tiistai 18. marraskuuta 2014

TASA-ARVOISTA IDEOLOGISTA TAIKAUSKOA TIETEEN NIMISSÄ.

Alas!TV 1, 18.11.2014, klo 22.35, Prisma: miesten ja naisten pituudesta *UUSINTA*


Naiset ovat yleensä keskipituudeltaan noin 15 cm lyhyempiä kuin miehet. Eläinkunnassa naaraat voivat kuitenkin usein olla uroksia suurempia. Tutkijaryhmä pohtii, millainen kehityshistoria on nykytilannetta edeltänyt. HDLinkki ohjelmaan.


Feministit ja egalitaristiset yhteiskuntainsinöörit palvovat jääräpäisen pakkomieliteisesti matemaattista tasa-arvoa epäjumalana, jonka alttarille kaikkien on polvistuttava. Se näkyy jopa tiedeohjelmissa, joissa pyritään varta vasten keksimään uusia yhteiskunnallisia ongelmia, jotka ovat todellisuudessa ongelmia vain egalitaristien harhaisissa mielissä. Kun läntiset yhteiskunnat saavuttavat Ruotsina tunnetun singulariteetin eli valmiin ongelmattoman yhteiskunnan, täytyy yhteiskuntainsinöörien sen jälkeen alkaa keksiä uusia "ongelmia", joista ajan mittaan muodostuu epäsuorasti todellisia ongelmia, joita on sitten kiva ratkoa tylsistymisen torjumiseksi.

Tämän illan tiededokumentissa käsitellään "epäreilua" miesten ja naisten pituuseroa. Yhtä hyvin olisi ongelmaksi voitu löytää se, että miehillä on suurempi lihasmassa, suuremmat aivot ja vähemmän rasvaa ja vettä kehossa kuin naisilla.

Ohjelman alussa käydään kiitettävästi läpi evoluutioteoriaa, työnjaon vaikutusta ja parinvalintaa, mutta loppupuolella totuudeksi valitaan kaikista vaihtoehdoista sukupuolitutkimuksen nimellä kulkevan mieskaunaisen pseudotieteen johtopäätökset.

Dokumentissa moraalisia johtopäätöksiä sovelletaan surutta suoraan luontoon, kun sukupuolentutkijat tuomitsevat Y-kromosomeja kantavat apinaurokset epäreiluiksi naaraita kohtaan, koska ne noudattavat viidakon lakia resurssien jaossa. Ihmislajin kohdalla ratkaisuksi tarjotaan normatiivista toimintaohjetta, jonka perusteella etenkin raskaana oleville naisille pitäisi antaa 30-prosenttia enemmän proteiinia kuin miehille! Ja vain siksi, että miesten ja naisten pituus saataisiin joskus tulevaisuudessa yhtä pitkiksi, jolloin kaikkilla olisi sitten varmaan yhtä kivaa. Sitä paitsi, ainakin yltäkylläisessä lännessä kukaan ei ole estämässä, että naiset saisivat enemmän proteiinia ruokavalioonsa kuin miehet. Ilmeisesti egalitaariset yhteiskuntainsinöörit haluaisivat, että Isosisko-valtio puuttuisi asiaan ja määräisi Y-kromosomeja kantaville 30-prosenttia vähemmän proteiinia...

Kaikkein voimaannuttavinta tasa-arvoa olisi tietysti se, että naiset kasvaisivat pidemmiksi kuin miehet. Tämä ajattelumallihan on tuttu jo George Orwellin Eläinten vallankumouksesta, jossa "kaikki ovat tasa-arvoisia, paitsi että jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset". Tiededokumentin sanomatta jäävä manikealaista moraaliajattelua noudattava viesti on melkein sama kuin kilari-feministeillä, joiden mukaan Y-kromosomi edustaa universaalia geneettistä epätasa-arvo-pahuutta, jota vastaan pitää taistella kaikella voimalla. Mielenkiintoista, semminkin kuin monet tätä sisäsyntyistä pahuutta vastaan taistelevat voimat kantavat itse Y-kromosomeja....


************************************************************************************************************


Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.


Yle Watchin juttuja, jotka liittyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema
Yle Radio 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti