maanantai 26. elokuuta 2013

YLEN TUTUT TEEMATYLE TEEMA, 26.8.2013, 17.00 Historia: Maahanmuuttajien Australia


2/3. Toisella maailmansodalla oli ratkaiseva merkitys Australian väestöpolitiikalle. Kun aasialaissiirtolaisia ei päästetty maahan ja brittiläisten maahanmuuttajien määrä väheni rajusti, oli Australia kriisin partaalla. 


YLE TEEMA, 26.8.2013, 21.55 Film noir: Kiihotus

(Shame/The Intruder/USA 1961) Muukalainen saapuu etelän pikkukaupunkiin ja alkaa kiihottaa asukkaiden rasismia. O: Roger Corman. N: William Shatner.
5 kommenttia:

 1. TV1:

  10:00 Tiedolla köyhyyttä vastaan
  One Laptop Per Child -järjestö on teettänyt 350 000 kannettavaa tietokonetta Uruguayn ja Perun koululaisille. Dynamolla varustetut läppärit maksavat vain sata dollaria kappale. Millainen oli vastaanotto? (U)

  23:30 Pienet kameliratsastajat
  Lähi-idän kamelikilpailuissa ohjastaa yhä tuhansia pieniä lapsia, jotka on myyty talleille jopa 2-vuotiaana. Heitä kohdellaan kaltoin, ei ruokita tai hoideta ja lapsia kuolee tapaturmissa.(U)

  Teema:

  18:00 Ranskalainen kylä
  Varastetut suudelmat. Marcel pyrkii syrjäyttämään Edmondin Villeneuven vastarintaliikkeen johdosta. Saksan joukot lähestyvät uhkaavasti etelästä, ja Jean apulaisineen jäljittää gaullisteja. 33/36

  VastaaPoista
 2. TV1:

  21:00 Horisontti: Britannian upporikkaat ja rutiköyhät
  Tuloerot rikkaiden ja köyhien välillä Britanniassa ovat valtavat - ja kasvavat entisestään. Millainen on miljardöörien leikkipaikka Lontoossa ja kuinka yhä toivottomammiksi käyvät köyhät päivistään selviävät?

  23:50 Sodassa raiskattujen puolella
  Sodissa miehet palkitaan mutta naisten kärsimykset unohdetaan. Margot Wallström taisteli lähes vuoden sodissa raiskattujen naisten puolesta muuttaakseen YK:n kannan: nyt raiskausta pidetään yhtenä sodankäynnin muotona.(U)

  Fem:

  18:30 Pixel
  Mistä natsien vaimot ovat vastuussa? Demokraattisia tuoleja Heinolassa. Suurelokuva Monika Zetterludista on valmis. Kuvataiteilija Jimmy Pulli työstää aikaa ja tilaa. svenska.yle.fi/kultur

  VastaaPoista
 3. Tuolla on dokumenttiohjelma, jolaisia ei yleisradiossa näe. Suosittelen katsomaan:

  http://justice4germans.com/2013/08/30/radio-interview-eisenhowers-rhine-meadows-death-camps-a-deliberate-policy-of-extermination/

  Nythän nämä sankarit ovat tappamassa syyrialaisia...

  VastaaPoista
 4. TV1:

  18:45 Muisti: Huutolaiset
  Suomessa huutokaupattiin ihmisiä vielä 1930-luvulla. Halvin tarjous voitti. Monet huutolaisista joutuivat orjan asemaan. Ohjaus Ari Lehikoinen. (U)

  Fem:

  20:20 Kuvakirjeitä maailmalta
  Rion karnevaalit. Rio de Janeiron sambakoulut valmistautuvat kuukausien ajan vuotuiseen suurtapahtumaan.

  VastaaPoista
 5. TV1:

  20:00 MOT: Maailmanherrojen salaseura
  Jättipankkien ja suurteollisuuden muodostama Bilderberg on salamyhkäinen taustavaikuttaja. Sen suljettuihin kokouksiin on osallistunut myös suomalaisia poliitikkoja ja median edustajia. Toimittaja Hannu Sokala.

  Teema:

  16:50 Historia: Maahanmuuttajien Australia
  3/3. 1950-luvulla kommunismin pelko oli yksi syy lisää torjua aasialaissiirtolaisten pääsy Australiaan, mutta pian tällaista politiikkaa moitittiin rasistiseksi. Lopullisen suunnanmuutoksen sai aikaan Vietnamin sota.

  21:00 André Brink, valkoinen afrikkalainen
  Eteläafrikkalainen kirjailija André Brink on rotusyrjinnän vastaisen taistelun esikuva. Dokumentissa hän palaa lapsuutensa maisemiin ja muistelee kasvuaan valkoisena rotusyrjinnän värittämässä yhteisössä. T: Arte

  21:55 Vuoden 39 salaliitto
  Stephen Poliakoffin kirjoittama ja ohjaama trilleri, jossa nuori nainen törmää natsimieliseen suunnitelmaan toisen maailmansodan aattona. N: Romola Garai, Bill Nighy, Hugh Bonneville. (Glorious 39, Britannia 2009)

  Fem:

  16:55 Pixel
  Mistä natsien vaimot ovat vastuussa? Demokraattisia tuoleja Heinolassa. Suurelokuva Monika Zetterludista on valmis. Kuvataiteilija Jimmy Pulli työstää aikaa ja tilaa. svenska.yle.fi/kultur

  VastaaPoista