tiistai 21. heinäkuuta 2015

VIHDOINKIN PÄÄSARJAN KIRJAILIJA ÄLÄHTI PUNAVIHERKUPLASSA ELÄVÄSTÄ YLESTÄ



Keskustalainen Suomenmaa kertoi eilen (20.7.2015) kirjailija Matti Mäkelän tuoreesta blogikirjoituksesta "Pitäiskö Yle pilkkoa?", joka on poleemisuutensa ansiosta saanut hetkessä paljon ansaittua huomiota. Me täällä Yle Watchissa olemme sitä mieltä, ettei kirjoituksessa ole kyse provokaatiosta, vaan pelkästään tosiasoiden toteamisesta mikä tosin sekin on punavihreille kamalaa populismia ja vihan lietsontaa.

Mäkelän blogikirjoituksen pääviesti on, että uutis- ja ajankohtaistoimitus pitäisi yksityistää omaksi yhtiöksi:

– Näin meidän muualla asuvan veronmaksajien enemmistön ei tarvitse kaataa rahojamme yksipuoliseen itsemme arvosteluun. Samalla Yle asettuu uutismyynnissään muiden medioiden rinnalle, Mäkelä kirjoittaa Suomenmaan blogissaan.
Syy Mäkelän vaatimuksen löytyy Ylen harjoittamasta propagandasta, josta tämäkin blogi on yllättänyt kanavan lähes päivittäin housut kintuissa. Matti Mäkelä:
Mitään muutosta uutispropagandassa ei vaalien jälkeen ole ollut havaittavissa. – Mitä tehdä sietämättömälle tilanteelle, jossa demokraattisen valtion hallinnoima väline suoltaa uutisissaan päivästä toiseen faktoihin sekoitettua yhden alueen ja mielipiteen propagandaa, Mäkelä kyselee.

Mäkelä huomioi blogissaan aivan oikein, että vaikka parin viime eduskuntavaalin jälkeen poliittiset muutokset ovat ainakin muodollisesti myllertäneet maatamme, niillä ei ole ollut mitään vaikutusta Ylen punavihertävän "edistykselliseen" ohjelmapoliittiseen linjaan.

Jotain pientä toivoa saattaa tosin tuoda se, että perussuomalaisten kansallismieliseen siipeen kuuluva kansanedustaja Olli Immonen valittiin tänä kesänä Ylen hallintoneuvostoon, mutta kun katsoo koko jäsenlistaa, voi yhdellä tolkun äänellä olla vaikea vastustaa sellaisia kiiluvasilmäisiä monikultturistisia homottojia kuten Jaana Pelkonen (kok), Jyrki Kasvi (vihr), Maarit Feldt-Ranta (sd), Ilkka Kantola (sd) ja Mikaela Nylander (r).

Toisaalta hallintoneuvostollakaan ei ole ratkaisevaa merkitystä niin kauan kuin Ylen hallituksen puheenjohtajana on vapaamuurarina tunnettu vuorineuvos Kari Neilimo ja Ylen toimitusjohtajana toimii
  Trilateraalisen komission jäsen Lauri Kivinen.

Eräs tehokas mutta valitettavan vähän käytetty kansalaisvaikuttamisen tapa painostaa Yleä on antaa suoraa palautetta joko Ylen nettisivujen ohjelmaesittelyn yhteydessä tai mediajätin facebook-sivun kautta.  Siihen onkin taas tänään syytä kun katsoo Ylen kanavien tämänpäiväistä tv-tarjontaa:


Yle TV1, 21.7.2015 klo 15:50, A
-studio *UUSINTA eilisestä*

Linkki Yle Areenaan.

EU:n sisäministerit keskustelevat siitä, kuinka paljon kukin maa ottaa vastaan Välimeren ylittäneitä turvapaikanhakijoita. A-studion vieraana on Amnesty Internationalin Suomen osaston oikeudellinen asiantuntija Susanna Mehtonen. Manteli on yksi Kalifornian pahimmista vesisyöpöistä. Veden tuhlausta vastaan taistelemaan on perustettu vesipoliisi. #yleastudio Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi 

Kympin tyttö Susanna Mehtosen haastattelu on puistattavaa katsottavaa, sen verran maahanmuuttokiimaisesta tapauksesta kun on kyse. Amnestyssä kierosti lainkirjaimia eurooppalaisia vastaan tulkitseva Mehtonen on sitä mieltä, että rajavalvontaa Välimerellä ei voida parantaa, mikä lienee hänen ja Amnestyn toiveajattelua. Oikeasti hän tarkoitti sitä, että valvontaa ei saisi parantaa, koska silloin ihanat maahantunkeutujat eivät pääsisi Eurooppaan loisimaan ja korvaamaan alkuperäistä väestöä. 


Amnestyn viime vuosien politisoitunutta roolia maahanmuuttokysymyksessä on vaikea ymmärtää semminkin kun järjestön alkuperäinen tehtävä oli auttaa poliittisia vankeja ja kidutuksen uhreja. Niillä ei ole mitään tekemistä miljooniin nousevan elintasosiirtolaisuuden kanssa, mutta niin vain Amnesty on ottanut monikulttuuri-ideologian perustoimintansa agendalle. Alkuperäisen tehtävänsä järjestö on hylännyt ainakin Euroopassa lähes kokonaan, sillä se ei ole tehnyt mitään auttaakseen mm. niitä tuhansia poliittisia vankeja, jotka ovat kyseenalaistaneet holokaustin virallisen uskontunnustuksen.


Yle TV1 Tiistai 21.7. klo 21:00, Sodan sukupolvi (K16) *UUSINTA*

3/3. Wilhelm tuomitaan maanpetturuudesta. Greta viruu vankilassa ja Viktor on partisaanien riveissä. Kun sota viimein loppuu, ketkä ovat sankareita ja ketkä syyllisiä? Entä moniko viidestä ystävästä on silloin elossa? (U) HD Äänitekstitys: suomi. K16 (väkivalta, ahdistus).



Yle Teema, 21.7.2015  klo 21:00, Maanalaiset taistelijat (K16)  


Osa 1/6: Vaikea alku. Vuoteen 1941 mennessä suurin osa Eurooppaa on natsi-Saksan hallinnassa. Brutaali sortovalta synnyttää spontaanisti pieniä vastarintaliikkeitä Puolasta Kreikkaan. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. K16 (väkivalta).


Kuusiosainen natsisarja hieman erilaisesta näkökulmasta, vaikka muista sodista ja historiantapahtumista ei lähetetä dokumentin dokumenttia. Mikähän tämänkin sarjan poliittinen viesti on? Halutaanko kansallismieliset EU:n kriitikot samaistaa natseihin ja EU:n puolustajat "sankarilliseen" vastarintaliikkeeseen? Todennäköisesti ainakin Ylen ohjelmanhankkijat haluavat uskoa näin.


Yle Teema, 21.7.2015 klo 23:15 Ruotsalaisen feminismin historiaa 

3/3. Onko feminismillä tulevaisuutta? Belinda Olsson tapaa Ruotsin feminismin uusia tähtiä ja saa PR-tukea mieheltä, joka loi uuden linjan maltilliselle kokoomukselle. HD Äänitekstitys: suomi.



Yle Fem, 21.7.2015 klo 19:45, Lesbot  


10/11. Cindy lähtee nettideittailun tuloksena Suomeen, mutta lentokentällä hän alkaa epäillä matkan järkevyyttä. Matilda hakeutuu hoitoon. Rebecka jättää tulevaisuutensa Jumalan käsiin. HD.



Yle Teema, keskiviikko 22.7.2015 klo 19:00, 
Ranskalainen kylä (12)  

Kausi 4. Kuolemanjuna. Tekninen vika pakottaa juutalaisia keskitysleirille kuljettavan junan pysähtymään Villeneuveen. Daniel tarjoaa vangeille yösijan kylän koulussa. Saattaako tämä paikalliset juutalaiset vaaraan? (U) Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus, seksi).


Yle Fem, torstai 23.7. klo 19:45, Lesbot

11/11. Rakkauden kesä Tukholmassa on enää pelkkä muisto. Kahdeksan kuukautta myöhemmin tapaamme nuoret sankarittaremme uudelleen. Löysikö Cindy rakkauden Suomesta? Ovatko Emma Jennie ja Frasse yhä yhdessä? HD Äänitekstitys: ruotsi.



Yle Teema, torstai 23.7. klo 22:00 Pianisti (K16)

(The Pianist/Ranska 2002) Kolmella Oscarilla palkittu elokuva puolanjuutalaisen säveltäjän ja pianistin Wladyslaw Szpilmanin selviytymisestä II maailmansodan kauhuista ja vainoista. N: Adrien Brody. O: Roman Polanski. Äänitekstitys: suomi. K16


********************************************************************************************************


Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.

Yle Watchin juttuja, jotka liittyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti