torstai 11. helmikuuta 2021

AGENDAJOURNALISMI LÄPÄISEE LÄHES KAIKEN YLEN UUTIS- JA OHJELMATARJONNAN


Mitä suurempi media, sitä suuremmat valheet. Tämän ovat huomanneet myös kansalaiset, joiden usko hallitsevien tiedotusvälineiden rehellisyyteen ja puolueettomuuteen on laskenut vuosi vuodelta. Tästä kertoo mm. valtavirtaa edustavan uutistoimisto Reutersin viime vuonna ilmestynyt tutkimus, jonka mukaan suomalaisten luottamus mediaan on romahtanut. Silti Ylen omissa uutisissa mediajätti väittää tendenssitutkimuksiin vedoten suosionsa ja uskottavuutensa vain kasvaneen ylittäen näin jopa Neuvostoliiton virallisen pää-äänenkannattaja Pravdan suosioluvut.

Ylen puolueettomuutta ja uskottavuutta voi tarkastella helposti omin silmin seuraamalla sen uutis- ja ohjelmatarjontaa. Syytös agendajournalismista voidaan kumota helposti, jos osoitetaan ettei sitä löydy. Ja mitä me löydämme? Esimerkiksi viime keskiviikkona TV1:ltä tulleen Puoli seitsemän -ohjelman, jossa vain valkoisia suomalaisia kehotetaan kouluttamaan klassiseen Vuonna 1984 -tyyliiin lapsistaan "anti-rasisteja" eli vihaamaan omaa perimäänsä. Valkoisten rasistisena syyttäjänä oli vain värillisten ihmisoikeuksia ja etuja ajava Ihmisoikeusaktivisti Fatima Verwijnen.

Entä Ylen verkkosivuilta löytyvä tuore juttu Päättömät oliot ja sukuelinten raateluhampaat pelottivat keskiajalla – hirviöt loivat pohjaa nykyajan rasismille, uusi kirja kertoo? ilmiselvässä agendauutisessa kerrotaan ilman vasta-argumentointia punaisen yliopiston tendenssitutkimuksesta, jossa eurooppalaisten kollektiviinen rasismi  ja syyllisyys jäljitetään aina vuosisatojen päähän. Muillahan sitä ei ole esiintynyt, jos on tutkijaan uskominen.

Absurdin uutisjutun voisi kuvitella löytyvän edesmenneen Pahkasian sivuilta, ei arvovaltaisena itseään pitävän uutisjätin verkkosivulta. Höpöuutinen kertoo samalla sekä yliopiston rappeutuneesta politisoitumisesta että valtamedian uskosta kaikkeen millä voidaan tukea sen suomalais- ja eurooppalaisvihamielistä agendaa. Enemmän vasemmistoaktivistilta kuin tutkijalta vaikuttava Miikka Tamminen valaisee tutkimuksessaan eurooppalaisen rasismin syntyä varsin luovasti:

Miikka Tammisen mukaan nykypäivän rasistiset asenteet juontuvat osittain keskiajan asetelmista, mutta mitään suoraa linjaa ei voi vetää.

– Rasismista puhutaan vasta sitten, kun tuli uusi aika ja rotuoppi. Länsimainen tapa suhtautua erilaisuuteen tulee silti jo antiikin ajoista, ja ajattelutapa selvästi vahvistui keskiajalla.

– Kun rotuoppi sitten syntyi, voidaan nähdä, että oppia kehitelleet olivat lukeneet keskiaikaisia tekstejä. Rotuopin näennäistieteellinen pohja löytyy sieltä.

Punaisen yliopiston monomaaninen egalitaristiuskovainen on muutoinkin vakuuttunut siitä mikä on oikeaa tiedettä ja mikä on salaiittoteorioita tukevaa valeuutisointia: kaikki mikä ei allekirjoita hallitsevan vasemmistoliberaalin ideologian taikauskoisia dogmeja:

– Ihmiset uskovat siihen, mitä haluavat uskoa, vaikka tietoa olisikin tarjolla.

– Jos ajattelee näitä kaikkia 5G-juttuja ja muita salaliittoteorioita, näkee, että ehkä emme ole niin kauhean erilaisia kuin keskiajan ihmiset, Tamminen hymähtää.
Tammisella ei ole mitään varaa ylimielisyyteen, koska hän kuuluu siihen porukkaan joka uskoo kymmeniin sukupuoliin, kiistää eri etnisten ryhmien älyykkyystulokset ja katsoo että silmien edessä tapahtuva Euroopan ja Amerikan demografinen muutos on pelkkä salaliittoteoria.

Liberaali homoagendaa tuetaan taas täysin purjein Ylen mielipideuutisessa Saksassa 185 näyttelijää astui kaapista ulos vaatimaan tv-ruuduille ja valkokankaalle itsensä näköisiä rooleja: "Me olemme jo täällä". Jutussa itketään ja vaaditaan marginaalisille poikkeavien ryhmille entistä enemmän valtaa raivoliberaalissa viihdemediassa ikään kuin niillä ei olisi sitä jo nyt suhteettoman paljon. 


                                                        ***********************Yle TV1, torstai 11.2.2021 klo 21.05, A-Talk

Miksi Suomen talous jää muiden Pohjoismaiden jalkoihin? Onko työperäinen maahanmuutto yksi ratkaisu ongelmaan? Keskustelemassa kansanedustajat Matias Mäkynen (sd.) ja Sakari Puisto (ps.) sekä ekonomistit Sanna Kurronen, EVA ja Patrizio Lainà, STTK. Juontajana Sakari Sirkkanen #yleastudio 40 min. Linkki ohjelmaan.

Yle Watch julkaisi hiljattain jutun "Huutavaa työvoimapulaa" käytetään edelleen haitallisen kehitysmaainvaasion lisäämiseen, jossa kerrotaan valtiovarainministeriön viimeisimmästä kilpailukykytutkimuksesta. Sen mukaan Suomi "tarvitsee" vuosittain vähintään 18 000 maahanmuuttajaa työvoimaksi. 

A-talkissa vieraillut Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) puheenjohtaja Sanna Kurrosen mukaan VM:n raportin luku on liian alhainen ja vaati siksi maahanmuuttajien vuosittaiseksi määräksi vähintään 30 000 tulijaa. Mikään yllätys Kurrosen lausunto ei ollut, sillä hänen aikaisempaan haittapuuhasteluun on kuulunut mm. heikosti työllistyvien maahanmuuttajanaisten etujen puolustaminen.

Ylimääräisen uutislähetyksen jälkeen EVA tuomitaan rikolliseksi suomalaisvihamieliseksi järjestöksi ja Kurrosta syytetään esiin tulleiden todisteiden valossa kansanvihollisesta toiminnasta.


Yle TV, torstai 11.2.2021 klo 22.00, Ulkolinja: Trump ja vihan kausi

Donald Trump lietsoi eripuraa ja vihaa Yhdysvalloissa koko presidenttikautensa ajan. Trumpin uhon seurauksena mielenosoitukset mediaa ja päättäjiä vastaan äityivät mellakoiksi ja jopa verilöylyksi. Lopulta presidentinvaalien tulosten mitätöintiä vaatineet joukot murtautuivat Yhdysvaltojen demokratian ytimeen, kongressitaloon. HD 54 min. Linkki ohjelmaan

Vihasta puhuminen on tyypillistä vasemmistolle ja sinne päin kallellaan oleville "liberaaleille". Koska heidän oma ääneen lausumaton politiikkansa perustuu vihalle, kaunalle, kateudelle ja vallanhimolle, he olettavat myös vastapuolen pelaavan samalla tavalla. 

Mediavallallaan he voivat sitten patologisoida ja redusoida polittiset vastustajansa pelkiksi vihaajiksi. Melkoinen silmänkääntötemppu ihmisiltä, jotka vihaavat länsimaista kulttuuria ja tavallisia valkoisia veronmaksajia niin paljon, että tekevät kaikkensa niiden tuhoamiseksi. Ja tämä kaikki on tietenkin naamioiutu ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja antirasismin kierojen taikasanojen taakse. 

Harvoin näkee presidentti Donald Trumpista ja hänen äänestäjistään tehtyä ohjelmaa, jossa heitä demonisoidaan ja syytetään näin yksipuolisesti kuin illan amerikkalaisdokumentissa. Vallanvaihdon jälkeen median ei tarvitse näköjään enää edes teeskenellä puolueettomuutta, vaan se voi pidäkkeettä syyttää kaikesta Trumpia ja hänen kannattajiaan. Dokumentti on varmasti henkisesti tyydyttävää kostobalsamia "liberaalien" loukattuihin itsetuntohaavoihin.

Toisaalta ohjelmaa tarjoaa psykologisesti mielenkiintoisen kurkistuksen valtamedian ja "liberaalien" tapaan nähdä ja selittää (poliittinen) todellisuus itselleen mieleiseksi. Samalla se toimii loistavana tyyppisesimerkkinä miten vallitsevaa ideologista narraatiota toistetaan ja vahvistetaan.

1 kommentti:

  1. Erityisen typerää on selittää Suomen talouden ongelman liian vähäisen maahanmuuton syyksi. Sinänsä joukko aitoja huippuosaajia ei olisi haitaksikaan, mutta sellainen väki päätyy lähes aina maksukykyisempiin karsinoihin ja sen sijaan maahamme saapuvat ainekset ovat ns. menetettyjen tapausten edustajia.
    Taloutenne omgelmat ovat oikeasti heikon tuottavuuden aikaansaannoksia ja nykyiset maahanmuuttajat ovat juuri sitä lääkettä, joka parannuksen sijaan pahentaa sairautta!

    VastaaPoista