutisessaan Ministeriön vertailu: Suomen talouskasvu jäämässä puoleen naapureista – suurempi maahanmuutto selittää Ruotsin ja Norjan etumatkaa. Uutisessa kerrotaan valtiovarainministeriön tänään julkaisemasta raportista Onko Suomi enää Pohjoismaa, jossa Suomen hidas talouskasvu tämän vuosikymmenen aikana selitetään riittämättömällä muukalaisinvaasioilla. 

VM selittää eroa kasvuvauhdissa Ruotsiin ja Norjaan monella tekijällä, mutta erityisesti näiden maiden nettomaahanmuuton tuomalla työikäisen väestön selvällä kasvulla. 
Suomessa työmarkkinoiden ydinongelmana on se, että työttömät ja avoimet työpaikat eivät osu yhteen. Suomesta ei siis löydy osaajia niihin töihin, joissa kärsitään jopa työvoimapulasta. Ministeriön mukaan kysyntään voitaisiin vastata hankkimalla työvoimaa ulkomailta. 
– Nettomaahanmuuton tulisi kasvaa selvästi nykyisestä noin 18 000 hengen vuosittaiselta tasolta ja maahanmuuttajien työvoimaosuuden tulisi kasvaa, raportissa päätellään.

Raportti toistaa vitsiksi tullutta mantraa HUUTAVASTA työvoimapulasta, jota maamme elinkeinoelämän globalistinen johto on hokenut jo 1980-luvun puolivälistä lähtien. Se, että valtiovalta on yhtynyt samaan kuoroon suurpääoman kanssa ei välttämättä kerro punaviherhallituksen mieltymyksestä halpaan työvoimaan. Pikemminkin kyse on yhdestä monista pseudoargumenteista, jolla voidaan perustella vierasperäisen väestön lisäämistä itsetarkoituksellisen ideologista syistä. 

Valtiovarainministeriön laskelmia on räknätty sen lausumattoman oletuksen varaan, että tulijat olisivat pääasiassa mm. huippukoulutettuja saksalaisinöörejä, ranskalaisia design-suunnittelijoita ja ruotsalaisia markkinointiosaajia. Todellisuudessa kovan verotuksen Suomeen ei ole tulossa aitoja huippuosaajia, vaan ainoastaan kolmannen maailmaan kognitiivisesti haasteellisia kiertolaisia, joita vetää maahan poikkeuksellisen hyvä sosiaaliturvajärjestelmä. 

Raportissa tulijoiden laatu on yllättävää kyllä huomioitu, mutta poliittiset toimet, jotka houkuttelisivat maahan juuri sitä oikeaa porukkaa, jätetään edelleen tekemättä. Toisin sanoen valtiovalta ei ole  helpottamassa yrittäjyyttä, keventämässä raskasta byrokratiaa ja laskemassa verotusta. Siksi toive, että tulijat olisivat maallemme lisäarvoa tuottavaa kognitiivista yläluokkaa on silkkaa toiveajattelua:

Ministeriössä arvioidaan, että mahdollisuus vastata osaajapulaan maahanmuutolla riippuu olennaisesti maahanmuuttajien määrästä ja heidän koulutuksestaan. Raportin viittaamien tutkimuksien mukaan pakolaistaustaisilla työllistyminen on heikompaa kuin muilla maahanmuuttajilla, mutta työllistymistä voidaan parantaa erilaisilla politiikkatoimilla.

Rajallisten resurssien kohdentaminen vaikeasti työllistyviin kehitysmaiden elintasopakolaisiin on tietysti pois maamme vähäosaisilta ja työttömiltä, mutta tämä suomalaisvihamielinen politiikka ei liene yllätys kenellekään tämän hallituksen päätöksiä seuranneille.

Uutisessa haastateltu finanssineuvos Markku Stenborg edustaa kylmää talousajattelua, jossa hyötyyn ei kuulu kansakunnan jatkuvuus, vaan pelkkä bruttokansantuotteen lisääminen. Siksi hän on valmis korvaamaan vanhenevat suomalaiset "työperäisellä maahanmuutolla", jotta inhimillisen elämän päätarkoitukseksi nostettu päämäärätön talouskasvu saisi jatkua. 

