maanantai 16. joulukuuta 2019

YLEN TV-UUTISET VAIKENI VIRON SISÄMINISTERIN KOHUHAASTATTELUN YDINVIESTISTÄ


Yle uutiset, 16.12.2019 klo 20.30 


Linkki Ylen tv-uutiseen.

Yle TV 1:n pääuutislähetyksessä kerrottiin tänään minuuttikaupalla Viron presidentti Kersti Kaljulaidin esittämästä anteeksipyynnöstä Viron sisäministeri Mart Helmen sunnuntaina antaman haastattelun johdosta. Haastattelussa Helme mm. arvosteli Suomen äärivasemmistolaista hallitusta ja pääministerin vaatimatonta työhistoriaa.

Pelkästään Ylen tv-uutisiin luottavaa älyllisesti laiskaa demarieläkeläistä kustiin taas tietoisesti silmään väittämällä, että kohun ytimessä olisi pääministeri Sanna Marinin vähättely. Tällaiseen käsitykseen hyväuskoinen katsoja jää, ellei hän ole erikseen lukenut jostain nettiuutista, jossa on lainauksia Mart Helmen kommenteista. Tv-uutisen "analyysissä" ei nimittäin puitu lainkaan sitä, mitä Viron pääministeri oikeastaan sanoi, vaan siinä oltiin ainoastaan pöyristyneitä oikeistopopulististen poliitikkojen epäkorrekteista "möläytyksistä" eli ääneen sanotuista ikävistä totuuksista.

Ylen tv-uutisessa vaiettiin visusti siitä, mistä argumenteista suuttumus itse asiassa nousi. Sen sijaan verkkosivujen puolella Yle kertoo kertoo uutisjutussaan Viron sisäministeri haukkuu Sanna Marinin – "Kassatytöstä on tullut pääministeri" mistä kenkä Suomenlahden molemmin puolin puristi. Helme otti toki esille Marinin heppoisen työkokemuksen ja kyvyn hoitaa vaativaa pääministerin tehtävää, mutta samassa yhteydessä hän arvosteli Suomen vasemmistopoliitikkoja sosialistisesta meritokratian puutteesta:
– Muistan Vladimir Uljanov-Leninin sanoneen, että jokaisesta kyökkipiiasta voi tulla ministeri, tai miten hän sanoikaan. Nyt näemme, että myyjätytöstä on tullut pääministeri ja samalla joistakin muista katuaktivisteista ja lukutaidottomista ihmisistä tullut hallituksen jäseniä.
Olennaista koko "kohussa" oli kuitenkin se, mitä Helme sanoi maamme vasemmistopoliitikkojen sukupolvet ylittävästä kaunasta, joka manifestoituu kaikenlaisena kansakunnan pahantahtoisena nakertamisena ja kulttuurisena mädätyksenä. Juuri tämän kommentin Ylen tv-uutiset halusi lakaista pois, koska se olisi totuudellisuudessaan liian tuskallista kuultavaa niille, jotka eivät halua ikävien tosiasioiden pääsevään laajaan julkisuuteen ja yleiseen keskusteluun:
– Nyt voimme jossain määrin nähdä punaisten koston valkoisille, eli siis punaiset, jotka halusivat [vuonna 1918] likvidoida Suomen, ovat päässeet valtaan ja yrittävät nyt tehdä Suomesta jonkinlaisen europrovinssin, jolla voi kyllä olla nimenä Suomi tai Finland, Helme analysoi. 
Helme uskoo, että Suomen johtoon nousee seuraavaksi Ekren sisarpuolueen, Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, koska "koska näin järjetöntä kuin nyt Suomessa tapahtuu, ei ole varmaankaan tapahtunut vuosisatoihin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti