keskiviikko 7. lokakuuta 2020

TOIMITTAJAT YMMÄRTÄVÄT ELONKAPINAN HULIGANISMIA, SILLÄ ONHAN KYSEESSÄ HEIDÄN "TIEDOSTAVAT" LAPSENSA JA KAVERINSA

Jos Elonkapina-liike edustaisi aitoa luonnon-
suojelua, vastustaisi se luontoa kuormittavaa
maahanmuuttoa. Kuvassa vastamainos
Elonkapinasta.

Viime päivinä valtamediat ovat kauhistelleet läkähtymiseen asti poliisin voimankäyttöä lauantaisessa Elonkapina-liikkeen (engl. 
Extinction rebellionmielenilmauksessa Helsingin Kaisaniemessä. Huomiota on kiinnitetty pääasiassa vain poliisin pippurikaasun käyttöön samalla kun mielenosoittajien lukuisat laittomuudet, niskoittelut ja provokaatiot on jätetty hallitsevan keskustelun ulkopuolelle.

Helsingin Poliisin virallisen tiedotteen perusteella eräiden mielenosoittajien kaasutus oli vain kärjistyneiden laittomuuksien ja niskotteluiden väistämätön seuraus, mutta olosuhteisiin nähtynä silti varsin pehmeä keino hajottaa laiton tapahtuma, jolla estetiin muiden kansalaisten vapaa liikkuminen. Valtamedian uutisraporteissa toistetaan jatkuvasti vain raflaavalta näyttävä kaasutus, mutta jätetään kertomatta se mitä poliisi kertoo tapahtuneesta:
‒ Mielenosoittajien annettiin blokata Unioninkadun liikennettä parin tunnin ajan, vaikka se oli vastoin ennakkoon sovittua. Kun osa ryhmästä irtautui vilkasliikenteiselle Kaisaniemenkadulle, tilanteessa oli tehtävä uusi riskiarvio, toteaa apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen tilanteesta.

Mielenosoittajia yritettiin kantaa tieltä sivuun, mutta osa palasi takaisin. Jollain itsensä lukinneita ja liimanneita henkilöitä yritettiin irrottaa, jotta heidät saataisiin kannettua sivuun. Kaikkien henkilöiden kantaminen paikalla olleilla resursseilla ei kuitenkaan ollut mahdollista.

‒ Poliisi pyrki neuvoin, käskyin ja kehotuksin useaan kertaan poistamaan henkilöitä Kaisaniemenkadulta. Lopulta normaalin johtamisjärjestelmän mukaisesti on tehty päätös käyttää sumutetta tavoitteena väkijoukon hajottaminen ja vastarinnan murtaminen, jotta heidät pystyttäisiin kantamaan tai ohjaamaan pois ajotieltä.

‒ Tässä tilanteessa OC-sumutetta pystyttiin käyttämään nimenomaisesti heihin, jotka eivät poliisin käskyjä totelleet ja heitä varotettiin selkeästi ennen kaasun käyttämistä, Kopperoinen toteaa.

‒ Kysymyksiä on tullut myös siitä, miksi poliisi otti mielenosoittajilta vesipulloja pois. Vesipullot siirrettiin jalkakäytävälle, josta ne oli heti saatavilla. Poliisi ei estänyt vesipullojen käyttämistä.

Luultavasti julkisessa keskustelussa näkyvä haluttomuus kertoa kaikki kaasutukseen johtaneet tekijät johtuu aktivistien vihervasemmistolaisuudesta, jota suurin osa toimittajista ja nykyhallituksen ministereistä sympatisoi. Mikäli poliisi olisi hajottanut kansallismielisten luvattoman mielenilmauksen, jossa estetään omavaltaisesti liikenteen kulku, mediassa olisi kuultu vain pelkkiä hyväksyviä lausuntoja. Eihän Hyvien ihmisten määrittelemässä demokratiassa voida sentään mitä tahansa sallia! 

Sitä vastoin kun kyse on toimittajien omien punaporvarikakaroiden lukuisia lakeja rikkovasta peformanssista, sen keskeyttäminen onkin poliisilta ylimitoitettu toimi, koska sillä tukahdutetaan kansalaisten perusoikeuksia. Tätä mieltä näyttää olevan ainakin Ylen tuoreeltaan haastattelema punaisen yliopiston tohtori, joka uutisjutussa Asiantuntija: Kaasusumuttimen käyttö rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan oli ylimitoitettua, poikkeaa poliisin aiemmasta linjasta on tyypilliseen tapaan huolissaan kansalaisoikeuksista vain silloin kun niiden katsotaan estävän äärivasemmiston huliganismia.

Kansallismielisten poliittisesti vainoista tunnettu kokoomuslainen valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ei ole luonnollisestikaan kiinnostunut Elonkapina-liikkeen laittomasta luonteesta, vaikka järjestö jo nimellään ilmoittaa toimivansa järjestäytyneen yhteiskunnan lakeja vastaan. Päinvastoin, Toiviainen onkin Ylen uutisen mukaan aloittanut tutkinnan poliisin menettelystä eikä yhteiskunnallista kapinaa larppaavasta Elonkapina-liikeestä. Tämä siitäkin huolimatta, että internationalistisen Rebellion Extinction -järjestön perustaja Roger Hallam on vaatinut kansanedustajien ja yritysjohtajien ampumista, koska ne ovat hänen mukaansa syyllisiä ympäristön heikkenevään tilaan. Sivuhuomautuksena sanottakoon, että lain nykytulkinnan perusteella Suomen osasto pitäisi kieltää väkivaltarasistisena liikkeenä, koska Hallamin tappokehoitus kohdistuisi väistämättä toisrotuisiin: ovathan suurimpien saastuttajamaiden Intian ja Kiinan johtajat värillisiä.

Mikä sitten lopulta on tämä otsikoihin päätynyt Elonkapina eli Extinction Rebellion -liike? Tiivistettynä sen voi sanoa olevan yhden prosentin globalistieliitin polkaisema valeympäristönsuojeluliike, jolla vedotaan nuoriin idealistisiin idiootteihin. Sattumoisin XR:n Suomen osaston eli Elonkapinan taustayhdistyksenä toimivan Elonvaalijat Ry:n puheenjohtajana toimiva ylöjärvelläinen Minna Mentula on myös Kommunistisen Nuorisoliiton puheenjohtaja ja SKP:n sitoutumaton aktiivi.

Selkeästi vasemmistolaisen liikkeestä tekee myös se, ettei sen agendassa ole toimintaehdotusta kehitysmaiden väestöräjähdyksen hidastamiseksi eikä mainintaa siirtolaisinvaasion negatiivisista vaikutuksesta ympäristöön. Varoituskellojen pitäisi soida viimeistään siinä vaiheessa kun liike kohdistaa julkilausumansa lapsettomuus-vaatimuksen vain valkoisille länsimaisille ihmisille. Liikkeen taustojen penkominen olisi varmasti journalistinen teko, joten jäämme vielä odottamaan sen lopputulosta. 

Valeoppositioksi luokiteltavan järjestön aktivistien yleistä persoonaa ja profiilia on sen sijaan ehditty Suomessakin analysoida kiitettävästi. Yksi parhaista viime päivien kommentaareista on kirjailija Tenho Kiiskisen somessa esittämä näkemys aktivistien taustoista:
PS:n tuoreella lähetyksellä Matias Turkkila toteaa näiden nuorten etsivän tarkoitusta elämälleen. Tämä on tietenkin totta. Mutta yhtä totta on myös se, etteivät nämä nuoret tiedä oikeasta elämästä yhtikäs mitään. Kyse on kakaroista, ja ilmiö itsessään ns. elintasosairaus. Tilastojen valossa ei mitenkään uskalias veikkaukseni on, että enemmistö nuorista on taustaltaan keskiluokkaisia. Silti mielenilmaus oli silmiinpistävän ponneton. Miksi?

Nähdäkseni suurin osa osallistujista tiedostaa, etteivät nykylänsimaiden nuorisokapinat voi mitenkään onnistua muina kuin performansseina, koska muuhun ei yksinkertaisesti ole edellytyksiä. Kaava, resepti on tuttu jo 60-luvulta, mutta soppa on saanut uuden mausteen: 

Mielenosoittaminen on vielä aiempaa korostetummin pelkkä performanssi ja ENSISIJAISESTI aktiivinen yritys yksilöllisen levottomuuden lievittämiseksi, koska osallisten on pakko tajuta, että he ovat vielä suurempia tunareita kuin vanhempansa. “Kapinallisilla” ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia luoda mitään nykyjärjestelmän tilalle, sillä tietystä kulttuurisesta pääomasta huolimatta heiltä puuttuu täysin ylempien luokkien tietotekninen osaaminen ja mikä ratkaisevasti tärkeämpää, todellinen varallisuus, kylmä pääoma. Vastarinta on lamaantunutta siksi, että tämä kaikki on sanattomasti selvää.

Pohjimmiltaan kaikki nuoret elokapinalliset toivovat, että isot pojat ymmärtäisivät, ja yhteiskunta rientäisi apuun vastaamaan heidän toiveisiinsa. Olennaisinta (ja erona mellakoihin useimmissa muissa maailmankolkissa) on kyseenalaistamaton usko siihen, että kaiken on tapahduttava status quon ehdoilla. Ministeri Ohisalo on ymmärtänyt tämän ja peesaa juuri siksi. Hän tietää pelaavansa naivismin ja yleisen pentumaisuuden kanssa, joita vastustajat sietävät naurettavuuteen saakka. Ja kaiken tämän Ohisalo uskoo olevan edukseen polarisaation laajemmassa sodassa, eikä hän välttämättä erehdy.
Mikään ei ole sen helpompaa ja älyllisesti laiskempaa kuin olla refleksinomaisesi "hyvien asioiden" puolesta "pahoja asioita" vastaan. Tämä yhdistettynä nuoruuden lapsellisuuteen ja vasemmistolaiseen kollektivismiin pilaa varmuudella ne hyvätkin punavihreiden kannattamat asiat, jotka ovat lähes poikkeuksetta ei-vasemmistolaisia. Theodore Kaczynski alias Unabomber kuvaa silmiä avaavasti vasemmistolaista psykologiaa ja vallan tarvetta pamfletissaan Teollinen yhteiskunta ja sen tulevaisuus. Julistuksen loppupuolella hän on erityisen huolissaan vasemmistolaisten soluttamista ja valtaamista ympäristöliikkeistä:
213. Johtuen heidän tarpeestaan kapinoida ja kuulua johonkin liikkeeseen, vasemmistolaiset tai samaa psykologista tyyppiä edustavat yksilöt eivät yleensä pidä sellaisista kapina- tai aktivistiliikkeistä, joiden päämäärät ja jäsenistö eivät aluksi ole vasemmistolaisia. Sen seurauksena tapahtuva vasemmistolaisten tulva voi helposti muuttaa ei-vasemmistolaisen liikkeen vasemmistolaiseksi, jolloin vasemmistolaiset päämäärät korvaavat tai vääristävät liikkeen alkuperäiset tavoitteet.

214. Välttääksen tämän on luontoa ylistävän ja teknologiaa vastustavan liikkeen otettava päättäväisen antivasemmistolainen asenne  ja vältettävä kaikkea yhteistyötä vasemmistolaisten kanssa. Vasemmistolaisuus on pitkällä tähtäimellä yhteensovittamaton villin luonnon, ihmisten vapauden ja modernin teknologian hävittämisen kanssa. Vasemmistolaisuus on kollektivistista; se pyrkii sitomaan koko maailman (sekä luonnon että ihmiskunnan) yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Mutta tämä edellyttää luonnon ja ihmiselämän säätelemistä järjestäytyneen yhteiskunnan kautta, ja se vaatii kehittynyttä teknologiaa. Yhtenäistä maailmaa ei voi olla ilman nopeaa kuljetusta ja kommunikaatiota, kaikkia ihmisiä ei saa rakastamaan toisiaan ilman sofistikoituneita psykologisia menetelmiä, "suunnitelmallista yhteiskuntaa" ei voi olla ilman välttämätöntä teknologista pohjaa. Ennen kaikkea vasemmistolaisuutta ajaa vallantarve, ja vasemmistolainen etsii valtaa kollektiivisella tasolla, joukkoliikkeeseen tai järjestöön samaistumisen kautta. Vasemmistolaisuus ei todennäköisesti tule koskaan luopumaan teknologiasta, koska teknologia on liian arvokas kollektiivisen vallan lähde. 

Post Scriptum: Jutussa käytetty kuva on saanut ärhäkkää arvostelua sosiaalisessa mediassa. Eräskin taho ilkkuu: "Siis suomalaisen hiilijalanjälki on 100 kertaa isompi kuin somalian. Luultavasti rasistin mielestä suomalaisella on oikeus kuluttaa 100 kertaa enemmin kuin somalialaisen".

Meiltä kysytään, me vastaamme: Selvittämättä jää mistä kirjoittajan määrittelemä oikeus on lähtöisin. Rasismista puhuminen näyttää kuitenkin viittaavan jälkimarxilaiseen sylttytehtaaseen. Joka tapauksessa on syytä muistaa, että myös  anti-rasistin kulutus on keskivertosuomalaisen tavoin satakertaista kotimaassaan asuvaan somaliin verrattuna. Toisin kuin "anti"-rasisti uskottelee, hän ei ole kulutusasioissa käytännössä moraalisesti sen parempi kuin tuomitsemansa "rasisti". Ainoastaan silloin jos hyväkäs laskee kulutustaan Somaliassa asuvan somalin tasolle hän voi moittia tarran viestiä. Sellaiset antirasistiset maailmanparantaja ovat kuitenkin hyvin harvassa. Tosiasiassa suurin osa laiskan pulskeista "hyvistä ihmisistä" on mitä innokkaimpia kuluttajia.

Oleellista ihmisen hiilijalanjäljessä on volyymi: suomalaisia on viisi miljoonaa, tänne kulutuksen keskelle tulevia afrikkalaisia puolestaan puoli miljardia. Luonto kyllä kestää joten kuten suomalaiset, mutta ei samaa elintasoa siivestäviä satoja miljoonia afrikkalaisia. Jos somalit eläisivät kotimaissaan omilla ehdoillaan eli ilman läntistä teknologiaa, he kuluttaisivat todella vähän. Tuosta on kuitenkaan turha tehdä moraalista hyvettä kuten muustakaan välttämättömyydestä. Muutoin tyhmyys olisi moraalista.

103-kertaa-tarran ydinviesti on haluttaessa helppo hahmottaa; elintasosiirtolaisuus kehitysmaista länsimaihin kuormittaa moninkertaisesti luontoa kuin jos tulijat jäisivät kotimaihinsa. Tässä ei ole kyse moraalisesta arvostelmasta vaan puhtaasti tilastollisesta tosiasiasta.

Suurin syy maahanmuuttoinvaasioon on länsimaiden korkea elintaso, joten sen laskeminen ehkäisisi tulijoiden määrää rajusti. Tämäkään ei olisi "vihreille" mieluisaa, koska heidän päätavoitteenaan on täyttää Eurooppa afrikkalaisilla keinolla millä hyvänsä.

2 kommenttia: