maanantai 17. syyskuuta 2018

KUINKA VALHEMEDIA YLE EPÄONNISTUI TÄYSIN DALAI-LAMAN PAKOLAISLAUSUNNON PEITTELYSSÄ


Viime päivinä vaihtoehtoiset totuusmediat ovat herkutelleet Tiibetin hengellisen johtajan Dalai-laman esittämillä poliittisesti epäkorrekteilla lausunnoilla, jotka hän antoi t
urvapaikanhakijoista ja massamaahanmuuttosta Euroopassa. Liberaalieliittiä tyrmistyttäneet kommentit kuultiin viime torstaina Dalai Laman puhuessa Ruotsin vierailullaan Malmössa.
– Mielestäni Eurooppa kuuluu eurooppalaisille. Pakolaisten tulisi palata kotiinsa jälleenrakentamaan omia kotimaitaan, Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1989 saanut Dalai-lama totesi.
Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun Tiibetin hengellisen auktoriteetti on pöyristyttänyt vasemmistoliberaaleja siirtolaiskriittisillä näkemyksillään. Vuonna 2016 hän sivalsi: "Saksasta ei saa tulla arabimaata. Saksa on Saksa". Samassa haastattelussa hän julisti vielä, että arabit Euroopassa on lähetettävä kotiinsa arabimaihin. Massojen mieliä hallitsevassa valhemediassa kuitenkin ajateltiin, että kyseessä oli yksittäinen lipsahdus, joka ei tulisi toistumaan. Kun sama tapahtui Ruotsissa vain neljä päivää Ruotsidemokraattien vaalivoiton jälkeen, länsinaapurin valtamediat päättivät poistaa Dalai-laman haastattelusta sille kiusalliset näkemykset.

Sensuurilinjalle lähtivät muiden muassa Dagens Nyheter ja Göteborgs-Posten, joiden uutiseditoinnin paljasti Nya Dagbladet. Kun lukija klikkaa Göteborgs-Postenin linkkiä alkuperäiseen artikkeliin hänet uudelleen ohjataan toiseen artikkeliin, jonka uuden otsikon nimi on "Dalai Lama näkee EU:n esikuvana". Näin EU:n siirtolais- ja pakolaispolitiikkaa kritisoineet lausunnot käännettiin päälaelleen, sillä uutisen alkuperäisen nimi oli "Dalai Lama: Pakolaiset on palautettava".

Monissa muissakin suurissa ruotsalaislehdissä julkaistut Dalai-laman patistelut "Euroopan pakolaisten palauttamisesta kotimaihinsa" on korvattu uusilla artikkeleilla, joihin on ilman kontekstia ympätty mukaan irrallisia lauseita, jotka täyttävät poliittisen korrektiuden ehdot. Edellä mainitussa Göteborgs-Postenin uudessa päivityksessä pakolaiskriittinen kommentti jätettiin kokonaan pois ja sen tilalla korostettiin Dalai-laman toista lausuntoa, jossa hän kehottaa, että Ruotsi ja Saksa suojelevat "näitä epätoivoisessa tilanteessa olevia ihmisiä". Kertomatta jää, että Tiibetin hengellinen johtaja totesi samassa yhteydessä, että "pakolaisten tulisi palata kotiinsa jälleenrakentamaan omia kotimaitaan". Hän tarkensi vetoomustaan sanomalla, että ruotsalaisten pitäisi kouluttaa heitä ja tehdä selväksi, että pakolaisten pitäisi ensisijaisesti palata kotiin kehittämään omia kotimaitaan.

Suomessa vasemmistoliberaalien suosiman ihmisoikeuslemmikin suorasukaisen rehelliset näkemykset ovat synnyttäneet vielä pahempaa nikottelua kuin Ruotsissa. Täällä kaikki valtamediat oikealta vasemmalle ovat vaienneet järjestelmällisesti Dalai-laman kiusallisista lausunnoista. Ne eivät ole vaienneet pelkästään pakolaiskommenteista, vaan ovat olleet hiljaa koko Malmön puheesta ja Ruotsin vierailusta. 

Ilmeisesti meillä pelättiin, että jos puheesta mainitaan edes poliittisesti korrektissa muodossa, joku saattaisi ottaa asiasta tarkemmin selvää. Uutisten pimittäminen on kuitenkin internet-aikana valhemedialta todella tyhmä veto, koska jokainen media-vedätys tulee aina väistämättä esille. Mitä kovempi peittely, sitä kovempi vastahyökkäys. Valheellisen valtamedian altistuminen Streisandin ilmiölle kertoo vain siitä, kuinka se luomassaan valheen verkossa kompastuu lopulta ojasta allikkoon.

Tässä tilanteessa valhemedian olisi kannattanut olla jonkin aikaa hiljaa koko Dalai-lamasta, mutta sen ajaman agendan kyseenalaistaminen juuri liberaalieliitin lemmikiltä piti vain jotenkin kostaa. Yhdessä tuumin sovittu mediahiljaisuus rikkoontui lopulta, kun valtamediat huomasivat myöhään viime lauantaina hollantilaisessa tv-ohjelmassa esitetyn Dalai-laman haastattelun. Siinä hän mm. kommentoi edellispäivän tapaamista, jossa hän oli kohdannut buddhalaisessa yhteisöissä tapahtuneiden seksuaalisen hyväksikäyttöjen uhreja. Väitetyt hyväksikäytöt olivat sattuneet jo 1990-luvun alkupuolella, mutta tutkimus asiasta valmistui vasta viime kuussa. Dalai Lama sanoi kuulleensa jo aiemmin huhuja ahdistelusta ja tuomitsi samalla ahdisteluun syyllistyneet. Hän myös korosti, että pedofilia on jo lähtökohtaisesti vierasta buddhismille. 

Buddhalaisyhteisön väitetyt ahdistelut eivät sinällään liity mitenkään Dalai-lamaan, mutta valhemediat kuten Yle saivat oivan tekosyyn näpäyttää hengellistä johtajaa, joka on livennyt kullttuuriliberaalien marssikäskystä. Heti tv-ohjelmaa seuraavana päivänä Yle uutiset julkaisi verkkosivullaan raflaavan jutun 
Dalai Lama: Tiesin buddhalaisten opettajien seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1990-luvulta lähtien, jossa annetaan ymmärtää, että Dalai-lama olisi jotenkin vastuullinen eurooppaalaisten buddhalaisyhteisöjen väitetyistä rikkomuksista. 

Tällaisten "uutisten" ilmestyminen samaan aikaan kun media sensuroi Dalai-laman lausuntoja EU:n itsetuhoisesta maahamuuttopolitiikasta ei ole sattumaa, vaan harkittu kosto ja painostus. Manööveri oli kuitenkin sen verran lapinäkyvä, että sen ovat huomanneet aktiivisten internetin seuraajien lisäksi myös maamme keskisuuret mediat kuten Oikea Media ja Perussuomalaiset puolueen pää-äänenkannattaja Suomen Uutiset.


                                                       *************************Yle TV2, maanantai 17.9.2018 klo 19:00, The Bold Type 

Kausi 1, 3/10. Nainen brändin takana. Kat julkaisee netissä naisten epätasa-arvoa koskevan jutun ja joutuu trollien hyökkäyksen kohteeksi. Osa viesteistä on niin uhkaavia, että Jane ja Sutton ovat huolissaan Katin turvallisuudesta. Sutton hakee paikkaa muotitoimituksessa, eikä työaika tunnu riittävän kaikkeen. Kuinka Janen romanttinen tapaaminen Ryanin kanssa onnistuu? HD Äänitekstitys: suomi. K7 (Seksi)


Yle Teema, maanantai 17.9.2018 klo 18:30, Tuntematon perillinen: Uusi perhe Afrikassa 

6/6. Maria pakeni sotaa Mosambikista Ruotsiin nuoren sukulaispoikansa kanssa. Onko poika Marian ainoa perillinen? Ruotsalaisessa dokumenttisarjassa etsitään henkilöitä, jotka ovat tietämättään saaneet perinnön. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.

1 kommentti:

  1. Iljettävä Yle pitäisi laittaa oitis lihoiksi tai kokonaan uudet toimittajat tilalle.
    Miksi tällaisesta paskasta pitäisi maksaa?

    VastaaPoista