maanantai 23. tammikuuta 2017

TRUMP-UUTISOINNEISSA VALTAMEDIA ON LUOPUNUT VIIMEISISTÄKIN PUOLUEETTOMAN JOURNALISMIN RIPPEISTÄ


Upeita moraalisia roolimalleja länsimaiden nuorille naisille!

Valtamediat puhuvat suu vaahdossa yhteiskunnan kahtiajakautumisesta, valemediasta ja jälkifaktuaalisesta ajasta, vaikka se on ollut näihin kaikkiin itse yksi suurimmista osasyyllisistä. Ne eivät ole kyenneet uutisoinnissaan kylmäpäiseen objektiivisuuteen, vaan purkavat kontrolloimatonta raivoa asioita ja henkilöitä kohtaan, jotka eivät täytä niiden poliittisia toiveita. Paljastavimmillaan tämä on näkynyt viime vuonna alkaneissa Trump-uutisoinneissa, jossa ei näy rauhoittumisen merkkejä, vaan päinvastoin media on presidentiksi nimittämisen jälkeen tullut entistä puolueellisemmaksi.

Päästyään kauhistelemasta Donald Trumpin virkaanastujaispuhetta Yle uutiset on viime päivinä keskittynyt äärivasemmiston mielenosoituksiin, joita se tukee varauksetta kuten käy ilmi verkkosivujen uutisjutussa 
"Kunniaton roisto, joka pitäisi laittaa valtakunnanoikeuteen" – Amerikkalaisnaiset puhuvat suunsa puhtaaksi TrumpistaSamoin kuin muissa feministinaisten mielenosoituksesta kertovissa uutisissa, Tapani Hannikaisen  jutussa pyritään luomaan valheellinen mielikuva, jossa "amerikkalaisnaiset" olisivat yhdessä rintamassa Donald Trumpia vastaan. Tosiasia kuitenkin on, että Yhdysvaltain vaalitilastojen mukaan valkoisista naisista 52% äänesti Trumpia. Vastaavasti yliopistotutkinnon saaneista valkoisista naisista Trumpia kävi äänestämässä 42%:ia, joten uuden presidentin naiskannattajista huomattava joukko on muita kuin median leimaamia "alaluokan tietämättömiä naisia".  Tosin tämä kannatus ei näy äärivasemmiston mielenosoitusta ihailevasti kuvaavassa Ylen jutussa, jossa kaikki haastatellut näyttävät olevan jonkin sortin miesvihamielisiä sukupuolinarsisteja ja valkoisuuteen kaunaisesti suhtautuvia masokisti-rasisteja. Vasemmistofriikkien ja shariaa vaativien muslimien yhteinen paraati saattoi hyvinkin olla yksi maailmanhistorian suurimmista vihamarsseista.

Minulla on kuules oikeus ihan kaikkeen!!
Tätä nykyä valtavirran tiedotusvälineistä löytyy aina vain hysteerisempiä ja jyrkempiä kannanottoja, aivan kuin toimittajat olisivat adhd-lapsia, jotka eivät saakaan karkkikaupasta kaikkea mitä haluavat. Varsinkin Iltalehdessä on oltu reippaasti Yleä suorasukaisempia Trump-inhon suhteen. Toimittaja Markus Tiittulan näkökulma  Trumpille kova isku - tuore presidentti jatkaa sotajalalla on alusta loppuun kiiluvasilmäistä Trumpin vastaista jeremiaadia, jonka yksioikoisen puolueellisesta viholliskuvasta tulee mieleen neuvostoliittolaisen Pravda-lehden tulikivenkatkuiset tuomiot läntisen maailman porvarijohtajille. Juttua Facebookissa kommentoinut perussuomalaisten Jussi Halla-aho potkaisi verbaalisesti Tiittulaa suoraan nivusiin:
Presidentti on "sotajalalla" eli ei suostu eroamaan, vaikka sivistynyt kansanosa vaatii hänen eroaan. Trump ei myöskään suostu ojentamaan sovinnon kättä, vaikka sivistynyt kansanosa polttaa häntä esittäviä pahvikuvia, uhoaa räjäyttävänsä Valkoisen talon, julistaa vallankumousta ja kiistää Trumpin olevan laillinen presidentti. On kertakaikkisen hankala ihminen tuo Trump.
Iltalehden hömppäosaston jutussa Todellista naisvoimaa! Julkkisnaisten inspiroivimmat puheet Women's Marchilta fanitetaan älyvapaan viihdeollisuuden pikku-bimboja, joilla ei ole mitään sanottavaa kellekään, joka haluaa pysyä älyllisen ihmisen kirjoissa. Asiaa valottaa parhaiten filosofi Jukka Hankamäen blogikirjoituksesta Miksi taiteiljat eivät sovi poliitikoiksi? löytyvä kohta: 
Kun taiteilijalta kysytään poliittisia asioita, kyseessä onkin eräänlainen julkinen hyväksikäyttö, jossa toimittaja käyttää taiteilijaa omien näkemystensä esille tuomiseen ja vahvistamiseen. Taiteilija puolestaan astuu tuohon miinaan oman narsisminsa houkuttelemana, sillä itseihailunsa vuoksi hän luulee olevansa niin viisas, että asioita tiedustellaan häneltä siksi.
Tekopyhyyden riemujuhlaa vietetään silloin kun Hollywoodin ja pop-viihteen rappiossa kierivät alkoholin pöhöttämät ja kokaiinin riuduttamat tähdet sanelevat kansalaisillle mitä on moraali ja oikeudenmukaisuus. Katsokaa nyt vaikka tätä plastiikkakirurgien leikkelemää kuusikymppistä Madonnaa, joka yrittää vieläkin näyttää epätoivoisesti nuorelta pukeutumalla kuin 15-vuotias tyrkky. Hän on yksi pahimmista länsimaisen viihdeteollisuus-saastan levittäjistä, joka vastuuttomalla itsekkyydellään ja hedonismillaan on ehtinyt pilata jo pari herkässä iässä ollutta naissukupolvea. Tilanne on muuttunut vain pahemmaksi, kun hän on alkanut ottaa poliittisesti kantaa, tuoreimpana esimerkkinä lausunto, jossa Madonna toivoi räjäyttävänsä Valkoisen talon. Voi vain kuvitella minkälainen median paskamyrsky olisi noussut, jos tuon saman olisi sanonut joku konservatiivina tunnettu miesjulkkis Barack Obaman presidenttikaudella. Iltalehden juttua kommentoinut nimimerkki Prophet Meatball paljastaa kylmästi näiden popparien kuvottavan jeesustelun:
Aika paksua näiltä naisilta. Kuuluvat kaikista etuoikeutetuimpaan joukkoon maailmassa, vääristelevät totuutta lähes joka kohdassa ja Madonnan puheet olivat kuin suoraan jonkun radikaalin äärioikeistolaisen fasistin suusta (katsokaa koko video). Laittakaa valkoinen mies sanomaan samat asiat eri puolelta kolikkoa, niin se mies leimattaisiin pahemmaksi ihmiseksi kuin Trump. Scarlett Johanssonin puhe oli ainut missä oli järkeä ja siinä oli viisas sanoma. Portman höpötti tätä perinteistä potaskaa, että tasa-arvo on toteutunut kun naiset ovat vähintään yhtä edustettuina kuin miehet, ei sillä ole väliä, että kiinnostaako heitä oikeasti tietyt alat ja urat. Hei naiset, teillä on jo tismalleen samat mahdollisuudet, se ei ole kuin teistä itsestänne kiinni jos haluatte tehdä pidempää päivää ja edetä urallanne. Valitkaa taloutta ja/tai matemaattisia tieteitä sukupuolentutkimuksen sijaan, pistäkää ura perheen ja vapaa-ajan edelle niin kaikki on mahdollista. Jos länsimaissa systeemi olisi naisia (tai muita vähemmistöjä sen puoleen) vastaan, niin miten ihmeessä meillä olisi Madonnan, Beyoncen, Condoleezza Ricen, Hillaryn, Halosen, Rehnin, Jäätteenmäen, Rytkösen, Oprahin, Jolien etc. kaltaisia esimerkkejä, jotka pärjäävät tässä valkoisen miehen maailmassa paremmin, kuin 99% valkoisista miehistä. Ihan kuin näyttäisi siltä, että sillä sukupuolella ja ihonvärillä ei olisikaan systemaattista estettä edetä elämässä ja sukupuolielin ja ihonväri ei olisikaan automaattinen tie onneen.
Valtamediaa lukiessa ei voi olla päätymättä tulokseen, että jo pelkkä Donald Trumpin nimen lausuminen saa toimittajissa aikaan ehdollisen refleksin mukanaan tuomat negatiiviset tunteet, jonka vuoksi heidän on kertakaikkiaan mahdotonta uutisoida hänestä asiallisesti ja puolueettomasti. On vaikea sanoa ymmärtävätkö toimittajat itse psykoottisen tilansa vai kuvittelevatko he ihan vakavissaan, että se kuva jonka he välittävät Trumpista ja hänen politiikastaan on totuudellinen, kohtuullinen ja oikeudenmukainen. Systeemin lauluja uskollisesti koko ikänsä toistellut kympin toimittelija-tyttö Mari Karppinen uskoo MTV3-sivustolle pusaamassa mielipidekirjoituksessaan Kommentti: Presidentti Trump vihaa rehellisiä toimittajia – aloitti juuri vapaan lehdistön mestauksen (otsikkohan voisi olla käänteisestä Yle Watchista!) olevansa vilpittömän journalismin asialla oleva sankaritoimittaja, joka kokoaa inkvisiittorin tapaan syytekirjelmää Trumpin hallintoa vastaan. Please, try harder!

Ikävä kyllä valtamedian patologinen asenne ei rajoitu vain Trumpiin, vaan sama pidäkkeetön hysteria on näkyvissä aina kun uutisoidaan turvapaikanhakijoista, rasismista, valtiokirkon kannoista, homoavioliitoista, EU-vastaisuudesta ja Putinin trolleista. Jos ette usko, niin lukaiskaapa vaikka tämä Iltalehden urheiluosaston (!) kolumni Jukurien pelaajan ala-arvoinen ja rasistinen huutelu on anteeksiantamatonta typeryyttä. Kirjoitus on aikuiselta mieheltä täysin käsittämätön purkaus, aivan kuin sen olisi kyhännyt joku Rasmus-verkoston aktiivi, jolle rasistisen sanan sanominen kuuluu maailmankaikkeuden kammottavimpiin rikoksiin toisin kuin värillisten suorittamat väkivaltarikokset suomalaisia kohtaan:
Virhe syntyi siitä, että joku pelaaja huusi jollekin toiselle, että hänet pitäisi palkita voittomaalista neekerihuoralla. Pahoittelut, mutta minun oli pakko kirjoittaa tuo auki, vaikka se aiheuttaa inhoa. Joukkueen somekanavaansa tarjoilema oksennus on pahempi moka kuin yksikään showtappelu tai edes vaarallinen taklaus. Tai kännikohu. Tai nuuskakohu. Mikään kohu. Tämä oli mauttomin, rumin ja vastenmielisin rimanalitus, johon olen törmännyt kohta 40 vuoden aikana jääkiekossa.
Siis hetkinen, pelikaverihan yllytti kaveriaan sukupuoliyhteyteen negridiprostituoidun kanssa, joten kyse ei ollut rasismista, vaan päinvastoin roturutsaisesta monikultturismista! Vakavasti puhuen, onko harmittoman pukukoppihuumorin herättämä mimosan herkkä reaktio oikeustoimikelpoisen miehen puhetta? Kas kun toimittaja Vesa Rantanen ei vaatinut näin "äärimmäiseen ihmisoikeusloukkaukseen" syyllistyneille pelaajille kovinta mahdollista rangaistusta mitä Suomen lakikirjasta löytyy. Siis jumalauta nyt haloo! Maassa on lähes puoli miljoona työtöntä, harmaa työvoima ja rikollisuus kukkii, ulkorajat vuotavat kuin seula, valtio elättää kymmeniä tuhansia ulkomaalaisia käenpoikia maailman tappiin, turvapaikanhakijat raiskaavat, pahoinpitelevät ja surmaavat suomalaisia rutiininomaisesti, valtiokoneisto suunnittelee Isovelijärjestelmää tiellä liikkujien kontrolloimiseksi, valtio kaataa miljardikaupalla verorahoja Kreikan tukemiseen  jne., mutta urheilutoimittaja Rantasen mielestä verbaaliseksi rasismiksi tulkittava pikku läpän heitto onkin se yhteiskunnan suurin ongelma:
Te hankitte kaikille jääkiekkoon liittyville tekijöille lajin historian pahimman mustan silmän, ja jos mahtini riittäisi, määräisin koko seuran hakemaan vauhtia alimmalta mahdolliselta sarjatasolta. Teidän käytöksellenne ei edes ole tarpeeksi alhaista sarjatasoa. Kiimassanne ja huumassanne, heimoveljeydessänne, avasitte sellaisen matopurkin, jota ei edes pitäisi vuoden 2017 Suomessa olla olemassa. Sellaista ei saa olla olemassa. Ei missään yhteiskunnassa, eikä jääkiekossa, joka liikuttaa kymmeniätuhansia lapsia ja perheitä, jotka haluavat tehdä joka päivä maailmasta ja lajistaan paremman.
Onko Rantanen hegeliläinen marxisti, jonka mukaan on olemassa väistämätön yksisuuntainen kehitys, jossa asioiden pitäisi olla tietyllä tavalla vuonna 2017? Todellisuudessa närkästynyt huudahdus "eletäänhän nyt jo vuotta xxxx!" ei ole mikään argumentti minkään asian puolesta, vaan ainoastaan pelkkä vaatimus noudattaa tiettyä ideologiaa. Oheisen Rantasen vuodatuksen perusteella on vaikea sanoa, onko hän pelkkä monikulttuurista muotiaatetta kannattava city-hölmö vai kyynisesti toimituksessa pisteitä keräävä opportunisti. Joka tapauksessa tällaiset tolkuttomat ryöpsähdykset todistavat, että valtamediassa toimii suuri joukko kiipijöitä, jotka ovat jokaisen tilaisuuden tullen valmiita lyttäämään suomalaisia ties mistä tekosyystä. Median huoli yhteiskunnallisesta polarisaatiosta voidaan ottaa vakavan kansalaiskeskustelun aiheeksi vasta sitten, kun se lopettaa hurskastelun ja katsoo itseään peiliin.

2 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Pöyristyttävä teko” – Yhdysvaltain maahantulokielto kerää paljon parjausta ja niukemmin kehuja
  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005065464.html?ref=rss
  Minä väitä että enemmistö maiden kansalaisista huraa tälle päätökselle ja vähemmistot itkevät niin kuin suomen valtamedian toimittajat jotka harjoitavat puhdasta poliitikkaa
  ja edustavat poliitisesti aktiiveja vasemmistolais Thrumph vastaista ääri kampanjaa eivätkä enään mitään normaali journalismia sen normaalissa puiteissa ja heidän juttunsa käsitelevät asioita vain thrumph vastustajien näkökanalta
  heidän puolustajien kannatajien
  mielipidettä asioihin ei enään tuoda edes jukisuuteen
  sen takia jo nämä ovat pelkää propagandaa yksipuolista ilman oikeaa vastakkais asettelua thrumph kannatajien mielipiteet asiosta VS Hänen vastustajiensa välillä sitä dialookia ei enään käydä trumphin kanatajien mielipiteistä ei enään välitetä paskaakaan suomen ja maailman liberaali vasemmmisto lehdistössa mutta sen asian takia juuri heidän uskotavuutensa on nolla
  ja kukaan ei välitä enään noiden vinkupellejen itkemisestä paskaakaan siinähän itkette so not
  ja tämäkin iltasanomien uutinen yleistää asian että saa vähemmän kehuja kun sen negatiivisen palauteen antajat olaan poimittu kymmenestä maailman suvakki mamu myönteisimmän maan johtajien mielipiteistä jotka eivät edusta kansan ennemistö mielipiteitä todelakaan
  tämä on juuri sitä kieroa valtamedian ihmisten päätä sekoitavaa psykologiaa 10 maahanmuutaja myönteisen poliitikon ihmisen mielipide edustaa muka miljoonien ihmisten mielipidettä
  esim agela merkel mitähän oikeasti saksalaiset ovat thrumphin päätöksestä voisin luulla että enemmistö saksan kansalaisista hurraa seisaalaan

  VastaaPoista