keskiviikko 2. syyskuuta 2020

YLE JA KANSANEDUSTAJA MATTI SEMI HALUAISIVAT KIELTÄÄ "VÄÄRÄNLAISEN" TAITEELLISEN ILMAISUVAPAUDEN

Apuva! Poliisi!

Pääkaupunkiseuden sisäsiittoiseen trendihumuun keskittyvät valtamediat Yle ja Helsingin Sanomat eivät juurikaan seuraa maakuntalehtien paikallisuutisia. Paitsi silloin, jos saadaan aikaan rasismikohu tai päästään jollain aasinsillalla kauhistelemaan omissa oloissaan viihtyviä "uusnatseja". 


Näin kävi viikonlopun jäljiltä, kun Savon Sanomat julkaisi valeuutiset Hakaristiliput esillä festareilla – uusnatsien musiikkitapahtuma järjestettiin yllättäen Tuusniemellä ja Natsismi paljastui toimitusjohtajalle kesken tapahtuman. Uutiset olivat niin virheellisiä ja asenteellisia, että Apocalyptic Rites VI -metallimusiikkitapahtumassa soittanut neofolk-orkesterin johtaja Mikko Pöyhönen naputteli avoimen kirjeen jutun kirjoittaneelle toimittajalle:
Terve, Asta! 
Luin Savon Sanomiin kirjoittamasi uutisen Apocalyptic Rites VI -festivaalista, jolla olin soittamassa. Teksti oli kokonaisuudessaan alarmistinen ja turhan leimaava, varsinkin kun annat koko yleisölle halvan poliittisen sateenvarjotermin tietämättä mitään yksittäisten ihmisten motiiveista hauskanpitoon ja kulttuurinnälän tyydyttämiseen. 
Suolaisimmin silmiini osui kuitenkin seuraava virke: "Lisäksi esiintyjissä oli valkoisten ylivaltaa korostavia punk- ja neofolk-yhtyeitä." Tapahtuman ainoa neofolkiksi miellettävä yhtye oli kymmenen vuotta sitten perustamani Pyhä Kuolema, joten oletan että tarkoitat minua ja bändiäni puhuessasi "valkoisten ylivaltaa korostavista neofolk-yhtyeistä". 
Saatan yllättää sinut kertoessani, ettei mikään osa yhtyeeni materiaalissa ylistä tai korosta valkoisia, eurooppalaisia tai edes suomalaisia. Sinä tietäisit tämän, jos ennen lähetä-napin painallusta olisit vaivautunut tekemään muuta kuin olettamaan. On sääli, että toimittajaksi itseään kutsuvalla on mahdollisuus kirjoittaa jotain noin leimaavaa kuuntelematta nuottiakaan tai lukematta riviäkään mitään koskaan luomaani. 
Musiikin kuuntelu voi olla pitkästyttävää ja sanoitusten lukeminen vielä puisevampaa. Mielestäni tämä on kuitenkin pakollinen tehtävä ennen kuin yhdestäkään yhtyeestä kirjoitetaan rivin puolikastakaan. Ja tuolla mainitsemallani rivin puolikkaalla herätit minussa ensimmäistä kertaa tarpeen kirjoittaa palaute jostain itsestäni kirjoitetusta. Pidän hautaan asti itselläni oikeuden olla selventämättä sanoituksiani, mutta muista, Asta, ettei taiteen tekijä ole yhtä kuin tekemänsä taide, eikä valtakunnan mittakaavassa laajalevikkisen lehden sivuille painettu herja ole kevyesti otettava sutkaus. 
Kuulakkain syysterveisin, Mikko Ilmari Riimu Pöyhönen, Helsinki
Ylessä tartuttiin heti Savon Sanomien uutissyöttiin, olihan puheenaiheena valtamedian paskaämpärinä pideytyt "uusnatsit", joihin voi projisoida mitkä tahansa nykyjärjestelmän epäonnistumiset. Ylen uutinen Yrittäjä ei tiennyt vuokraavansa tilojaan uusnatsifestivaalille Tuusniemellä – tapahtuman luonne ja hakaristiliput paljastuivat kesken viikonlopun on tyypillistä valtamedian laiskuutta, jossa uutinen on kopioitu kaikkine virheineen suoraan Savon Sanomista

Uutisessa haastateltu tilat vuokrannut Hojo hojon toimitusjohtaja Pilvi Lamminheimo väittää, että "tapahtuman yhteydet äärioikeistoon selvisivät heille vasta lauantaina kesken tapahtuman", mikä ei viimeisimpien tietojen mukaan pidä aivan paikkaansa. Lamminheimolla kelpasivat hyvin festivaalijärjestäjien rahat ja hyvin käyttäytynyt yleisö, mutta kun media alkoi kirkua natseista, toimitusjohtajalla menivätkin savet pöksyihin. Alkoi tutuksi käynyt panikoiva kriisiviestintä tapahtuman "luonteesta" (musiikkitapahtuma!), jota ei muka tiedetty ennakolta. Toimitusjohtaja päättikin pestä kätensä keinotekoisesti luodusta "kohusta" heittämällä tapahtuman järjestäjät bussin alle.

Jos Hojo Hojo -yrityksellä olisi selkärankaa, mitään syytä paniikkiin ei olisi ollut, sillä tapahtuma oli lupineen täysin laillinen. Joten turhat pulinat pois. Yhtäkään lakia ei rikottu, ei edes poliittisesti sankitioitua etnistä kysymystä, koska kyse oli musiikkitapahtumasta, jossa artisteilla on taiteellinen ilmaisuvapaus. 


Myös EU:n ikeen alla toimiva politisoitunut poliisi osoitti toimivansa farisealaisesti ukaasillaan, jossa pyritään selvittämään luvallisen tapahtuman luvallisuutta! Poliisin kummallinen virkaintoisuus laillisesta festivaalista ihmetyttää, semminkin kun he eivät kysele koskaan äärivasemmiston perään näiden järjestämistä laittomista kokoontumisista, esimerkkinä käy vaikka lukuisia lakeja rikkovat Reclaim the Streets -tapahtumat. Kun kerran kiusaa tekevälle pilkunviilauslinjalle ollaan lähdetty, sitten pitää lakimiesten voimin syynätä jokaisen vasemmistotapahtuman lainmukaisuus viimeistä piirtoa myöten.

Vastaavasta virkavallan resurssien tuhlaamisesta ja väärästä priorisoinnista kertoo myös poliisin haluttomuus puuttua laittomien ulkomaalaisten tapahtumiin, jotka ryöstäytyvät Suomessakin lähes poikkeuksetta väkivaltaisiksi bakkanaaleiksi. Polpo ei ole kuitenkaan välinpitämätön silloin kun "eliitin" vihaamat maan hiljaiset järjestävät kultuuritapahtumia. Viikonlopun Apocalyptic Rites -tapahtuman perusteella poliisi on saanut ylhäältä ohjeistuksen syynätä täikammalla jopa vapaa-aikaan liittyvät yksityiset nationalistien festivaalit.


Kansallisradikaalien musiikkitilaisuus tarjosi varsinkin vasemmistolle tilaisuuden poliittisten irtopisteiden keräilyyn. Ylen uutisen julkaisun jälkeen tulipunainen kansanedustaja Matti Semi päätti nostaa tapahtuman hallitustasoiseksi kysymykseksi! Asiasta kertoo mikäpä muukaan kuin Savon Sanomat uutisessaan Vasemmistoliiton kansanedustaja Matti Semi jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen uusnatsitapahtumista: "Loukkaavat perus- ja ihmisoikeuksia"

Uutisen perusteella jää edelleen hämärän peittoon, kenen ihmisoikeuksia poljetaan silloin kun väitetyt "natsit" juhlivat keskenään. Tosin hyväkkäiden vakiovastaus tähän voisi olla, että ainahan ihmisoikeuksia loukataan jos kansallismieliset kokoontuvat, luohan se mystisesti "yleisestä turvattomuutta" vaikka sitä ei voidakaan mitata ja todentaa. Ai niin, mutta juuri näinhän Matti Semi haastattelussa vastasikin....

Kansanedustaja Matti Semin hurskastelu kertoo paljon millaisten asioiden parissa loisivaa luokkaa valtion kassasta subventoiva Vasemmistoliitto haluaa operoida. Valkoisen kantaväestön työläisten ongelmat eivät kiinnosta, vaan päämielenkiinto keskittyy harhaisten abstraktioiden pyörittelyyn. Punarintaman syvässä päädyssä ollaan joka tapauksessa ymmärretty käyttää hyväksi kaikki portit aukaisevaa taikasanaa ihmisoikeudet, josta on tullut sosialistien uusi perustelematon taisteluhuuto. Sillä oikeutetaan kätevästi oma totalitarismi, mielipidevakoilu, sensuuri ja kansalaisoikeuksien astettainen riisuminen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti