keskiviikko 28. joulukuuta 2011

ANNE FRANKIN LOPPUMATON SAAGA - FRANKENSTEININ HIRVIÖ JOTA PUNA-YLE PITÄÄ OSALTAAN HENGISSÄTV1, 28.12.2011 klo 19.00 Historiaa: Otto Frank - Annen isä Otto Frankin koko muu perhe menetti henkensä keskitysleirillä ja palattuaan itse Auschwitzista hän löytää tyttärensä Annen päiväkirjan. Kuinka surun murtama mies päätyi lopulta julkaisemaan Nuoren tytön päiväkirjan?

Ohjelman tarkempi esittely tässä.

Voisiko Yle tai joku Ylen toimittaja vastata kommenttilaatikkoon, kuinka monta natsismia - erotuksena arvovapaasti arvioidusta kansallissosialismista - kertovaa historiallista "dokumenttia" se on lähettänyt tänä vuonna. Tätä blogia seuraamalla lukija on huomannut, että niitä on silmiinpistävän monta kun ajatellaan koko ihmiskunnan historiaa, sillä vanhimmat sivilisaatiot syntyivät lähes 10 000 vuotta sitten ja kirjoitettua historiaakin on tuhansia vuosia lähes kaikkialla maailmassa. Samalla Yle voisi vastata, miksi se harjoittaa historian tulkinnassaan räikeää suhteettomuutta, valkoisten eurooppalaisten demonisoimista ja masokistista rotuvihaa sekä manikealaista mustavalkoista moralismia samalla kun se ylistää "moniarvoista" monikultturismia.

Tai hetkinen. Mehän voimmekin vastata Ylen puolesta jälleen kerran tutkija Inari Sakin suulla:

Kokeellisessa tutkimuksessa suomalaisille esitetään esimerkiksi muistoja toisen maailmansodan aikaisista Karjalan nälkäleireistä ja ruotsalaisille Ruotsin natsiyhteyksistä ja pakkosterilisaatioista, Sakki kertoo. Muun muassa Saksassa tehtyjen tutkimusten perusteella voidaan olettaa, että tällainen manipulaatio herättää kollektiivisia häpeän ja syyllisyyden tunteita, joilla on Sakin mukaan yhteys myönteisempiin käsityksiin ulkoryhmiä – esimerkiksi maahanmuuttajia – kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti