sunnuntai 2. lokakuuta 2011

YLE NOUDATTAA TUTKIJA INARI SAKIN AGENDAA


2.10.2011, TV 2, klo 22.05 Dokumenttiprojekti: Jäämarssi (K15)

Dokumenttielokuva jatkosodan aikaisista sotavankileireistä Suomessa. Ohjaaja Ville Suhonen. Tuotanto Illume Oy.

Tieteellisesti korruptoituneessa yliopistolaitoksessa sosiaalipsykologiasta tohtoriksi väitellyt Inari Sakki on todennut:

Kokeellisessa tutkimuksessa suomalaisille esitetään esimerkiksi muistoja toisen maailmansodan aikaisista Karjalan nälkäleireistä ja ruotsalaisille Ruotsin natsiyhteyksistä ja pakkosterilisaatioista, Sakki kertoo. Muun muassa Saksassa tehtyjen tutkimusten perusteella voidaan olettaa, että tällainen manipulaatio herättää kollektiivisia häpeän ja syyllisyyden tunteita, joilla on Sakin mukaan yhteys myönteisempiin käsityksiin ulkoryhmiä – esimerkiksi maahanmuuttajia – kohtaan.


Sakki kannattaa Kellopeliappelsiini elokuvasta tuttua Ludovico-menetelmää eli aivopesua.

3 kommenttia:

 1. 17:10 Historia: Tanskan natsimiehityksen loppu
  Toukokuussa 1945 BBC:n uutiset kertoivat saksalaisjoukkojen antautuneen Tanskassa. Tanskalaisdokumentti käy läpi vapautuspäivän tapahtumia. Tuotanto: Tanskan televisio.

  VastaaPoista
 2. 22:10 Kovaa peliä Kööpenhaminassa Ohjelma kielletty alle 15-vuotiailta.
  Radikaali tanskalainen vasemmistoryhmittymä teki 1980-luvulla aseellisia ryöstöjä. Draama perustuu tositapahtumiin ja jutun ratkaisseen komisario Björn Moosin muistelmiin. 1/5

  VastaaPoista
 3. 21:00 Historia: Hitlerin kätyrit
  7/13. IRA. Irlannin tasavaltalaisarmeijaa ei fasistien aatemaailma kiinnostanut. "Minun viholliseni vihollinen on ystäväni" kuvaakin sattuvasti IRA:n halukkuutta yhteistyöhön natsien kanssa.
  21:55 Kenen maa, kenen maailma? eli mustalaiset atomiajassa
  1979. Ohjelma käsittelee mustalaisten ongelmia 1970-luvun suomalaisessa yhteiskunnassa ja sisältää paljon aineistoa romanien historiasta, kulttuurista, tavoista ja elämästä.

  VastaaPoista