keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

HITLER KUOLI V.1945 - YLEN PUNAKAARTILLE SE ELÄÄ V. 2012, VIELÄPÄ UUSINTANA


TV 1, 11.7.2012, klo 19.00 Historiaa: Kirjeitä Hitler-sedälle


Hitlerin saama yksityisposti siirrettiin Moskovaan vuonna 1945 ja joukossa oli yli satatuhatta kirjettä tavallisilta kansalaisilta. Kuinka ne ilmentävät kolmannen valtakunnan muuttuvaa ilmapiiriä vuosina 1933-1945?

9 kommenttia:

 1. TV2:

  21:20 Rikostarinoita Suomesta
  1980-luvun idyllisessä Torniossa paljastui uskomaton rikosvyyhti. Siinä tunnetun saarnamiehen tekemien ryöstöjen tutkinta vaihtui yllättäen murhatutkinnaksi.

  VastaaPoista
 2. 16:00 Kiehtova maailma: Ihmeelliset uskonmenot
  6/8. Intian niemimaa. Peter käy Nepalissa buddhalaisluostarissa ja Intiassa Kolkatan värikkäillä festivaaleilla. Hän tutustuu myös hindulaislahkojen erikoisiin menoihin ja pääsee mukaan zarathustralaisten häihin. T: BBC

  Tällä ohjelmalla yle kertoo, että kehitysmaissa on rikas ja värikäs kulttuuri.


  22:05 Kova laki
  Poliisisurma. Paikallisessa pitseriassa neljä poliisia saa surmansa, ja ampuja onnistuu pakenemaan paikalta. Lupo ja Bernard saavat selville, että uhrit saattoivat hyvinkin tuntea ampujansa.

  Onko joku katsonut sarjaa? Mustamaalaako se läsnimaalaisia? Ovatko siellä uhrit kehitysmaalaisia ja rikolliset länsimaalaisia?

  19:00 Historia: Safarin historia
  Kuinka Afrikasta tuli yli sata vuotta sitten valkoisen miehen leikkikenttä? Richard E. Grant tarkastelee kaksiosaisessa dokumentissa safarien vaiheita aina suurriistanmetsästäjistä nykyiseen ekoturismiin. 1/2.

  VastaaPoista
 3. 17:50 Kuvakirjeitä maailmalta
  Rio de Janeiron kahdet kasvot. Rio de Janeiro tunnetaan upeista hiekkarannnoistaan, karnevaaleistaan ja elämäniloa pursuviata ihmisistään, mutta kaupungissa on myös valtava elintasokuilu köyhien ja rikkaiden välillä.

  karnevaaleistaan ja elämäniloa pursuviata ihmisistään = kehitysmaalaiset ovat ihania ja iloisia.

  VastaaPoista
 4. 09:40 Seniori työssä
  Markku Järvinen, 69-vuotias entinen poliisi, vaihtoi eläkkeelle jäätyään ammattia ja toimii nykyisin yrittäjänä vuokraten entisöimäänsä kartanoa. Sarja suomalaisista, jotka jatkavat työuraansa yli eläkeiän.

  Tällä sarjalla yle kertoo, että eläkeiän nosto ei ole huono asia.

  15:10 Historiaa: Sandra Laingin tarina
  Vuonna 1955 syntyi Etelä-Afrikassa valkoihoisten perheeseen mustaihoinen tyttö Sandra. Sandran ongelmat alkoivat kun hän meni valkoisten kouluun, mutta se oli vain pitkän taistelun alkunäytös.

  21:05 Kotikatsomo: Ilonen talo
  Osa 2/3. Ruut ja Birge lähetetään sijaiskotiin, kun äidin alkoholismi pahenee. Kun he palaavat kotiin, riidat äidin kanssa ajaa sisaret erilleen. N: Milka Ahlroth, Jessica Grabowsky, Anni Ojanen. O: Maria Ruotsala (2006)

  23:30 Vuosien takaa nykypäivään
  Osa 2/7. Vuonna 1993 Sanjin Konakovic pääsi yhdessä äitinsä ja pikkuveljensä kanssa pakoon Bosnian sotaa ruotsalaiseen pakolaiskeskukseen. Kuinka he saivat elämänsä alkuun uudessa kotimaassaan?


  12:10 Kadonneita etsimässä
  5/8. Anna Maria Gutierrezilla on unkarilainen äiti ja kuubalainen isä. Stavangerissa asuva Anna Maria ei ole koskaan tavannut Kuubaan palannutta isäänsä. Nyt hän pyytää Tore Strömöyn apua isän löytämisessä.


  13:00 Matkapassi: Syyria
  Holly Morrisin Syyrian-kierros alkaa ikivanhasta Aleppon kaupungista, josta hän matkaa rannikolle ristiretkien aikaan rakennetuille linnakkeille. Millainen on Damaskos nykyään? Matka päättyy Palmyran keitaalle. T: 2010.

  16:35 Huumeluokka
  7/13. Auttavatko keskustelut kuutta alkoholia ja huumeita käyttävää kanadalaisnuorta saamaan elämän jälleen hallintaansa? Sarjassa seurataan päihdeneuvoja Rand Teedin työtä nuorten omien videopäiväkirjojen lomassa.

  20:00 Historia: Safarin historia
  Kuinka Afrikasta tuli yli sata vuotta sitten valkoisen miehen leikkikenttä? Richard E. Grant tarkastelee kaksiosaisessa dokumentissa safarien vaiheita aina suurriistanmetsästäjistä nykyiseen ekoturismiin. 1/2.