Finanssineuvos Markku Stenborg muistuttaa, että tälle hetkellä ainoa kasvava ikäluokka Suomessa on yli 75-vuotiaat. Sen sijaan Ruotsissa ja Tanskassa myös työikäisten määrä kasvaa. 

– Ratkaisu voisi olla osaavan työvoiman hankkiminen globaalisti. Vapautetaan työperäinen maahanmuutto, ehkä jopa ryhdytään aktiivisesti rekrytoimaan kansainvälisiä osaajia, Stenborg tivistää  

Stengorgin harhainen visio ei ole uskottava edes taloustieteellisesti, sillä "työperäinen maahanmuutto" on vain uusi väylä loisivalle maahanmuutolle, joka pelkästään pahentaa maan taloustilannetta. Paljon ylistetyn Ruotsin lyhytnäköinen taloudellinen hyvivointi voi sekin romahtaa lähivuosina monikulttuurin kestämättömiin kustannuksiin. Epätodennöistä ei ole sekään, että etnisesti rikastettu Ruotsi ajautuu ennen pitkää sisällissotaan. Näitä mahdollisesti realisoituvia maahanmuuton oheisvahinkoja Stenborg on tuskin edes ajatellut putkinäköisessä mielessään.

Valtiovarainministeriön raportissa listataan myös toisenlaisia syitä muita pohjoismaita hitaammalle talouskasvulle. Niiden yhteydessä ei kuitenkaan puhuta verotuksen vähentämisestä, joka on käytännössä valtion ainoa keino lisätä yritystoiminnan kannustavuutta ja sitä kautta työllisyyttä. Koska taloutta ei voida uudistaa ilman veroremonttia, valtiovarainministeriö keskittyy näennäissyihin ja oheistoimintaan:

Raportin mukaan Suomen heikko työllisyysaste ja investointien junnaaminen tulevat myös jatkumaan ellei taloutta onnistuta uudistamaan. Raportissa jätetään parannuskeinojen valitseminen jatkovalmisteluun. Osaajapulan lisäksi raportissa listataan myös useita muita Suomen heikkoa työllisyysastetta selittäviä tekijöitä.

Mikäli Suomen talouspolitiikka perustetaan tulevina vuosina valtiovarainministeriön ideologiseen tendenssiraporttiin, voimme olla varmoja taloudellisen syöksykierteen ja sosiaalinen levottomuuden pahenemisesta.                                                          *********************Yle TV1, maanantai 8.2.2021, Historia: Vastarintaliikkeen naiset

Toisen maailmansodan aikana pieni ryhmä saksalaisia naisia taisteli Hitleriä ja fasismia vastaan. Dokumentti kertoo näistä laajasti unohdetuista naisista, jotka vaaransivat oman ja perheenjäsentensä hengen ajamansa asian puolesta. Keitä olivat nämä rohkeat naiset ja mikä sai heidät ryhtymään vastarintaan? T: 13 Productions/RMC, Ranska HD ohjelmatekstitys (suomi) 54 min. Linkki ohjelmaan.

Maanantain Ylen historiadokumentti ei petä: natsit ovat taas täälllä tänään! Avoimessa ideologisuudessaan illan dokumentti on harvinaisen rehtiä indoktrinaatiota. Ohjelmassa ei edes pyritä historialliseen tarkkuuteen ja totuuteen, vaan saarnattiin nykynäkökulmasta feminismin ehdotonta "moraalista totuutta" patriarkaalista NS-Saksaa vastaan.

Propaganda on dokumenttissa niin räikeää, että se syö selvästi oman asian uskottavuutta. Kommunismin ja Neuvostoliiton avoin puolustaminen eivät nekään lisää sympatiaa saksalaisille maanpettureille, joista on nyt tehty etnomasokistisen Saksan sankareita. Kansansa pettämisestä onkin tullut Saksassa hyve, tosin sitä voi jatkaa vain niin kauan kuin on jäljellä kansaa jota pettää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti