keskiviikko 2. toukokuuta 2012

YLE PELOTTELEE TAAS KESKILUOKKAISTA PUNAPORVARIA

YLE TV2, 2.5. 2012 klo 22.10;  Silminnäkijä: Tehtävä Euroopassa

Ei islamille, ei romaneille, ei maahanmuuttajille. Ääriryhmät saavat uutta kasvualustaa Euroopassa oikeistopopulismin nosteessa.Ylellä alkaa taas olla se aika vuodesta, jolloin siihen iskee itsepintainen nationalistifobinen kuumotus, joka hellittää vain purkamalla eetteriin sarja "äärioikeistolaisuutta" käsitteleviä kauhutarinoita, jotka on muodon vuoksi kääritty dokumentaariseen muotoon. TV 2:n äärioikeistolaisen ohjelmamaratonin aloittaa jo viime vuonna kuvattu dokumentti Euroopan populistipuolueiden liepeillä vaikuttavista pienistä ruohonjuuritason nationalistiryhmistä.

Selkeästi keskiluokkaisille korkeastikoulutetuille punaporvareille suunnattu Silminnäkinäkijän ranskalaisohjelma Tehtävä Euroopassa pyrkii sekä vahvistamaan kohderyhmänsä ylimielisiä ennakkoluuloja sivistymättömistä "äärioikeistolaisbarbaareista" että pelottelemaan sitä sen väkivaltaisella uhalla. 


Kuten kansallisvihamielisten toimittamissa ohjelmissa yleensä tässäkin yhteiskunnallisten ilmiöiden syy-seuraussuhde heittää häränpyllyä. Lähtökohtaisesti filmiryhmän kuvaamat "äärioikeistolaiset" (joista monet ovat sosiaalisesti vasemmalla) pienryhmät esitetään jonain, jotka silkkaa pahantahtoisuuttaan uhkaavat vähemmistöjä ja siten samalla koko Hyvien ihmisten vaivalla rakentamaa yhteiskuntarauhaa. Realistisempi kuvaustapa olisi näyttää ns. äärioikeiston liikehdintä pelkästään re-aktiivisena toimintana, jossa yritetään estää yhteiskuntarauhaa rikkovan islamilaisen maahanmuuton ja sopeutumattomien ulkomaalaispopulaatioiden väkivaltainen anarkia. Vihamielisen ilmapiirin varsinainen aiheuttaja ei ole edes aggressiiviset ja kiittämättömät maahantulijat, vaan vasemmistoliberaalit ja talousliberaalit eliitit, jotka kansalta kysymättä ovat avanneet Euroopan portin kansainvaellukselle. 

Eurooppalaisen keskustelun kannalta on suorastaan harhaanjohtavaa näyttää Saksasta löydetty kylä (1 kpl), jonne saksalaissyntyiset nationalistipuolue NPD:n kannattajat ovat muuttaneet joukolla ja joka on sen vuoksi 100%:sti saksalainen. Ranskalaisdokumentaristien mielestä tämä on valtava skandaali ja täysin sietämätöntä rasismia. On kuitenkin epätodennäköistä, että ohjelmantekijät olisivat samanlaisen moraalisen närkästyksen vallassa, jos he sattuisivat esittelemään yhdenkin niistä kymmenistätuhansista maahanmuuttajien muodostamista enklaaveista, jonne Euroopan alkuperäisasukkailla ei ole väkivallan pelon vuoksi mitään asiaa. Kansanedustaja Jussi Halla-aho onkin monien omilla aivoillaan ajattelevien kansalaisten tavoin todennut eräässä blogikirjoituksessaan, että:


Kansalaiskeskustelu on huolissaan maahanmuuttajien oikeuksista, mutta juuri maahanmuuttajat ovat niitä, jotka pystyvät liikkumaan millä tahansa alueella mihin tahansa vuorokauden aikaan. Kehitys on johtamassa siihen, että varakkaista valkoisista eurooppalaisista tulee vankeja kultahäkeissä. He eivät voi poistua alueilta, jotka vielä katsotaan turvallisiksi (= joissa maahanmuuttajien määrä on vähäinen). Monikulttuurisuus tarkoittaa sitä, että maahanmuuttajalähiöt kuuluvat vain maahanmuuttajille, kun taas loput alueet kuuluvat kaikille, [sekä] maahanmuuttajille ja kantaväestölle.


Ohjelman linkki Yle Areenaan tässä.

1 kommentti:

  1. 18:00 Erityisiä naisia
    Ruth Westheimer (s. 1928). Saksalaissyntyisen Ruth Westheimerin vanhemmat kuolivat keskitysleirillä. Hän itse oli Israelin armeijan tarkka-ampuja. Nyt hän on koko Amerikan tuntema seksuaaliterapeutti. 12/13 T: BBC.

    VastaaPoista