maanantai 15. heinäkuuta 2024

HIKINEN JA VERINEN ILTAPÄIVÄ PENNSYLVANIASSA


Viime sunnuntai 14. kesäkuuta tullaan muistamaan päivänä, jolloin Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokas Donald Trump yritettiin salamurhata 
Pennsylvanian Butlerissa pidetyssä kampanjatilaisuudessa. Suomen valtamedia osana lännen monoliittista propagandakoneistoa puhui aluksi vain "ampumavälikohtauksesta" eikä tapauksen vakavuutta korostavaa sanaa "salamurhayritys" käytetty kuin vasta vajaa vuorokausi myöhemmin illan Yle tv-uutisessa. 

Ylipäätään valtamedian uutisoinnin sävy ei ole ollut murhayrityksen kohdetta kunnioittava, vaan iskussa, jossa entistä presidenttiä oli ammuttu haavoittavasti Yle otsikoi uutisen 7-päivää tyyliin "Katso kuvat sekunneista kun Trump piileskelee lavalla ampujaa". Vain pelkurit piileskelevät, joten tässäkin Trump-kaunaisen toimittajan oli ihan pakko lyödä navan alle. Myöhemmin Yle vaihtoi sanan "piileskelee" ilmaisuun "suojautuu". Voi vain kuvitella millaisella tavalla murhayritystä olisi käsitelty massatiedotusvälineissä silloin, jos kohteena olisi ollut istuva presidentti. Toisin kuin Trumpin tapauksessa, jokainen kynnelle kykenevä järjestelmän maksama asiantuntija olisi ensimmäisinä sanoinaan pukeltanut millainen uhka demokratialle salamurhayritys oli.

Trumpiin kohdistuneen salamurhayrityksen käsittely "liberaalissa" valtamediassa todistaa sen olevan häpeämätömästi kansan syvien rivien vihollinen. Niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin media on käynyt vuodesta toiseen joka päivä patologista vihakampanjaansa Donald Trumpia vastaan. Tässä on tulos. Kun toimittajat ovat vuosien ajan julistaneet "edistykselliselle" kuulijakunnalle Trumpin joukkojen tappavan poliittisia vihollisiaan, ei ole ihme ketkä ryhtyvät oikeasti tappamaan. Vasemmistolainen uskon kiihko on aina omien pimeiden halujen ja vihamielisten tavoitteiden projektiota poliittisesti vääräuskoisiksi katsottuja kohtaan.

Sunnuntainen murhayritys osoitti, kuinka Demokraattipuolueen suojissa viihtyvät anarkomarkot olivat sitten päättäneet "meidän demokratiaa" suojellakseen ryhtyä sanoista tekoihin. Trump-vastaisen median moralistiseen raivoon kiihottama 20-vuotias Antifa-sympatisoija Thomas Matthew  Crooks halusi punaliberaalissa kuplassaan ehättää ensimmäisenä "pelastamaan ihmiskunnan". Koska Ylen kaltaisella valtamedialla ei ole intressiä kertoa tosiasioita vaan luoda seuraajilleen poliittisesti hyödyllisiä mielikuvia, julkaisee se juttuja, jonka otsikkona on Tämä Trumpin epäillystä ampujasta tiedetään: 20-vuotias oli rekisteröitynyt republikaanien äänestäjäksi

Juttua lukiessa käy selväksi, että vaikka Crooks oli rekisteröitynyt republikaanipuolueen äänestäjäksi, se ei merkitse silti republikaanien kannattamista. Itse asiassa kevään esivaaleissa demokraattiaktivistien piirissä syntyi trendi, jossa he republikaanipuolueen äänestäjäksi rekisteröityneenä saattoivat äänestää Trumpin kilpailevaa ehdokasta. Vasemman laidan demokraateille halpamaisista keinosta onkin tullut viimeisten vuosien aikana normi, joka sallii Trumpin kampittamisen keinolla millä hyvänsä. Crooksin vasemmistolaisuutta tukee uutismedia CCN:n lähde, jonka mukaan hän antoi 15 dollarin lahjoituksen demokraattipuoluetta lähellä olevalle Progressive Turnout Project -ryhmälle vuonna 2021.

Crooksin taustojen penkominen on synnyttänyt Internetissä jo nyt valtaisan spekulaation eri salaliittoteorioista. Teorioita ruokkii valtamedia, sillä se selvästi panttaa tietoja, jotka ovat saatavilla julkisista lähteistä. Amerikkalaismediat ovat suhtautuneet vältellen ja nihkeästi Crooksin Antifa-kytköksiin, mikä kertoo osaltaan, että väiteissä on todennäköisesti jotain perää. Esimerkiksi riippumaton uutissivusto Assets Magazine luetteloi Crooksin osallistumisia äärivasemmiston eri mielenosoituksiin:

2023 Crooks osallistui Seattlessa Antifan väkivaltaiseen mielenosoitukseen, jossa hyökättiin viranomaisia vastaan.

2022 Portlandissa Crooks oli mukana Antifan järjestämässä mellakassa, jossa eri poliittiset osapuolet ottivat yhteen.

2021 Crooks marssi Antifa-joukkojen mukana Minneapolisin mielenosoituksessa, joka muuttui lopulta Antifan hyökkäykseksi poliiseja vastaan.

Nämä mellakat liittävät Crooksin ainakin seuraaviin väkivaltaisiin äärivasemmistoryhmiin: Portland Black Bloc, Seattle Antifa Collective, New York City Antifa, Los Angles Antifa Network, Chicago Anti-Racist Action.

