sunnuntai 17. toukokuuta 2015

MITEN YLE MUISTAA KAATUNEIDEN MUISTOPÄIVÄN.

Yle TV1, 17.5. 2015 klo 21:05, Kotikatsomo : Siinä näkijä missä tekijä 


Hannu Salaman romaaniin perustuva kaksiosainen tv-elokuva. 1/2: Vastarintaryhmä. Jatkosodan aikana Salmisten kotona Pispalassa kokoontuu maanalainen ryhmä, joka toivoo Neuvostoliiton voittavan sodan. O: Kari Paljakka. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).

Yle Areenan linkki.

Ylen omituinen glorifioiva ohjelmavalinta käpykaartilaisista isänmaanpettureista. Se on herättänyt laajaa ihmetystä ja aivan perusteltua nurinaa mm. sosiaalisessa mediassa. Eräs kansalaisaktivisti tiivistää tunteensa näin:
Kansallinen (ja parlamentaarisesti hallittu) yleisradioyhtiömme YLE lähettää Kaatuneiden muistopäivän kunniaksi Kotikatsomossa "Siinä näkijä missä tekijä" "Hannu Salaman romaaniin perustuva kaksiosainen tv-elokuva. 1/2: Vastarintaryhmä. Jatkosodan aikana Salmisten kotona Pispalassa kokoontuu maanalainen ryhmä, joka toivoo Neuvostoliiton voittavan sodan. " Näin YLE kusee kaatuneen isoisäni, isoenoni ja kaikkien muiden sodissamme kaatuneiden sankareiden haudoille. Aivan suoraan ja ilman selityksiä. Kaatuneiden muistopäivän häväisten. Nostamalla oman aikansa paskahousuiset terroristit ja niitä puolustavan romaanin & siihen perustuvan TV-tuotannon framille. Tämähän on kuin suoraan YYA-ajalta. Kuvittelin, että elän vuotta 2015. Nyt näyttää siltä, että elän vuotta 1977.

2 kommenttia:

  1. Juutalaisvaltakunta N-liiton asialla olleet kaistapäiset terroristit siis ovat YLE:n mukaan arvokkaampia kuin ei-juutalaisten kansallisvaltioiden armeijoissa kaatuneet, maailmaa ja maatansa juutalaiselta kuolettavalta aggressiolta puolustaneet sankarivainajat. Ei ihme - onhan Suomi täysin juutalaisten otteessa ja omistuksessa ja antanut itsenäisyytensä muodollisestikin pois.

    Euvostoliittoahan komukat ovat aina halunneet.

    VastaaPoista