torstai 1. maaliskuuta 2018

VALTAMEDIAT KUTEN YLE VAIKENEE ETELÄ-AFRIKAN VALKOISTEN KANSANMURHASTA JA MAANRYÖSTÖSTÄValkoisten maanviljelijöiden yksi monista BlackMonday
-mielenosoituksista lokakuussa 2017 Etelä-Afrikan
Pretoriassa. Valkoisten intressiin vihamielisesti suhtautuvat
länsimaiden valtamediat eivät edes tunnusta
mustan rasismiongelman olemassaoloa.

Kun Etelä-Afrikka pakotettiin luopumaan apartheidista, lännen liberaalit uskoivat maanpäällisen paratiisin olevan vain ajan kysymys. Varsinkin toimittajat rakensivat Nelson Mandelan hallinnon ensimmäisistä vuosista valheellista kuvaa, jossa vallitsi rotujen yhteiselon harmonia. Tosiasiassa jo tuolloin maan räjähtänyt rikosaalto ja mustien jengien väkivaltaepidemia tappoi moninkertaisesti enemmän ihmisiä kuin koko apartheid-hallinto historiansa aikana. Pelkkänä tilastotietona kerrottakoon, että länsimaiden ylistämän sateenkaarihallinnon perustamisen jälkeen mustat ovat tappaneet yli 70 000 valkoista. Jostain syystä näiden uhrien kokemat kauhut eivät täytä tv-ruutuamme ja Ylen tv-uutisia. Vertailun vuoksi mediassa paljon kauhistellun apartheid-hallinnon aikana mustia surmattiin laskentatavasta riippuen 7000 - 21 000. Tästä uhrimäärästä suurin osa menetti henkensä toisen mustan käden kautta. 

Tilanne Etelä-Afrikassa on viime vuosina alkanut muistuttaa Zimbabwen syöksykierrettä. Mitä tiukemmin etnosentriset mustat ovat päässeet kiinni Etelä-Afrikan hallintoon, sitä enemmän maa on alkanut muistuttaa mustan vallan linnaketta, jossa talouden selkärankana olevat valkoiset on ajattu ahtaalle. Mugabelaiseen poliitiikkaan on rohkaissut osaltaan se, että Mandelan kuolemasta on kulunut entistä kauemmin aikaa. Nyt mustat voivat harjoittaa omaa apartheidia, joka on käytännössä käänteistä Midaan kosketusta.  

Viimeksi Etelä-Afrikan johto on ampunut itseään jalkaan kun maan musta parlamentti tuoreen presidentti Cyril Ramaphosan johdolla äänesti voimaan lain, jossa maaomistukset pantiin uusjakoon Robert Mugaben Zimbabwen tapaan. Toisin sanoen musta parlamentti pakkolunastaa eli ryöstää valkoisten viljelysmaat ja antaa ne mustille eteläafrikkalaisille. Tämä lienee se varmin keino, jolla maa kurjistuu, vieläpä täysin omaehtoisesti. Koska työmoraalilitaan heikot ja ammattitaidottomat mustat maanviljelijät muuttivat muutamassa vuodessa Afrikan vilja-aittana tunnetun Zimbabwen ruoka-avusta riippuvaksi maaksi, on todennäköistä, että sama tapahtuu myös Etelä-Afrikassa.

Mielenkiintoista näissä tapahtumissa on lännen liberaalimedioiden reaktiot. Ne ovat nimittäin varmuuden vuoksi vaienneet niistä kokonaan. Suomessakin ollaan oltu kuin yhteisestä sopimuksesta asiasta täysin hiljaa. Ainoastaan Verkkouutiset kertoi viime lauantaina lyhyessä uutisessaan mahdollisesta tulevasta laista. Jos vastaava rasistinen maanryöstö kohdistuisi samassa mitassa johonkin muuhun kuin valkoiseen väestönosaan, se olisi länsimaisten tiedotusvälineiden ykkösuutinen ja lukemattomien
 tuomitsevien kolumnien lähde. 

Jostain syystä lännen tiedotusävälineiden narraatiion ei kuulu se, että valkoiset sekä yksilöinä että ryhmänä voivat olla muiden rotujen uhreja. Syynä tähän lienee se, että totuudenmukainen kerronta voisi herättää valkoiset puolustamaan itseään ja identiteettiään, ja ennen kaikkea näkemään kuinka muut ovat valmiita kohtelemaan meitä huonosti heti kun siihen aukeaa tilaisuus. Tilaisuuksia aukeaa kokoa ajan, siitä pitää huolen globaalit valtamediat, jotka vaikenevat valkoisten kansanmurhista ja Euroopan kroonisista kaupunkisodista, joissa valkoiset ovat vapaata riistaa. Koska näitä rikoksia ei nosteta tapetille, ne saavat jatkua edelleen rauhassa, mikä lienee median tiedotuslinjan tarkoitus.

Kansalaisvaikuttajana tunnettu Mika Virtanen panee hiljattain ilmestyneessä Facebook-päivityksessään pakettiin toimittajien vehkeilyn mitä tulee Etelä-Afrikan viime aikaisiin tapahtumiin:
Liberaali media vaikenee siitä, että Etelä-Afrikan musta parlamentti on äänestänyt voimaan lain, jonka turvin se voi ryöstää valkoisilta omaisuuden ja maaomaisuuden ilman minkäänlaista korvausta. Yleensä Afrikassa tämän tyyppiseen ryöstämiseen liittyy murhia suuressa mittakaavassa. Jos media olisi oikeamielinen ja rehellinen, tämä olisi ykkösuutinen. Vallan luovuttaminen mustille on ollut täydellinen epäonnistuminen ja katastrofi. Etelä-Afrikka on varoittava esimerkki siitä mitä valkoisille tapahtuu, jos he jäävät toiseuden vallan alle.
Se, mitä media ei kerro, ei ole tavalliselle ihmiselle, äänestäjälle, olemassa. Koska Zimbabwen ja Etelä-Afrikan valkoisiin kohdistuvasta kansanmurhasta ei kerrota, sitä ei ole silloin suuren yleisön silmissä tapahtunut. Toisaalta jotkut mitättömät asiat voidaan tarvittaessa nostaa ykkösuutiseksi kuten on tehty viime syksystä lähtien miesvihamielisen Me too -kampajan kohdalla. 

Mustien rasismi ei kuulu läntisen median yleiseen narraation toisin kuin huomattavasti vähäisempi valkoisten etnosentrismi. Pienikin valkoisten rasistinen yskähdys huomioidaan ja nostetaan median megafonin avulla kaikkien kuultavaksi. Yksi esimerkki tällaisestä uutisesta on Ylen verkkosivujen juttu ADL: Antisemitististen rikosten määrässä raju nousu viime vuonna Yhdysvalloissa. Jo uutisen lähdekritiikki on retuperällä, kun se luottaa pelkästään pahamaineisena rotupoliittisena painostusjärjestönä tunnetun ADL:n sanaan ja "tilastoihin". Yle antaa ADL:n toimitusjohtaja Jonathan Greenblattin levittää silkkaa mielipidevalhetta ilman että hänen lausuntojaan tarkistettaisiin mitenkään:
Greenblatt pitää presidentti Donald Trumpia osasyyllisenä kehitykseen, koska Trump ei ole tuominnut sen kaltaisia rikoksia, kuten valkoisen ylivallan kannattajien mielenosoitus Virginian Charlottesvillessä kesällä 2017.  
– Presidentin lausunnot siitä, että molemmilla puolilla oli hyviä ihmisiä, oli riman alitus, Greenblatt kommentoi viitaten Trumpin lausuntoihin elokuisista Charlottesvillen tapahtumista.
Trump sanoi ääneen vain sen, jonka kaikki huomasivat Charlottesvillen tapahtumista: paikalle oli kokoontunut poliisin suojeluksessa äärivasemmistolaisia väkivalta-aktivisteja, jotka halusivat estää nationalistien kokoontumisen. Tällaisesta ADL ja valtamedia eivät halua kuulla sanaakaan, sillä äärivasemmiston ja äärioikeiston välisessä rähinöinnissä vain vasemmisto voi olla "hyvien" puolella riippumatta siitä mitä he tekevät ja mitä päämääriä ajavat.

Tyypillistä Ylen uutisessa oli se, ettei antisemitismin kasvua avattu mitenkään, vaan heitettiin tuttuja ennakkoluuloisia syytteitä valkoisia nationalisteja vastaan. Euroopassa antisemitistisistä iskuista vastaavat nykyään pääasiassa Lähi-idän radikaalit muslimisiirtolaiset, vaikka rikokset pannaankin mediassa usein kantaväestön piikkiin. Ainoa kohta, jossa Yle puhui muslimeista koski heihin kohdistetuneista "viharikoksista":
ADL ei ole ainoa viharikosten kasvusta raportoinut taho. Myös Yhdysvaltain suurin islamilainen ihmisoikeusjärjestö CAIR (Council on American-Islamic Relations) raportoi muslimeihin kohdistuvien viharikosten jyrkästä kasvusta vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla.
Tässä lainauksessa Yle kääntää koko ongelman päälaelleen. Kun sen olisi pitänyt kertoa muslimien olevan todellinen syy juutalaisvastaisten tekojen kasvulle, uutinen kertookin että myös muslimeihin kohdistetaan viharikoksia. Mielikuvaksi jää, että tekijät ovat samoja eli valkoisia kuten juutalaisvastaisissa iskuissa. Kiero manipulaatio saattaa toimia jo valmiiksi ehdollistettuun Yle-uskovaan, mutta yhä suurempi osa kansalaisista osaa medialukutaitoa sen verran hyvin, etteivät tällaiset temput enää uppoa.

1 kommentti:

  1. Minkähän media kehittelee syyksi kunhan wäbälät ovat tuhoneet valkoisten rakentaman infran ja iskee tuonnekin nälänhätä?

    VastaaPoista