torstai 30. maaliskuuta 2023

VAALIT OVELLA – NATSIT PALASIVAT TV-RUUTUUN RYTINÄLLÄ!


Vaalien lähestyminen on tuonut tv-ruutuihin tuttuun tapaan natsit, äärioikeiston, rasismin ja antisemitismin märehdinnän. Ohjelmien tarkoitushakuisten narraatioiden tarkoitus on tietenkin demonisoida kaikenlainen kansallismielisyys samaistamalla rajattoman maahanmuuton vastustaminen väitettyihin kansanmurhan yrityksiin yli 80 vuotta sitten. Suomessä äänestäjien pelottelulla ja valkoisten kollektiivisella syyllistämisellä pyritään vaikuttamaan epävarmoihin äänestäjiin, jotka saattaisivat antaa äänensä Perussuomalaisille, tai vielä pahempaa, Sinimustalle Liikkeelle. Jostain syystä Ylessäkin kuvitellaan, että eduskuntavaaleissa asioita voi todella muuttaa kovempaa äänestämällä, vaikka valtaosa todellisista päätöksistä tehdään Euroopan Unionin komissiossa.

Tv-karttaa tarkastellessa Ylen valkovihamielisett panostukset hukkuvat väkisinkin muuhun ohjelmavirtaan. Se kohderyhmä, joka ylipäätään enää tapittaa televisiota suorina lähetyksinä tuskin jaksaa tuhlata iltaansa katsomalla ennalta arvattavaa kansallisosialismin kauhistelua. Näitä ohjelmia katsoo vain natsipakkomielteestään kärsivä pieni joukko vasemmistolaisia ja "liberaaleja", joiden manikealainen maailmankuva palautuu kaiken "pahuuden" selittävään mutta silti aina yhtä käsittämättömiksi jääviin natseihin. Merkityksettömästä katsojasegmentistä huolimatta Ylessä uskotaan vakaasti, että katsojissa on aina persuihin retkahtaneita demarieläkeläisiä, jotka näitä ohjelmia seuratessaan tuntisivat niin paljon syyllisyyttä, että antavatkin vaaliuurnilla äänensä punavihreille. 


Yle Teema, tiistai 14.3. klo 21.00 Historia: Hitlerin aikakausi (12) 2/3.

1936 - 40 Yhtenäinen kansa. Adolf Hitler nousi valtaan vuonna 1933 ja pysyi vallassa aina huhtikuulle 1945 asti. Miten hän onnistui hurmaamaan kansakunnan, viemään sen sotaan ja keskitysleirien kauheuksiin. Sarjassa käydään läpi tapahtumat arkistomateriaalin ja haastattelujen kautta. (U) HD ohjelmatekstitys (suomi) 50 min

Kouluja käymätön elämän Kallu ja pubi-Ritvakin tietää pääpiirteissään natseista virallisesti kerrotun historian ja siitä johdetun historiapolitiittisesti sopivan narraation. Tämä Kolmannen valtakunnan aikakautta kästtelevän sarjan tuhannesti kertaamaat asiat ovat kaikille niin tuttuja, että täytyy ihmetellä, mitä tiedollista tarvetta kolmetuntinen sessio  palvelee. Eipä juuri mitään, ellei oteta huomioon Ylen ohjelmanhankkijoiden halua toistaa mieleistään propagandaa.


Yle Teema, tiistai 28.3. klo 21.00 Historia: Antisemitismin historia 1/4. 38 - 1144 Vihan synty

Kristinusko, islam ja juutalaisuus hakevat paikkaansa maailmassa. Miten juutalaisviha syntyi? Sarja tarkastelee antisemitismin monisyistä historiaa aina alkuajoista nykypäivään. Ohjelmassa kuullaan asiantuntijoita ja nähdään rikasta arkistomateriaalia. HD ohjelmatekstitys (suomi) 53 min

Neliosainen antisemitismiä käsittelevä tv-maraton tuli juuri parahiksi vahvistamaan kansanedustaja Ben Zyskowiczin kertomusta, jossa häneen kohdistuneen hyökkäyksen motiiviina olisi ollut juutalaisvastaisuus. Todellisuudessa hyökkääjä oli äärivasemmistolainen sekakäyttäjä, joka on kunnostautunut väkivallallaan aiemmin mm. kapitalismin vastaisessa Smash Asem -mielenosoituksessa. Valtamediaa tämä tosiasia ei kiinnosta, koska se ei sovi sen toitottamaan kertomukseen vaarallisesta ja antisemitistisestä äärioikeistosta.

Länsi-Euroopassa juutalaisten vaikutustavalta on ollut historiallisesti vahvinta Ranskassa, joten ei ole ihme, että tämä sarja on ranskalaista tuotantoa. On selvää, että mitään tasapainottavaa tai aidosti kriittistä kulmaa dokumentti ei aiheeseensa tarjoa. Kaikki haastatellut asiantuntijat ovat joko itse juutalaisia tai juutalaisvastaisuudesta kouristuksia saavia filosemiittejä ja kristittyjä pappeja. 

Kertomuksen ennakkoon luodut johtopäätökset ja "antisemitismin syyt" eivät tarjoa katsojalle mitään älyllistä haastetta, vaan vastaanottajan odotetaan nielevän sarjan narraation karvoineen päivineen. Tiivistettynä se on: juutalaisissa ei ole koskaan ole ollut mitään vikaa, jonka vuoksi heihin kohdistetut väitetyt vainot ovat joko silkkaa mielettömyyttä tai puhdasta pahuutta. Jos sarjassa raotettaisiin edes vähän juutalaisten omaa vihaa ja väkivaltaa ei-juutalaisia kohtaan, väitetyt juutalaisvainot saisivat huomattavasti ymmärrettävän selityksen. 


TV1, maanantai 13.3. klo 19.00. Historia: Natsi-Saksan naiset

Saksalaisten naisten rooli toisen maailmansodan aikana muuttui perinteisestä kotiäidistä mm. sotaponnistuksiin osallistuviksi lentäjiksi, tehdastyöläisiksi ja keskitysleirien vanginvartijoiksi. Minkälainen oli naisten uusi arki sotakoneiston palveluksessa? (Tuotanto: Injam/Histoire, Ranska 2021.)

Tässäpä "dokumentti" naisäänestäjille! Ohjelman ääneen lausumattomana viestinä on, että naisten itsenäisyys ei olekaan upea juttu, ellei se anna mahdollisuutta Only Fans huoraamiseen ja sukupuolen vaihtamiseen.


Nelonen, tiistai 28.3. klo 21.00 Koskinen (16) 

Kausi 2. Jakso 6/10. Poliisien verkko rikollisten ympärillä kiristyy. He joutuvat saarretuksi syrjäiseen huvilaan Tampereen ulkopuolella, eivätkä aio antautua. Seuraa traaginen tulitaistelu häikäilemättömien rikollisten ja poliisien välillä. Kotimainen rikossarja. (44') 45 mi

Kaupallisella puolella ei uhrata kallista ohjelma-aikaa natsidokumentteihin niiden vähäisen katsojamäärän vuoksi. Mikäli natsit tai äärioikeisto saadaan kytkettyä nykyaikaan, sitä voidaan toki käyttää sopivana shokkivaikutuksena fiktiossa. 

Kotikutoisessa Koskinen dekkarissa poliittisiksi terroristeiksi on valittu äärioikeistolaiset akselerationistit. Epäuskottavassa kertomuksessa "uusnatsit" saadaan tekemään mitä pöyristyttävimpiä väkivallan tekoja. Ajatuksen on, että "pahoja ajatuksia" omaavat toisinajattelijat voisivat ainakin teoriassa tehdä mitä tahansa, joten sehän onkin sitten jo melkein todellisuutta. Käsikirjoittajan poliittisesta asenteesta kertoo paljon se, että akselerationistien vaatimus Suomen itsemääräämisoikeudesta samaistetaan terrorismiin. Yhteiskuntarauha säilyy kunhan suomalaiset vain ymmärtävät luovuttavaa kaiken valtansa niin sanotulle rauhaa rakastavalle kansainväliselle yhteisölle.


Yle Teema tiistai 28.3. klo 21.00 Historia: Musta Amerikka ratissa (12)

2/2. Rasismia maantiellä. Amerikan talous kääntyi 30-luvun lopulla nousuun, jolloin myös mustalla keskiluokalla oli varaa himoittuun statuksen ja vapauden symboliin: autoon. Mustien vaurastuminen herätti kuitenkin paheksuntaa valkoisessa väestössä ja siksi autoilu oli värillisille monella tapaa vaarallista. Sarjassa kerrotaan millaista oli olla tummaihoinen autonomistaja 30-60-lukujen rotusyrjinnän Yhdysvalloissa ja millaisen yhteiskunnallisen muutoksen lisääntynyt liikkuvuus toi mukanaan. Mustat autoilijat kokevat edelleenkin syrjintää ja poliisi pysäyttää heitä vieläkin ainoastaan ihonvärin tähden. (U) 

Tärkeä muistutus kuinka suomalaisten pitäisi aina tiedostaa mielessään Amerikan mustat! Siksi mustien aiskannattajamainen palvonta ja uhrittuaminen on Ylen kannalta tärkeää varsinkin näin vaalien alla.

Uusintana lähetettävän dokumentin kertomukseen kuuluu, että afrikkalaistaustaiset eivät voi koskaan tehdä mitään pahaa tai väärin, ja jos he tekevät, vastuu on lähtökohtaisesti aina valkoisen miehen. 

"Poliisi pysäyttää heitä vieläkin ainoastaan ihonvärin tähden". Näin sitä Ylen ohjelmatoimittaja valehtelee ideologisista syistä päin tavallisen demarieläkeläiskatsojan naamaa. Mustia pysäytetään liikenteessä enemmän kuin valkoisia siitä yksinkertaisesta syystä, että heitä epäillään ja etsitään rikoksista monikertaisesti enemmän kuin muiden väestöryhmien edustajia. Itse asiassa rikosepäilyjen ja tehtyjen rikosten perusteella mustia pysäytetään liikenteessä vähemmän kuin tilastot oikeuttaisivat.


TV1, maanantai 9.1. 2023 klo 19.00, Vapauden kutsu 

1/6. Yhteentörmäys. 1950-luvulla amerikkalaissotilaiden läsnäolo näkyy saksalaisessa pikkukaupungissa. Joillekin he ovat tunkeutujia, toisille tuulahdus vapaudesta. Monella on unelmia, niin myös kahdella ystävättärellä. HD 45 min

Neuvostokommunistien massivisella raiskausaallolla Saksassa pyrittiin nöyryyttämään rotuylpeää kansaa. Mellastus kesti vain joitakin kuukausia, mutta sen geneettiset vaikutukset näkyvät vielä tänään varsinkin Berliinissä. Sen sijaan monirotuisen Yhdysvaltojen geneettinen tuhovoima kongoidien kautta on ollut Saksan kansanruumiille vaikutukseltaan moninkertaista ja laadultaan paljon pahempaa. 

Neuvostoliiton joukkoja oli Itä-Saksassa  vuoteen 1990 asti kunnes ne kotiutettiin. Venäläissotilaat  elivät vuosikymmenien ajan kasarmeissaan eivätkä sekaantuneet valtaväestöön toisin kuin Amerikan mustat pussy hunterit valitettavan vapaalla länsipuolella. 

Yhdysvaltojen anglosionistinen miehityskoneisto vaikuttaa edelleen Saksassa, sillä jenkkisotilaat eivät ole poistuneet minnekään. Saksalaisuudesta kuohittu hallinto, koululaitos ja viihdeteollisuus syöttävät edelleen tarinaa amerikkalaisista pelastajina ja hyväntekijöinä, vaikka amerikkalaisuus kaikkinensa on tuhonnut Saksaa mittaamattomasti enemmän kuin venäläistankit. 

Tammikuussa Yle tv 1:ssä näytetty etnomasokistinen saksalaissarja on suorastaan chuzpah. Siinä mustat amerikkalaiset eivät raiskaa kuten vuosikymmen aiemmin, vaan saksalaisnaiset hakeutuvat jenkkien purkkakulttuurin hypnotisoimina itse mustien seuraan. Sen sijaan että halvan lutkan viidakkokuumetta pidettäisiin halveksuttavana kansanpetoksena, tässä sarjassa se esitetään suorastaan nuorten naisten voimaannuttava kapinana ja jopa moraalisena velvollisuutena.  

Sarja uusintaa punaliberaalin viihdeteollisuuden narraatiota, jossa  mustat miehet esitetään korkean statuksen ihmisinä, joita valkoiset naiset eivät voi olla haluamatta, vaikka tosiasissa kyse on enimmäkseen 65-80 äo-pisteen impulsiivisista, uskottomista ja väkivaltaisista miehistä. Valkoisen miehen osa tässä sarjassa on olla aisankannattajana tai sitten moraalisesti tuomittavana rasistina, koska julkeaa vastustaa saksalaisten geneettistä kansanmurhaa. Hyvää televisioiltaa!

2 kommenttia:

  1. Jotkut asiat eivät muutu. Vaikka Persut edustavatkin Systeemin sietämää oppositiota niin joillekin mahdollisuus, että he menestyvät, on kauhun paikka.
    Ylläolevan olen päätellyt siitä, että propagandistiset ulostulot eivät mistään merkittävästä muusta voi johtua.
    Saksan historia vuosien 1933 ja 1945 välillä on mielestäni kaluttu median esittämänä näkökulmana aika loppuun.

    VastaaPoista
  2. Vaikka tuossa on asiaakin, 80 vuotta sitten ei ollut "väitettyjä kansanmurhan yrityksiä", vaan useita kansanmurhia, joissa tapettiin järjestelmällisesti miljoonia ihmisiä.

    VastaaPoista