sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

TOIMITTAJAT OVAT HILJAA FB:N SENSUURISTA, KOSKA SE EI KOSKE VASEMMISTOLIBERAALEJA


Kaikkialla maailmassa on kohistu viime aikoina skandaalista, jossa miljoonien ihmisten Facebook-tietojen väitetään päätyneen republikaanipuolueen vaalikampanjakäyttöön Yhdysvalloissa. Kohua on käsitellyt laajasti myös Yleisradio, joka on koonnut verkkosivuilaan yhteen tähänastiset käänteet jutussa Tämän tiedämme nyt Facebook-kohusta – Keskushahmoina kolme miestä.

Nyt tiedetään, että Cambridge Analytica -yhtiö on saattanut käyttää Facebookin keräämiä tietoja ihmisten poliittiseen profilointiin. Kohu ei olisi niin suuri ellei se olisi liitetty Donald Trumpiin, sillä syytteiden mukaan republikaanit pystyivät yhtiön tietojen avulla kohdistamaan vaalimainontansa täsmällisille kohderyhmille. 

On selvää, että demokraattiipuoluetta myötäilevät liberaalit valtamediat haluavat Facebook-kohun avulla pitää yllä myyttiä, että Trump voitti vaalit epärehellisin keinoin kuten väitetyn Venäjän propagandan avulla. Mitään ongelmaa ei kuitenkaan nähdä siinä, että valtamediat kampanjoivat kaikki yhdessä rintamassa Trumpia vastaan. Ne eivät kerta kaikkiaan näytä kestävän sitä tosiasiaa, että amerikkalaiset halusivat aidosti muutosta. Yhdysvaltojen itärannikon poliittiselle eliitille ja sitä tukevalle punaliberaalille valtamedialle Trumpin voitto näyttää olleen niin suuri järkytys, että ne yrittävät selittää sen vaalikampanjalla, jossa venäläisten avulla hyväuskoista kansaa aivopestiin. Liberaalieliitin uskottavuus on todella heikolla pohjalla kun se uskottelee itselleen ja muille, että ylivoimaisesta mediahallinnastaan huolimatta he hävisivät Trumpille vain siksi, että osa amerikkalaisista oli saattanut saada kohdistetun vaalimainoksen tai nähdä Facebookissa vilauksen venäläisten postamaasta myönteisestä Trump-uutisesta.

Facebookin todelliset väärinkäytökset ovat täysin muualla kuin liberaaleja närkästyttänyt Trumpin vaalikampanja. Näitä törkeitä menettelyitä valtamediat eivät ole kuitenkaan halukkaita kritisoimaan, koska ne kannattavat niitä hiljaisesti itse. Valtamediat eivät ole esimerkiksi tuominneet mitenkään sitä, kuinka Facebook on yhdessä epädemokraattisen EU-komission kanssa aloittaneet mielipidevainot kaikkia niitä sosiaalisen median käyttäjiä vastaan, jotka eivät allekirjoita pienen vasemmistoliberaalin klikin agendaa maahanmuutosta, islamista, transsukupuolisista, homoista ja feminismistä. Euroopan komissio onkin julistanut tyytyväisenä, että sen painostuksesta totuuspuhetta on viime aikoina torjuttu verkossa menestyksekkäästi.
Tietotekniikkayritykset ovat poistaneet keskimäärin 70 prosenttia niille ilmoitetusta laittomasta vihapuheesta. Tämä käy ilmi kansalaisjärjestöjen ja julkisten tahojen toteuttamasta kolmannesta arvioinnista, jossa tarkasteltiin verkossa levitettävän laittoman vihapuheen torjuntaa koskevien käytännesääntöjen täytäntöönpanoa.
Kymment miljoonat eurooppalaiset ovat joutuneet Facebookissa poliittisen mielivallan uhreiksi, koska vallitsevaa poliittista korrektiutta kannattavat anonyymit "suvaitsevaiset" ilmiantajat saavat toimia tuomareina omassa asiassaan. Mikäli mielipidevainot ja sensuuri kohdistuisivat vasemmistoliberaaleihin tiedotusvälineet olisivat täynnä pöyristyneitä kolumneja siitä, kuinka yhteiskuntaa ollaan muuttamassa totalitaariseksi. Koska vaino ei kohdistu valtamedian liberaaleihin toimittajiin, he eivät tunnusta ongelman olemassaoloa. Siksi he voivat hämmästystä teeskennellen hymähtää, ettei Facebookissa ole sensuuria, koska he voivat täysin vapaasta esittää näkemyksensä yli 30 sukupuolesta ja maahanmuuttoinvaasion tarpeellisuudesta...

Punavihreässä kuplassa puhutaan mielellään poliittisesta ilmaisuvapaudesta, mutta yksikään sen mielipidevaikuttajista ei ole ottanut esille Facebookin mielipideterroria. Ylipäätään koko maamme älymystö on täysin hiljaa aikamme suurimmasta sananvapauden loukkauksesta. Ainoastaan muutamalla jo eläkkeelle siirtyneellä proferssorilla on ollut sen verran rakkautta totuuteen, että ovat ottaneet asian kriittisesti esille kirjoituksissaan. Eräs heistä on Helsingin yliopistossa Venäjän tutkimuksen professorina toiminut Timo Vihavainen, joka kirjoittaa Facebookin mielipidevainosta blogikirjoituksessaan Kirjojen ja ajatusten kieltämisestä mm. seuraavasti:
Tarkoitan myös sitä sensuuria, jonka tapaamme facebookista. Bannaus on siellä jo tuiki tavallinen ilmiö. Näyttää ilmeiseltä, ettei sen harjoittajien mieleenkään juolahtaisi pitää toimintaansa halveksuttavana. Ehkäpä asia on jopa päinvastoin. Jokin sana, lause tai ajatus kun näet saattaa sotia joitakin yhteisönormeja vastaan. Niiden ylläpitäjä voi kaiketi tuntea vaikkapa ylpeyttä toimistaan.  
Pidän ennenkuulumattomana häpeänä sitä, että joidenkin, nimettömien sensorien annetaan terrorisoida mielivaltaisesti sananvapautta maailmanlaajuisessa sosiaalisessa mediassa. Vähin, mitä voidaan vaatia on, että jokainen sensori ilmoittaa reilusti nimensä ja esittää perustelunsa sille, miksi hän on uskaltautunut rikkomaan yhtä ihmisen sosiaalista perusoikeutta eli sananvapautta vastaan.

2 kommenttia:

 1. Kun puhuminen estetään... siirrytään sanoista tekoiihin. Toivottavasti verta pian vuotaa ja paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun puhuminen estetään... siirrytään sanoista tekoiihin. Toivottavasti verta pian vuotaa ja paljon.


   Niin, mikäköhän mahtaisi olla koko touhun ultimaattisena tarkoituksena?

   Poista