Nämä väitteet odottavat vielä vahvistustaan, mutta lienee selvää, ettei Crooks ollut äärioikeiston masinoima väärän lipun toimija, joka äärivasemmiston salaliittoteorioiden mukaan halusi ohi ampumisellaan saada sympatiaa Trumpille. Sikäli kuin jokin salaliittoteoria pitää paikkaansa, on sitä syytä etsiä Yhdysvaltain hallintojärjestelmästä. Tähän viittaisi turvallisuuspalvelun kummallinen huolimattomuus entisen presidentin suojelemisessa. 

Tätä mieltä on myös Iltalehden haastattelema Helsingin Varuskunnan Ampujat ry:n puheenjohtaja Mikael Kaislaranta jutussa Suomalainen ampujamestari epäilee, että Trump-laukaukset olivat viranomaisten tahallinen virhe – "Ei ole voinut vahingossa sinne päätyä"Herää kysymys, miksi 150 metrin päässä olevaa rakennusta ei oltu kartoitettu ja valvottu, vaan Crooks pääsi ryömimään sen katolla vapaasti. Silminnäkijät kertoivat poliisille katolla olevasta hiipparista poliisille 5-7 minuuttia ennen ampumisen alkamista, mutta viranomaiset eivät reagoineet huolestuneisiin havantoihin mitenkään. Lisäksi on erikoista, että Bidenin hallinto eväsi lukuisista pyynnöistä huolimatta Trumpilta riittävän suojan kampanjatilaisuuksissa.

Tuuliset ampumaolosuhteet ja Trumpin pään kääntyminen juuri ennen ensimmäistä laukausta luultavasti pelastivat tulevan presidentin hengen. Crooks ehti ampua ainakin kolme laukausta, joista yksi tappoi sivullisen. 30 sekunnin kuluttua epäonnistumisestaan hän sai surmansa turvallisuuspalvelun ampumasta luodista. Ripeä toiminta kriittisellä hetkellä kertoo, että tarkka-ampujilla oli ammattimaista valmiutta koviin ratkaisuihin. Tämä taas on jyrkässä ristiriidassa 5-10 minuuttia aikaisemmin sattuneisiin hutilointeihin. Oma lukunsa oli turvahenkilöstön panikointi, koska varsinkin kiintiönaiset eivät osanneet toimia kovan paineen alla. Vain hyvä onni pelasti Trumpin yhteiskunnan pakkomielteiseltä tasa-arvopelleilyltä. Pikapalvelu X:n suosittu postaaja Benny Johnson kuvaakin osuvasti turvallisuuspalvelun tohelointia sinä hetkenä kun Trumpia oli ammuttu:

Täydellinen nöyryytys naispuolisten salaisen palvelun agenteille, koska he eivät osanneet käsitellä aseitaan, varusteet putoilivat maahan ja he etenivät nykivin ja pelonsekaisin askelin.

Valtavirran amerikkalaiset tiedotusvälineet olivat selvästi jo etukäteen valmistautuneet Trumpiin kohdistuneeseen murhayritykseen, sen verran yksiselitteistä narraatiota ne ovat uutisissaan noudattaneet. Lehdistö ja sähköinen media ovat hyökänneet ankarasti niitä republikaanipoliitikkoja vastaan, jotka sanovat tiedotusvälineillä olevan verta käsissään, koska ne ovat vuosikausia kiihottaneet läntisen maailman "liberaalit" Trump-vihaan. Tällaisiin puheisiin ei ole tietenkään reagoitu itsekritiikillä, vaan toimittajat ovat leimanneet ne "tiedotusvälineiden oikeuksien loukkaamiseksi" ja "salaliittoteoriaksi". 

Osataan sitä täällä varauksettomasti Amerikkaa apinoivassa Suomessakin. Tieteellisen tutkimuksen irvikuvana tunnetun Ulkopoliittisen Instituutin propagandisti Maria Lindénin sairaalloinen Trump-viha ei laannu edes silloin kuin ex-presidentti yritetään murhata, vaan hän julistaa vielä murhayrityspäivänä Trumpin käyttävän tapausta kyynisesti hyväkseen vaalikampanjassaan. Iltalehden jutussa  Asiantuntija: Näin Trump tulee hyödyntämään salamurhayritystä kampanjoinnissaan satukirjan Trumpista kirjoittanut Lindén heittää hatusta, että tämä "on aiemmin rakentanut ”uhritarinaa” sellaisissa tilanteissa, joissa se on ollut perusteetonta". Ilmeisesti hän pitää myös Trumpiin kohdistunutta salamurhayritystä "perusteettomana uhritarina" väittäessään että "tästä tulee taas yksi esimerkki tarinasta, jossa kaikki ovat häntä vastaan".

Jos hyvin käy, Pennsylvanian hikinen ja verinen iltapäivä saattoi avata niiden hyväuskoisten silmät, jotka edelleen luottavat valtamedian puolueettomuuteen ja asiallisuuteen.  Sen sijaan jo aikoja sitten punapillerin napanneille on ollut selvää millaisia systeemin pikku prostituutteja jatkuvasti valehtelevat toimittajat ja korruptoituneet tutkijat ovat. Jos länsimaissa tapahtuu vielä kansannousuja, toimittajat tulevat olemaan ensimmäinen ryhmä, joka joutuu kansantuomioistuimen eteen. Paljon suurempi työ onkin globaalia sirkusta pyörittävien varjohallitsijoiden savustamisessa ulos koloistaan, mutta kun iso pyörä lähtee liikkeelle, edes he eivät voi paeta kohtaloaan. Eteenpäin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti