tiistai 28. helmikuuta 2012

Ylen mielestä Amerikan neekerien rikollisuus johtuu muinaisesta rotuerottelusta

Yle:

Dokumenttiprojekti: Rotuerottelun perintö

YLE TV1 21.30 - 23.15

Miksi väkivalta kukoistaa Amerikan ennen rauhallisilla kaduilla? Suomessa asuva ohjaaja Joe Davidow tutkii amerikkalaisen yhteiskunnan nykytilaa ja yhteiskunnan rakenteisiin piilotetun rotusorron mekanismeja.


Amerikassa neekerit tietysti tekevät moninkertaisesti enemmän rikoksia per henki kuin valkoiset ihmiset.

Yle ja sen amerikanjuutalainen vasemmistolainen toimittaja Joe Davidow kuitenkin syyttävät VALKOISIA ihmisiä MUSTIEN tekemistä rikoksista.

Keskustelua tästä ohjelmasta Iltalehden keskustelupalstalta:

27.02.2012, 22:20
Ei nimimerkkiä


Aivan sama mihin maahan katsotaan, niin mustat tekevät siellä rikoksia eniten. Joten menee aika pahasti pohja tältä dokumentilta, koska Suomessakin mustat tekevät enemmän rikoksia kuin valkoihoiset. Ei Suomessa ole mitään rotuerottelua koskaan harjoitettu.

Asia taitaa olla niin kuin Thomas Jeffersson sanoi:
"Afrikkalainen on biologisesti epäsopiva elämään rauhassa valkoisen miehen rinnalla."

Kun katsotaan rikostilastoja, niin siellähän nämä sanat realisoituvat todellisuuteen. Valkoisella on yli kymmenkertainen todennäköisyys joutua ns. viharikoksen kohteeksi, kuin mustalla. Valkoinen tyypillisin uhri ja musta yleisin tekijä.

27.02.2012, 22:58
Ei nimimerkkiäMusta opettaja sanoi ohjelmassa seuraavaa: Kun mietitään paljonko vankiloiden kapasitettia pitää kymmenessä vuodessa lisätä, saa tuloksen kun katsoo paljonko mustia lapsia on kouluissa.

27.02.2012, 23:04
Ei nimimerkkiäEiköhän se mene jo suomessakin noin. Jos katsoo vaikka Helsingin ulkomaalaistaustaisten osuutta niin aika hyvin ne on edustettuina siellä ja vielä ei ole homma hyvä kuin polkaistu käyntiin.
Keskustelua hommaforumilta:

Vs: 2012-02-27 Dokumenttiprojekti: Rotuerottelun perintö
« Vastaus #8 : 28.02.2012, 16:49:51 »


Melko värittynyt "dokumentti". Sinällään mielenkiintoinen kuvaus siitä ajatusmaailmasta joka afro-amerikkalaisille on niin tyypillistä. Sama tosin pätee kaikkialla mustien yhteisöissä.

Luettelen tässä ajatuksia joita tuli mieleen ohjelman aikana.

-Syy on aina "jonkun" muun.
"Jonkun" pitää auttaa.
-"Joku" ampuu ja tappaa ja syrjii.
-Mutta koskaan mustat eivät näe vikaa itsessään.

-On valkoisten syy, että mustat ovat mustia.
-Tosin on niin, että vain valkoiset auttavat mustia tavoin, joissa on järkeä.
-Kertaakaan ei ohjelmassa myönnetty tai suoraan mainittu, että mustat tappavat mustia, eivät suinkaan valkoiset.

-Jos musta tekee rikoksen, on se valkoisen syytä.
-Vain mustat pitäisi vapauttaa rangaistuksista, sillä he eivät voi olla syyllisiä, vaan uhreja.
-Mustien rikollisuus pitää hyväksyä.

-Mustat eivät ymmärrä rikollisuuden ja vankilaan joutumisten olevan kytköksissä toisiinsa.
-Valkoiset laittavat vain syyttömiä mustia vankilaan.

-USA on kansakuntana epäonnistunut. Valkoiset tosin eivät ole epäonnistuneet.
-Valkoisten pitäisi "tarjota" etnoille jotain määrittelemätöntä, itsestäänselvää hyvää.
-Mutta kukaan muu ei tarjoa mitään, kuin valkoiset, jotka tarjoavat jo nyt aivan kaiken.
Se vaan ei tunnu kelpaavan.

-CIA ja valkoinen mies on syypää mustien huume- ja rikollisuusongelmiin.
-Laki ja järjestys on valkoisten salaliitto mustien oikeuksia vastaan.
-Rikollisuuden pitää olla mustien ihmisoikeus.

-Kerskailua sillä, kuka on suurin marttyyri.
-Mitä huonompi elämä, sitä suurempi ylpeilyn aihe.
-Huono elämä on meriitti, itku ja valitus kilpailun aiheita.

-Ilmaan jäi leijumaan voimakas oletus siitä, että mustissa itsessään ei milloinkaan ole vikaa.
Kukaan ei kertaakaan siitä mahdollisuudesta maininnut sanallakaan suoraan.
Vs: 2012-02-27 Dokumenttiprojekti: Rotuerottelun perintö
« Vastaus #14 : 28.02.2012, 18:59:40 »

Havaintoja ohjelman sisällöstä:
- Mustien aseman paraneminen alkoi tyssätä siihen, että alettiin vaatia positiivista syrjintää eli erityiskohtelua. Asema parani 50- ja 60 -luvuilla nopeasti kun vaadittiin tasa-arvoa, mutta erityiskohtelun vaatiminen vei umpikujaan.
- Tilanne esitetään koko ajan yhteiskunnan ja enemmistön syrjintänä. Haastateltujen asenteet kuitenkin antavat kuvan "en viitsi edes yrittää, kunhan perseilen ja leikin kovaa jätkää" -asenteiden hyvin yleisestä ja syvällisestä omaksumisesta mustassa väestössä.
- Mustien miesten parissa kaikenlainen vastuun välttely - jopa omista lapsista - näyttäisi olevan enemmän sääntö kuin poikkeus tuon dokumentin mukaan.
- Nuori väestö esittää aseet ja väkivallan säännönmukaisesti tienä hyvään asemaan. Samaan aikaan pidetään rasismina sitä että virkavalta ja muu osa väestöstä on epäluuloista mustien suhteen samoin kuin sitä että paljon mustia on vankiloissa.
- Heti alussa tulee tolkuttomuuksiin asti korostettu reviiripelleily esille. "Meidän kadulle ei tulla ellei asu täällä tai me tapetaan..." -asennetta. Yhdessä kohdassa kerrotaan että kahden (vierekkäisen?) asuinalueen välisissä reviirineuvotteluissa on kuollut 114 henkilöä.
- Aika vähän merkkejä siitä, että yhteisöjen lainkuuliaiset aikuiset olisivat valmiita tai halukkaita taistelemaan räkänokkapitoista rikollisuutta vastaan. Jotkut kyllä koittavat mobilisoida, mutta kukaan ei halua mobilisoitua.
- Kristilliset piirit näyttivät olevan mustan väestön parissa ainoita jotka nousivat tilannetta vastaan.
- Sitä mahdollisuutta ei juuri tuoda esille että mustat koulutetut naiset menisivät naimisiin valkoisten koulutettujen miesten kanssa vaan nähdään asia aivan kuin mustien naisten kohtalona olisi naida musta vankivenkula. Muutenkin näyttää kuin musta alakulttuuri pitäisi itsestäänselvänä lähtökohtana sitä, että he itse harrastavat rotuerottelua ja että se on ihan ok, jopa kannatettavaa ja arvostettavaa.
- Asiat esitetään aivan kuin vankilaan jouduttaisiin noin vain, ilman edeltävää omaa toimintaa joka johtaa vankilatuomioon. Rikollinen käännetään uhriksi ja mustan rikollisen uhrit yhteiskunnan ja rasismin uhreiksi.
- Tuon ohjelman valossa näyttää kyllä aika selvältä että eri sosiaali- ja etniset ryhmät saavat samoista tai verrattavista rikoksista hyvin erilaisia rangaistuksia samoin kuin se, että vankilassa olleiden ei haluta sopeutuvan yhteiskuntaan ja/tai lainkuuliaisena elämiseen vaan palaavan vankilaan.
- Ay-liikkeen rooli oli mulle yllätys. Mustat teollisuustyöläiset olivat varsin järjestäytyneitä ja kun alkoivat vaatia lisää vähän kaikkea niin teollisuus pakkasi sorvit laivaan ja muutti halvemman työvoiman maihin. Eli vähän kuin vaikka Suomi ja kauppalaivasto aikanaan tai Suomi ja paperiteollisuus juuri nyt tai Suomi ja elektroniikkateollisuus yhä tai Suomi ja....
- Kyllähän amerikkalaiseen yhteiskuntajärjestykseen liittyy mielettömästä rakenteellista sontaa (niin kuin jokainen tiennee) ja mitä vähemmän poliittista ja journalistista valtaa jollain väestönosalla on, sitä vahvemmin se joutuu tuosta rakenteellisesta sonnasta kärsimään. Siltä osin ohjelma tuo ihan ansiokkaasti tärkeitä asioita esille vaikka täällä itkettäisiin kuinka krokotiilin kyyneliä. Mutta silti vastuu vanhemmuudesta kuuluu vanhemmille ja itsestä itselle ja se nyt vaan on fiksumpaa olla mokaamatta kuin mokata.
- Slummikulttuuria ohjaava periaate ohjelmassa ääneen lausuttuna "Koska hänen elämänsä on surkeaa, hän haluaa surkeutta muille."
- Hyvin tuosta ohjelmasta näkee miten yhteisön ja yksilöiden käy kun pelosta tulee hallitseva voima samoin kuin sen, että millainen voitto on päästä pelon yli vastustamaan pelon aiheuttaneita asioita.


Kornia tässä tilanteessa on se, että ne, jotka Suomessa ovat vahvimmin puolustamassa tuollaista kulttuuria, ovat vahvimmin paheksumassa sen syiksi väittämiään asioita ja myös vahvimmin rakentamassa juuri tuollaisia ongelmia tänne Suomeen.

2012-02-27 Dokumenttiprojekti: Rotuerottelun perintö, TV1
« Vastaus #16 : 28.02.2012, 20:23:00 »


Olipahan aikamoinen pläjäys vailla päätä tai häntää. Valkopaenneilla alueilla asuvat tummaihoiset afroamerikkalaiset valittelivat kuinka rasistista on, kun mustia nuoria tapetaan viikottain kaduilla. Vaadittiin poliisia toimimaan tehokkaammin henkirikosten ehkäisemiseksi mutta toisaalta pidettiin rasistisena sitä, että suuri osa vangeista on mustia. Mustat jenginuoret tappavat toisiaan ja se koetaan rasismina.

Paljon muutakin kummaa oli ohjelmaan mahdutettu. Jopa antinuiva puolisoni kummasteli, että mitä ihmettä nuo tummat oikein valittavat ja mitä he loppujen lopuksi oikein haluavat. Kannattaa katsoa areenasta jos vain kestää liki parituntisen pläjäyksen hengetöntä uhriutumista.


25 kommenttia:

 1. Tänään:

  14:20 Huippuvuorten kebabkuski
  Iranilaista Kazem Ariaiwandia uhkasi karkotus Norjasta, joten hän lähti Huippuvuorille. Nyt hänellä on allaan Punainen jääkarhu, amerikkalaisesta sotilasajoneuvosta rakennettu kebab-kioskiauto.

  VastaaPoista
 2. Myös Mtv3:lla on tätä kehitysmaalaispropagandaa:

  19:30 Putous-UNICEF
  Mitä tapahtuu kun suomalaisen komiikan kärkinimet omistavat yhden jakson maailman lasten auttamiseksi? Ohjelman runkona on katsojille tuttu Putous, jossa nähdään tällä kertaa aivan erityinen kokoelma sketsihahmoja: Munamies ja Mr Mallorca tekevät hulppean comebackin, Jani-Petteri ja Leena Heffner os. Herppeenluoma jatkavat tämän kevään tuttuun tyyliin. Putous-UNICEFin näyttelijät ovat ohjelman tuttua tähtikaartia, mukana ovat mm. Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Armi Toivanen, Jussi Vatanen ja Jukka Rasila. Ohjelmaa isännöi Jaakko Saariluoma ja käsikirjoituksesta vastaa Petteri Summanen. Lisäksi näemme välähdyksiä UNICEFin työstä maailmalla ja Putouksen näyttelijöitä tutustumassa tähän työhön. Mitä tunteita Vietnam herättää Iina Kuustosessa? Minkälaisen maailman Jussi Vatanen löytää Boliviasta?

