tiistai 24. heinäkuuta 2012

Yle esittää äärivasemmistolaisen Dan Koivulaakson propagandaa faktana

äärivasemmistolainen "kansalaisaktiivi", Vasemmistonuorten ex-puheenjohtaja Dan KoivulaaksoFacebookista:

Ajankohtainen kakkonen

A2:n studiovieraana on huomenna kansalaisaktivisti Dan Koivulaakso, joka joutui Oulun North Pride -tapahtumassa kaasuiskun kohteeksi viime torstaina. Oliko poliittiseksi arvioidun iskun takana suomalainen äärioikeisto? Dan Koivulaakso valmistelee parhaillaan äärioikeistosta kirjaa kahden muun kirjoittajan kanssa. / A2 Salla


Koivulaakso ei ilmeisesti "joutunut kaasuiskun kohteeksi", vaan itse ajoi takaa jotain "äärioikeistolaista", joka puolustautui kaasusumuttimella, kuten esim. raiskaajan takaa-ajama nainen olisi voinut puolustautua.

Uhri: Oulun hyökkäys oli poliittinen

Kaasusumutinhyökkäyksen uhri, kansalaisaktiivi Dan Koivulaakso pitää selvänä, että hyökkääjä oli liikkeellä vain hänen takiaan ja poliittisistä syistä. Koivulaakso vietiin sumutteen takia sairaalaan tarkastettavaksi, mutta on toipunut iskusta.Vasemmistonuorten ex-puheenjohtaja ja kansalaisktiivi Dan Koivulaakso joutui torstai-iltana Oulun North Pride -tapahtuman oheistilaisuudessa puhujana ollessaan kaasusumutinhyökkäyksen uhriksi torstai-iltana.
- Se sattuu kauheesti, kun saa kaasua naamalleen!
Koivulakso kiidätettiin OYS:in yhteispäivystykseen, jossa hän juuttui hoitojonoon peräti yhdeksäksi tunniksi. Mies pääsi lepäämään vasta aamuviideltä, mutta jo perjantaina iltapäivällä miehessä ei kaasuiskusta ollut havaittavissa enää ulkoisia merkkejä.
- Harmittaa, kun puheenvuoro jäi pitämättä. Täytyy pitää se toisessa yhteydessä.

Motiivit ilmeisesti poliittisia

Tekijä, noin 25-vuotias mies oli pukeutunut siististi, ja hänellä oli yllään punainen t-paita ja vaaleat housut. Koivulaakso ehti kiinnittää huomiotaan muuhun yleisöön etäisyyttä pitäneeseen nuorukaiseen ennen tilaisuuden alkua.


 

Koivulaakso siis itse oma-aloitteisesti kiinnitti huomiota tähän henkilöön ilman mitään syytä ja ryhtyi ahdistelemaan tätä henkilöä, koska epäili tätä "äärioikeistolaiseksi" niin ikään ilman mitään syytä:
Hyökkääjällä ei ollut keskusteluyhteyttä Koivulaaksoon, eikä hän julistanut teon yhteydessä iskulauseita, joista motiivi olisi ilmennyt.

Kyseinen henkilö ei siis sanonut mitään, mutta Koivulaakso ilmeisesti luulee osaavansa lukea ajatuksia, koska kuvittelee voivansa tietää ko. henkilön poliittiset mielipiteet.

Koivulaakson mielestä teko kohdistui häneen henkilökohtaisesti, sillä hetkeä myöhemmin salissa kaasu olisi vaikuttanut suurempaan ihmisjoukkoon.

Se, että ko. henkilö sumutti vain Koivulaaksoa, viittaa siihen, että kyseessä ei ollut mikään Pride-tapahtumaan liittynyt "isku". Ilmeisesti Koivulaakso ahdisteli tätä henkilöä ennen tapahtuman alkua ja yritti estää tämän osallistumisen ko. tapahtumaan ja ryhtyi tenttaamaan ko. henkilön nimeä, poliittisia mielipiteitä jne. Jossain vaiheessa ko. henkilö sitten ahdistui/pelästyi ja koki fyysisen koskemattomuutensa tulleen loukatuksi ja käytti sumutinta puolustautuakseen päällekäyvää Koivulaaksoa vastaan, aivan kuten nainen voi puolustautua raiskaajalta.Oulun kaasuiskun tekijä edelleen kateissa

Poliisi on edistynyt kaasuhyökkäyksen tutkinnassa, mutta tekijä on edelleen karkuteillä. Poliisin mukaan tekijän motiivi on ollut poliittinen.

Oulun poliisi kertoo edistyneensä Oulussa torstaina vasemmistoryhmittymien keskustelutilaisuuteen tehdyn kaasusumutinhyökkäyksen tutkinnassa, mutta tekijä on edelleen karkuteillä.
Poliisin tutkinnassa on selvinnyt, että tekijän motiivi on ollut poliittinen eikä niinkään Oulussa torstaina käynnistyneeseen seksuaalista tasa-arvoa korostavaan North prideen liittyvä.
Poliisi kertoo, että tekijä oli ollut tilaisuudessa läsnä. Ennen tilaisuuden alkua kiinnitti ensimmäisen puheenvuoron pitäjä huomiota penkissä istuneeseen punapaitaiseen mieheen, joka ei näyttänyt sopivan joukkoon. Mies poistui eteiseen ja kun puheenpitäjä meni tarkistamaan mikä tämä on miehiään, hänen kasvoilleen sumutettiin kaasua. Punapaitainen henkilö poistui välittömästi paikalta eikä häntä ole tavoitettu. 
Tämä puheenpitäjä oli siis Koivulaakso. Millä perusteella Koivulaakso päätti ennen tilaisuuden alkua, että yleisöpenkillä istuva henkilö "ei kuulu joukkoon"? 

En ole koskaan kuullut, että missään julkisessa keskustelutilaisuudessa puheenpitäjä menisi tenttaamaan joltakulta yleisössä olevalta ihmiseltä, "kuka tämä on miehiään". Kuulostaa todella vainoharhaiselta toiminnalta. 

Ilmeisesti tämä yleisöön kuulunut ihminen ahdistui Koivulaakson aggressiivisesta tenttaamisesta ja uhkaavasta olemuksesta. Koivulaaksohan on iso kaljupäinen mies, joka näyttää skinheadilta. 

Kenties tämä yleisössä ollut nuori mies, jota Koivulaakso ahdisteli, oli itse joku Pride-tapahtumaan osallistunut homo, joka pelkäsi joutuvansa skinheadin pahoinpitelemäksi, ja käytti sumutinta puolustautuakseen ja voidakseen paeta paikalta välttyäkseen hakatuksi tulemiselta.


    

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti tätä ei nyt tuomita äärioikeistofalangin hyökkäykseksi Dania vastaan.

  http://markoparkkola.blogspot.fi/2012/07/onko-dan-koivulaakso-homo.html

  VastaaPoista
 2. 17:50 Etsivä Lea Sommer
  Surullinen laulu. Sommer pelastaa skinien käsistä afrikkalaismiehen. Tämä sukeltautuu esiin uudelleen, kun tutkittavaksi tulee turvapaikanhakijoiden vastaanottokodissa asuneen tummaihoisen naisen murha.

  21:00 Historia: Brittien jäljillä Australiassa
  Kapinahenkeä. Kohta siirtokunnan perustamisen jälkeen alkoivat niin sotilaat kuin rangaistustaan kärsivät vangitkin napista. Millaisissa oloissa vangit eristysselleissään elivät ja kuinka niistä koetettiin paeta? 3/6

  Sub-tv:llä:

  21:05 Nuoret, laiskat ja tyhmät
  Kasvukipuja. SARJA JATKUU 2. KAUDEN JAKSOIN! Jos kuvittelit nähneesi hemmoteltuja vätyksiä sarjan ensimmäisellä kaudella, luvassa on yllätys... Toisen kauden avausjaksossa tavataan ennennäkemättömän urvelo joukko brittinuoria, joiden vanhemmat ovat pedanneet heille aivan liian helpon elämän. Levi, 20, on pilalle hemmoteltu bilehile, joka ei osaa omin voimin edes finniä puristaa. 18-vuotias isin tyttö Iman kinuaa kalliita lahjoja, kun taas 22-vuotias Geordie-pimu Danielle tekee blondivitseistä todellisuutta. Diivaileva miesprinsessa Adam, 23, on kauhistus jopa omalle äidilleen, ja 22-vuotias työtön Marc elostelee minkä ehtii. Mukana on myös 17-vuotias hipsterilaseihin mieltynyt hienostotypy Harri, vuoden vanhempi suittu öykkäri Coran sekä 19-vuotias Chloe, jota äitimuori palvelee vuorokauden ympäri. Kuinka he pärjäävät seitsemän punnan päivärahalla yhteisessä kimppakämpässä? Entä miten sujuu ensimmäinen työpäivä kukkakauppiaina, kun edellisilta on hurahtanut ryypiskelyn merkeissä? Joka viikko nuoret joutuvat vanhempiensa määräämiin töihin ja huonoiten suoriutunut lähetetään maitojunalla kotiin. Toinen tuotantokausi, osa 1/6.

  VastaaPoista
 3. 21:35 Toivon häivä
  Spur der Hoffnung. Kylmänä talviyönä mies löytää Saksan rannikolta purjeveneen, jossa piilottelee ulkomaalainen poika. Ben vie pojan kotiinsa ja huolehtii hänestä. Miksi poika pelkää poliisia? O: Hannu Salonen.

  21:00 Intiaanikansat
  Dokumenttisarja Pohjois- ja Keski-Amerikan intiaanikansoista. 4/8: Rannikon valloitus. Englantilaiset taistelevat Itärannikolla mm. inuiteja, powhataneja ja wampanoageja vastaan.

  VastaaPoista
 4. 12:15 Seniori työssä
  Kätilö Mirja Ruotsila, 60v, viihtyy työssään ja harkitsee uransa jatkamista yli eläkeiän 64 ikävuoteen asti, mahdollisesti pidempään.

  Yle aloitti propagandan eläkeiän nostamaseksi, koska tietää, että kehitysmaalaisten ruokkimiseen tarvitaan paljon rahaa.

  VastaaPoista
 5. 16:00 Kiehtova maailma: Ihmeelliset uskonmenot
  8/8. Eurooppa. Peter tutustuu kotimaanosassaan New Age-temppeliin Italiassa, norjalaisiin shamaaneihin ja Euroopan ainoaan buddhalaistasavaltaan. Mutta uskontoihin liittyy myös paljon suvaitsemattomuutta. T: BBC.

  20:25 Lapset puhuvat
  Päiväkoti-ikäiset lapset miettivät, mikä on ilmastonmuutos.

  VastaaPoista
 6. Ulkolinja: Chittagong, viimeinen satama

  Bangladeshin Chittagongissa puretaan moni laiva, ja vaaralliset materiaalit otetaan hyötykäyttöön.

  Työläiset purkavat jättimäisiä aluksia asbestin ja myrkyllisten kaasujen keskellä vailla asianmukaisia
  suojia, henkensä uhalla. 49-vuotias Rufik on kuusihenkisen perheen pää. Hän on taitava työssään ja saa palkkaa noin 50 dollaria kuussa.

  18:30 Manne maailmalla: Lappi
  Romano tv:stä tutuksi tullut Manne (Santeri Ahlgren) seikkailee ja aikoo perustaa kansainvälisen Romani Musiikki Unionin. Matka vie Suomen Lappiin. Jaksossa tavataan mm. Remu, Ville Valo, Andy Mccoy ja Marko Putkonen.

  19:00 Historia: Marokon sissi Abd el-Krim
  Rifin sotaa käytiin Marokossa 1920-luvulla. Sissipäällikkö Abd el-Krim taisteli ylivoimaisia ranskalais-espanjalaisia joukkoja vastaan kuusi vuotta. Rifin siviiliväestö joutui myös kemiallisen sodankäynnin uhriksi.

  VastaaPoista
 7. 09:05 Ilmastodieetit
  Osa 4/5: Asumisen päästöt. Garamin perhe suihkukoulussa. Sinikka Sokka pistää taloyhtiönsä energiaremonttiin. Kimppakyydillä etelään. Neljä perhettä on vuoden ajan ilmastodieetillä.

  Uusintakierros alkaa:

  14:35 Kevään 17 hetkeä
  1/12. Sodan viimeisenä keväänä liittoutuneiden joukot iskevät joka rintamalla, ja osa Saksan joukoista tietää jo kohtalonsa. Moskovaan kiirii viestiä salaisista neuvotteluista. Kuka pettää ja ketä?

  VastaaPoista