  22:45 Etelä-Intian Thali
  Lasse Naukkarisen lyhytelokuvassa tutustutaan Intiaan suositun intialaisen ruoka-annoksen "Thalin" kautta. Kuten seitsemän pienen kupin annoksessa, lyhytelokuva kertoo Intian eri puolista. T: Ilokuva, Naukkarinen & Co.

  Kuntavaalit lähestyvät ja yle päätti lisätä propagandan määrää.

  VastaaPoista
 5. TV2 tänään:

  22:55 Perikato
  Der Untergang/Saksa 2004. Vaikuttava elokuva Hitlerin ja hänen kolmannen valtakuntansa viimeisistä päivistä Berliinissä 1945. O: Oliver Hirschbiegel. N: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara.

  VastaaPoista
 6. TV1 tänään:

  23:30 New Yorkin monet kasvot
  5/5 : Queens. Faktasarja esittelee New Yorkin tunnetuimmat osat ja kertoo niiden muutoksista 9/11 -iskujen jälkeen. Queens on New Yorkin suurin piirikunta. Sen rikkaus syntyy kulttuurien ja uskontojen moninaisuudesta.

  VastaaPoista
 7. TV1:

  19:00 Historiaa: Suurmufti ja natsit
  Vuonna 1921 Jerusalemin suurmuftiksi, muslimien hengelliseksi johtajaksi valittu Muhammad Amin al-Hussein oli kiivas antisemitisti. Hän löysi natseista helposti hengenheimolaisia ja asuikin Berliinissä sodan aikana.

  22:40 Ulkolinja: Valhe, joka aloitti sodan?
  Irakilainen kemianinsinööri tuli Saksaan pakolaisena vuonna 1999. Hän väitti työskennelleensä Saddam Husseinin joukkotuhoaseiden parissa. Insinöörin kertomaan perustuen Yhdysvallat aloitti Irakin sodan YK:n tuella.

  TV2:

  22:15 Mistä tulen: Sudanin menetetyt pojat
  Sudanin sisällissota kesti yli 20 vuotta, ja varsinkin lapset ja nuoret pakenivat maasta. Vuosi sitten Etelä-Sudan itsenäistyi. Kolme nuorta miestä tahtoo palata rakentamaan menetettyä isänmaataan.

  Teema:
  21:00 Intiaanikansat
  Dokumenttisarja Pohjois- ja Keski-Amerikan intiaanikansoista. 3/8: Kulttuurien törmäys. Kolumbuksen joukot kohtaavat Karibian taino-intiaanit ja Hernando De Soto tuhoaa mm. timucua- ja coosa-heimot.

  MTV3:

  20:00 MTV3.doc: Mysteeri nimeltään Stieg Larsson
  Ruotsalaisdokumentti luotaa Millennium-kirjailija Stieg Larssonin elämää lapsuudesta aikuisuuteen ja varhaiseen kuolemaan. Dokumentin tiedot ja läheisten haastattelut antavat uutta tietoa Larssonista, josta tuli jo varhain uusnatsismin vastustaja ja ihmisoikeuksien puolustaja. Stieg Larsson eli elämää, josta hän sai rakennuspuut maailmankuuluun Millennium-trilogiaansa. Larssonin kirjoja on myyty yli 60 miljoonaa kappaletta ja niistä on tehty elokuva- ja tv-sarjoja - mutta kirjailija itse ei ehtinyt menestystä nähdä. Hän kuoli traagisesti juuri ennen läpimurtoaan.

  VastaaPoista
 8. TV1:

  11:45 Seniori työssä
  Markku Järvinen, 69-vuotias entinen poliisi, vaihtoi eläkkeelle jäätyään ammattia ja toimii nykyisin yrittäjänä vuokraten entisöimäänsä kartanoa. Sarja suomalaisista, jotka jatkavat työuraansa yli eläkeiän.

  19:00 Kriminalisti
  Ristitulessa. Vietnamilaistytön raiskausta tutkiva Schumann oudoksuu, kun uhrin perhe ei halua auttaa syyllisen kiinnisaamisessa. Haluaako tytön itämaisia kamppailulajeja harrastava isä ottaa oikeuden omiin käsiinsä?

  21:05 10 kirjaa vallasta
  Vallan lumo ja lume. Veikko Huoviselle Hitler oli Veitikka, joka elää iäti. Mikä Adolfissa vetosi - ja miten tyranni estetään? Moniala-artisti Olavi Uusivirta esittää Hitler-laulun Timo Harakalle ja Anna Kortelaiselle.

  23:20 Tanskan kuohuva 1800-luku
  8/8: 1890 - 1900. Uusi yläluokka pröystäilee rikkauksillaan, mutta taiteilijan katse kääntyy minuuden syövereihin. Herman Bangin psykologiset henkilökuvat viehättävät, mutta hänen homouttaan ei suvaita.

  21:20 Rikostarinoita Suomesta
  Vuonna 2005 helsinkiläisissä yksityisasunnoissa oli pitkästä aikaa alkanut paritustoiminta, jota kaikesta päätellen johdettiin Ämärin vankilasta, Virosta.

  VastaaPoista
 9. TV1:

  19:00 Prisma: Maailman vanhin lapsi
  Keväällä 2009 tohtori Harold Dibble löysi Marokosta lapsen kallon, joka kohahdutti tiedemaailmaa. Millaisia uusia tietoja ihmisen aivojen ja ajattelukyvyn kehittymisestä yli 100 000 vuotta vanha kallo voi antaa?

  22:20 Lasileuka
  Zaida Bergrothin elokuva Mariannesta, joka nyrkkeilee, myy varastettua tavaraa ja yrittää huolehtia pikkusiskostaan ja arvaamattomasta äidistään. N: Emilia Sinisalo, Leea Klemola, Tiina Puntala. T: Do Films Oy.

  VastaaPoista