  VastaaPoista
 3. 20:00 MOT: Lääkejätteiden armoilla
  Länsimaiset lääketehtaat levittävät surutta jätevesiään pitkin Intian maaseutua ja merenlahtia. Ongelma ei ole vain paikallinen. Luontoon päässeet lääkejäämät murentavat Suomessakin käytettyjen antibioottien tehoa. Toimittaja Patrik Skön.

  VastaaPoista
 4. 17:00 Historia: Gandhi
  1/3. Alkutaival. Mahatma Gandhi oli yksi modernin Intian perustajista. Lontoossa lakimieheksi valmistuneen Gandhin yhteiskunnallinen aktiivisuus heräsi Etelä-Afrikassa, jossa hän näki ja koki rotusyrjintää. T: BBC.

  VastaaPoista
 5. 17:00 Perheitä on moneksi
  Isä, äiti ja lapset, siinä meillä on perhe. Mutta jos lapsella on vain äiti tai vaikkapa kaksi isää? Perheestä on silti kysymys, sillä kaikkia perheitä yhdistää yksi yhteinen tunnusmerkki: rakkaus. T: HBO.

  VastaaPoista
 6. No toimittaja valehtelee kun sille maksetaan. Juristi tuomitsee totuuden puhujan koska saa siitä hyötyä. Ja kansan enemmistö tuomitsee "rasismin" saadakseen moraalisia irtopisteitä.

  Toiset taas kertovat totuuden rangaistuksen uhankin alla. Rushtonin tutkimus rikollisuudesta ja rodusta kertoo kuivasti asiasta.

  VastaaPoista
 7. Tänään:

  22:30 Vuoden 39 salaliitto
  Stephen Poliakoffin kirjoittama ja ohjaama trilleri, jossa nuori nainen törmää natsimieliseen suunnitelmaan toisen maailmansodan aattona. N: Romola Garai, Bill Nighy, Hugh Bonneville. (Glorious 39, Britannia 2009)

  VastaaPoista
 8. 22:10 Silminnäkijä: Noituuden uhrit
  Usko noituuteen merkitsee vakavaa uhkaa naisille ja albiinoille Afrikassa. Ovatko syynä noitatohtorit vai syvään juurtuneet perinteet? Toimittaja Heidi Lipsanen.

  VastaaPoista
 9. 12:00 Matkakassi
  3/8. Filippiinien kauniit rannat ja YSTÄVÄLLISET IHMISET ovat takuuvarmoja turistimagneetteja, mutta Jorun Collin osallistuukin henkiinjäämiskurssille viidakossa. Bodil Ljungberg reissaa ympäri Baskimaata.

  VastaaPoista
 10. 18:00 Erityisiä naisia
  Audrey Hepburn (1929 - 1993). Brittinäyttelijä ja aikansa tyyli-ikoni Audrey Hepburn päätti käyttää kuuluisuuttaan hyväksi ryhtymällä ajamaan maailman lasten asiaa Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä. 5/13 T: BBC

  VastaaPoista
 11. 20:00 Lähdin Turkkiin
  Ayla Albayrak ja Melis Ari vievät matkalle toiseen kotimaahansa. Ensimmäisessä ohjelmassa koemme Istanbulin sykettä ja tutustumme mm. kahteen mielenkiintoiseen kulttuuripersoonaan, turkkilaiseen kahviin ja baklavaan. 1/5.

  VastaaPoista
 12. 21:30 Kino: Mutkien kautta onneen
  Outsourced, USA 2006. Hyväntuulinen komedia amerikkalaismiehestä, joka lähtee Intiaan kouluttamaan ulkoistettua puhelinpalvelua ja kulttuurishokin jälkeen löytää väriä ja rakkautta elämäänsä. O: John Jeffcoat

  VastaaPoista
 13. 21:00 Montmartren Harlem
  Musiikkipitoinen dokumentti Pariisiin ensimmäisen maailmansodan jälkeen syntyneestä mustien amerikkalaistaiteilijoiden yhteisöstä. (Harlem in Montmartre, 2010)

  VastaaPoista
 14. 14:30 Luvatussa maassa
  Ensimmäiset treffit, häät, jälleen kohtaaminen ja taksikyyti ovat hetkiä, jotka muuttavat neljän maahanmuuttajan elämän. Heidän elämillään on yhdistävä tekijä: muukalaisen asema Suomessa. O: Carlos Marroquin.

