torstai 23. elokuuta 2012

YLE UUTISET VAIKENEE JÄLLEEN MONIKULTTUURISESTA ARJESTA


Yle vaikenee Tanskan muslimien aseellista sisällisotaa muistuttavasta sairaalahyökkäyksestä samaan tapaan kuin vuonna 2005, jolloin siirtolaisnuoret riehuivat Ranskassa. Yle alkoi kertoa Ranskan tapahtumista vasta sen jälkeen kun väkivaltaisuudet olivat levinneet niin laajalle, että niistä oli pakko uutisoida, koska internetin kautta tieto mellakoinnista oli jo ehtinyt levitä laajalle kansalaisten keskuuteen. Ylen taktisena oletuksena oli, että Ranskan mellakat loppuisivat nopeasti, jotta ne voitaisiin vaivihkaa sivuuttaa. Kun  tämä toiveajattelu ei toteutunutkaan, Yle yllätettiin housut kintuissa ja sen oli pakko kertoa väkivaltaisuuksista, mutta silloinkin se puhui vain "nuorisosta", jolla se pyrki mitätöimään riehujien etnisen taustan. Mikäli Tanskan väkivaltaisuudet jatkuvat Yleltä on odotettavissa samanlaista huvittavaa kiemurtelua kuin vuonna 2005.

Aamulehden uutinen:

7 kommenttia:

 1. Tänään:

  18:55 Amerikkalaiset valaanpyynnissä
  Valaasta saatavan öljyn korvasi vasta 1800-luvun puolivälissä maaöljy. Kaksiosaisessa dokumentissa perehdytään amerikkalaisten valaanpyynnin vaiheisiin mm. Essexin haaksirikon ja Herman Melvillen kautta. 2/2

  Eilen oli:

  18:30 Paska juttu: Kansainvälinen tuotos
  Joka kolmas ihminen elää ilman käymälää. Ihmisen tuotos on hoitamattomana ihmisen pahin uhka. Nina Stenros ja Anu Valve tonkivat maapallon tuotoksia. Osa 3/4.

  21:35 Ulkolinja: Mikrolainojen nurja puoli
  Muhammad Yunus sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2006. Grameen-pankin mikrolainojen uskottiin pelastavan kehitysmaat. Lainaehtojen tiukkuus ajaa monet velalliset kriisiin, pankkien kahmiessa suurimmat voitot.

  VastaaPoista
 2. Tänään:

  18:00 Historia: Maahanmuuttajien Australia
  Kolmiosaisessa sarjassa tarkastellaan, kuinka monikulttuurinen Australia oikein syntyi, sillä vuonna 1901 perustetun liittovaltion tavoitteena oli luoda tasa-arvoinen kansakunta vain valkoihoiselle väestölle. 1/3

  VastaaPoista
 3. 23:10 Schalburg - natsi ja isänmaanystävä
  Christian Frederik von Schalburg on Tanskan historian vihatuimpia henkilöitä, sillä toisen maailmansodan aikana hän oli hyvissä väleissä saksalaisten miehittäjien kanssa. Miten isänmaanystävästä tuli maanpetturi?

  23:25 Raja - the Border
  Vihan lähettiläs. Carver on palannut ruotuun ja jäljittää yhdysvaltalaista uusnatsia, joka on palannut laittomasti Kanadaan. Gray koettaa saada selvittää, mitä valkoista ylivaltaa hehkuttava joukkio oikein suunnittelee.

  17:00 Historia: Tarinoita maailmansodasta
  1/6. Kutsu aseisiin. Ensimmäinen maailmansota puhkesi elokuussa 1914. Englantilaiset sotaveteraanit muistelevat, millaisen innostuksen vallassa rintamalle lähdettiin. Sodan karu totuus paljastui kuitenkin pian.

  VastaaPoista
 4. 12:15 Seniori työssä
  Riitta Häkkinen 65 v. jäi eläkkeelle sairaanhoitajan toimesta 6 vuotta sitten. Parin kuukauden päästä hän palasi takaisin ja on jatkanut siitä asti sijaisena hektisellä päivystys- ja infektio-osastolla.

  Yle valmistelee suomalaisia eläkeiän nostoon, muuten kohta ei riitä rahaa kehitysmaalaisten ruokkimiseen.

  Uusinta:

  23:00 Ulkolinja: Mikrolainojen nurja puoli
  Muhammad Yunus sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2006. Grameen-pankin mikrolainojen uskottiin pelastavan kehitysmaat. Lainaehtojen tiukkuus ajaa monet velalliset kriisiin, pankkien kahmiessa suurimmat voitot.

  Kehitysmaalaisia kehuva dokumentti:

  21:00 Marokko arkkitehdin silmin
  Arkkitehti Leyla Scali johdattaa marokkolaisen rakennustaiteen maailmaan. Casablancan kaupunkikulttuuri edustaa uutta marokkolaista suunnittelua. Fésin kujilta huokuu kaupungin yli tuhatvuotinen historia. 1/2

  VastaaPoista
 5. 13:05 Yhden yön hinta
  Suomi 1952, 73'. . Kotimainen elokuva poliisien työstä suurkaupungin rikollisuutta vastaan. O: Edvin Laine. PO: Joel Rinne, Eila Peitsalo, Rauha Rentola, Martti Katajisto ja Edvin Laine.

  14:20 Sodan varjossa
  Osa 1/2 Hyvä tahto. Maailmansodan riehuessa sotavangit piilotetaan epäinhimillisiin leireihin. Keskellä sotaa ja vallankumousta ryhmä tanskalaisia taistelee estääkseen yhden maailmansodan suurimmista tragedioista.

  22:00 Ulkolinja: Italian verinen mafia
  Napolin mafia, Camorra, on Italian julmin rikollisjärjestö. Se on tappanut tuhansia ihmisiä ja hallitsee alueen liike-elämää huumevälityksestä jätehuoltoon. Miten Camorra pysyy voimissaan, poliisien toimista huolimatta?

  21:00 Tiededokumentti: Mitä ÄO mittaa?
  Älykkyysosamäärä kiinnostaa ihmisiä kaikkialla maailmassa, mutta kuka sen keksi ja miksi se alun perin kehitettiin? Jotkut pitävät - ideologisista syistä - älykkyysosamäärää myötäsyntyisenä ominaisuutena.

  VastaaPoista
 6. 21:00 Afro-Suomen historia
  1/3: Eksoottiset vierailijat. Mukana mm. Ambomaalta 1880-luvulla adoptoitu Rosa Emilia Clay, vuoden 1952 olympiavoittaja Malvin Whitfield ja Tampereen yliopiston ensimmäinen afrikkalainen opiskelija Joseph Owindi.

  VastaaPoista
 7. 12:15 Seniori työssä
  Martti Sipponen 65 v, aikoo jatkaa työuraansa Naantalin kaupungin yhteyspäällikkönä 68 ikävuoteen asti. Tarinoita suomalaisista, jotka syystä tai toisesta jatkavat työuraansa yli eläkeiän.

  19:00 Historiaa: Kapina orjalaivalla
  Vuonna 1766 Madagaskarilta Etelä-Afrikkaan orjia kuljettavalla Meemin-aluksella puhkesi kapina ja laiva joutui orjien haltuun. Mutta vapaaksi ei yksikään orja päässyt, siitä piti juonikas hollantilaiskapteeni huolen.

  22:00 Vastavirtaan
  Maan tapa 2/2. Jack hakkaa päätään kivimuuriin etsiessään johtolankoja asuntovaunussa eläneen ulkomaalaisen naisen kohtalosta. Driscoll ei aio antaa periksi, mutta onko totuus sittenkin liian synkkä kuultavaksi?

  18:02 Ruusujen jälkeen
  Ympäristösoturit. Minna saa selville, että paikallinen tehdas pilaa lähitienoiden vesiä. Holly on mukana protestiliikkeessä, joka haluaa saada saastuttajan kuriin.

  21:00 Marokko arkkitehdin silmin
  Sarjassa perehdytään marokkolaiseen rakennustaiteeseen Casablancassa ja Fésissä. Arkkitehti Leyla Scalin johdolla vieraillaan niin kaupunkien tunnetuimmissa rakennuksissa kuin yksityiskodeissakin. 2/2

  VastaaPoista