  VastaaPoista
 15. tänään:

  21:05 A-studio
  SDP ja Dragsvik-kohu, vieraana puoluesihteeri Mikael Jungner. Mistä apua syrjäytyneille nuorille? Onko ay-liike vasemmiston linnake? Näin rasismi sai alkunsa.

  VastaaPoista
 16. Tänään:

  19:30 Menestyksen hinta
  Koulukiusattu, tummaihoinen pieni poika rukoili iltaisin, että olisi valkoinen. Hän haaveili ulkomaille muutosta ja päätyi lopulta New Yorkiin. Nyt hän palaa tuohon nuoruutensa kaupunkiin ja pohtii menestyksensä hintaa.

  VastaaPoista
 17. 21:00 Berliinin villit vuodet
  Maailmansotien välisen Berliinin uskalias kabareetaide, kiihkeä yöelämä sekä lama ja natsismin nousu: uusi dokumentti sisältää ainutlaatuista arkistomateriaalia. (Cabaret-Berlin: Die wilde Bühne, Ranska 2010)

  VastaaPoista
 18. 22:09 Cabaret
  USA 1972. Kahdeksan Oscarin musikaaliklassikko yökerholaulajattaresta ja hänen rakkauksistaan Berliinissä natsivallan aattona. O: Bob Fosse. N: Liza Minnelli, Michael York, Joel Grey.

  VastaaPoista
 19. 16:10 Tiededokumentti: Ihonvärin evoluutio
  Antropologi Nina Jablonski on esittänyt uusia selityksiä ihmisen ihon ja ihonvärin muutoksille, joita evoluutiomme aikana on tapahtunut. Kyseessä on paljolti sopeutuminen muuttuneisiin elinympäristöihin.

  VastaaPoista
 20. 21:30 Dokumenttiprojekti: Kaksi miestä Kiinasta
  Zhang Han ja Ma Yucheng tulivat Kiinasta Suomeen töihin maksettuaan tuhansien eurojen välitysmaksun. Talouskriisi vie työt mutta velan korko kasvaa. Miten vierastyöläiset pärjäävät yksin oudossa maassa. O: Kati Juurus.

  VastaaPoista
 21. 17:00 Historia: Afrikan kadonneet kulttuurit
  1/4: Nubia. Taidehistorioitsija Gus Casely-Hayford perehtyy ennen siirtomaa-aikaa eri puolilla Afrikkaa kukoistaneiden kuningaskuntien historiaan. Millaisia monumentteja Nubiassa luotiin kauan ennen ajanlaskumme alkua?

  VastaaPoista
 22. 19:00 Ranskalainen kylä
  Kuolemanjuna. Tekninen vika pakottaa juutalaisia keskitysleirille kuljettavan junan pysähtymään Villeneuveen. Daniel tarjoaa vangeille yösijan kylän koulussa. Saattaako tämä paikalliset juutalaiset vaaraan? 25/36

  VastaaPoista
 23. 17:00 Historia: Afrikan kadonneet kulttuurit
  2/4: Etiopia. Taidehistorioitsija Gus Casely-Hayford tutustuu Etiopian kuningaskunnan kulttuuriin. Haile Selassien kannattajat uskoivat historiansa kurkottavan aina kuningas Salomon aikaan saakka. Totta vai tarua? T: BBC

  VastaaPoista
 24. 21:00 Historia: Sisällissodan soturit
  Perheet sodassa. Mikä syy sai nykyamerikkalaisten esivanhemmat osallistumaan Yhdysvaltain sisällissotaan 1860-luvulla? Yksi koko sodan tärkeimpiä syitä oli orjuus, jota pohjoisvaltioissa ei hyväksytty. 1/3. T: BBC

  22:35 Brasileirinho
  Brasilialainen Choro, hienostunut sekoitus eurooppalaista, afrikkalaista ja etelä-amerikkalaista musiikkiperinnettä, elää taiturimaisten muusikoiden esityksissä Mika Kaurismäen elokuvassa.

  VastaaPoista
 25. 16:05 Stella Mwangin tie tähtiin
  Kenialaissyntyinen Stella Mwangi voitti Norjan Euroviisut vuonna 2011 kappaleella "Haba Haba". Stellan tie iskelmätaivaalle ei ole kuitenkaan ollut helppo. Nuori nainen on kuitenkin päättänyt päästä pitkälle urallaan.

  VastaaPoista