keskiviikko 19. lokakuuta 2011

HITLER SÖI KAKKAA.TV1, 19.10.2011, klo 19.00 Historiaa: Kirjeitä Hitler-sedälle

Hitlerin saama yksityisposti siirrettiin Moskovaan vuonna 1945 ja joukossa oli yli satatuhatta kirjettä tavallisilta kansalaisilta. Kuinka ne ilmentävät kolmannen valtakunnan muuttuvaa ilmapiiriä vuosina 1933-1945?

9 kommenttia:

 1. yle 1 tänään:
  21:50 Ulkolinja: Juutalaiset USA:n ruorissa? Yhdysvalloissa juutalaisten AIPAC -järjestön väitetään kontrolloivan pörssikauppaa, elokuvateollisuutta, mediaa ja valtakunnanpolitiikkaa. Miten AIPAC toimii, vai ovatko puheet juutalaisten ylivallasta vain myytti?

  VastaaPoista
 2. tv2:
  12:15 Kaikki alkaa A:sta
  Akeelah and the Bee/USA 2006. Perhe-elokuva slummissa varttuvasta tytöstä, joka pääsee kansalliseen tavauskilpailuun - mikä ei enää olekaan vain leikkiä. O: Doug Atchison. N: Laurence Fishburne, Angela Bassett.

  VastaaPoista
 3. tv1
  22:10 Kovaa peliä Kööpenhaminassa Ohjelma kielletty alle 15-vuotiailta.
  Radikaali tanskalainen vasemmistoryhmittymä teki1980-luvulla aseellisia ryöstöjä. Draama perustuu tositapahtumiin ja jutun ratkaisseen komisario Björn Moosin muistelmiin. 2/5

  VastaaPoista
 4. teema:
  10:25 Kenen maa, kenen maailma? eli mustalaiset atomiajassa
  1979. Ohjelma käsittelee mustalaisten ongelmia 1970-luvun suomalaisessa yhteiskunnassa ja sisältää paljon aineistoa romanien historiasta, kulttuurista, tavoista ja elämästä.
  11:25 TV-arkiston vieraana: Reima Nikkinen
  Marko Gustafssonin haastateltavana on mies, joka on ollut mukana perustamassa Mustalaisyhdistystä, toiminut aktiivisesti romanipolitiikassa ja tehnyt merkittävän uran flamencotanssin parissa.

  VastaaPoista
 5. Tämän päivän saldo:

  09:30 Uskomaton uusperhe
  Häät marokkolaisittain 2/2. Perhe valmistautuu lomatunnelmissa poikansa eksoottiseen hääseremoniaan Marokossa. Varsinkin Manon tutustuu paikallisiin asukkaisiin ehkäpä liiankin suurella antaumuksella.

  13:45 Sodan varjossa
  Osa 1/2 Hyvä tahto. Maailmansodan riehuessa sotavangit piilotetaan epäinhimillisiin leireihin. Keskellä sotaa ja vallankumousta ryhmä tanskalaisia taistelee estääkseen yhden maailmansodan suurimmista tragedioista.


  21:30 Ykkösdokumentti: Iranilainen unelmani
  Mit Iranske Paradis. . Annette Mari Olsenin dokumenttielokuva Iranista, omista juuristaan ja siirtolaista, jotka rakensivat junaradan läpi Iranin. T: Sfinx Film/TV ApS. Osittain mv.

  23:55 Ulkolinja: Juutalaiset USA:n ruorissa?
  Yhdysvalloissa juutalaisten AIPAC -järjestön väitetään kontrolloivan pörssikauppaa, elokuvateollisuutta, mediaa ja valtakunnanpolitiikkaa. Miten AIPAC toimii, vai ovatko puheet juutalaisten ylivallasta vain myytti?

  15:05 Makuja maailmalta
  2/12. Hilde Hummelvoll ja hänen vieraansa Niru Kumra valmistavat intialaista ruokaa eli kanaa Tikka Masala sekä mangochutneytä. Norjan televisio.

  15:40 Kunnian hinta
  Valokuvia ja muistikuvia. Anna järjestää varainkeruutilaisuuden Armandon lähetettyä kuvia Afrikan kärsivistä lapsista. Kesken tilaisuuden Enrico pidätetään syytettynä Hermanin ampumisesta.

  22:50 Theroux ja uusnatsit
  Louis Theroux matkaa Kaliforniaan tapaamaan Yhdysvaltain pahamaineisinta uusnatsia Tom Metzgeriä ja hänen kannattajiaan. Rasistiset laulut raikuvat ja nahkapäät tivaavat Louisinkin syntyperää. T: BBC.

  VastaaPoista
 6. Fst5:llä alkaa sarja:

  22:00 AD 1790 Ohjelma kielletty alle 15-vuotiailta.
  Historiallinen draamasarja 1790-luvun Ruotsista. 1/10: Veren ja syreenin välissä. Kaksinaamaista peliä, raakoja murhia ja rakkautta. Komisario Johan G. Dåådh ratkoo rikoksia. N: Peter Eggers, Joel Spira, Linda Zilliacus.

  VastaaPoista
 7. Propaganda tänään:

  19:55 Kohtaamisia: Jussi
  Kohtaamisia-bussi kiertää ympäri Suomea selvittämässä mitä Suomi on vuonna 2011. Tutkimusmatkailijoina kaksi maahanmuuttajaa: jamaikalaislähtöinen Michelle Sujballi ja libanonilaislähtöinen Ghadi Boustani.


  20:00 Muisti: Atomimiehet
  Loviisan ydinvoimalaitoksen rakentaminen oli aikansa harvinainen idän ja lännen yhteistyön tulos. Projektissa kohtasivat eri kulttuurit, niin neuvotteluissa, suunnittelussa kuin myös Hästholmenin työmaalla.


  11:20 Suomi express
  Pelaaminen koukuttaa. Kolikko kansanterveydelle voi koitua kohtaloksi. Puhelimessa tehty kauppa johti ulosottoon. Keskustelu sotavankien haudoista jatkuu. Suppilovahverot kuivumaan.

  22:05 Rautaiset sankarit Ohjelma kielletty alle 15-vuotiailta.
  Castle Keep/USA 1969. Sotaelokuvassa joukko amerikkalaisia sotilaita hakee suojaa keskiaikaisesta linnasta saksalaisten hyökätessä talvisilla Ardenneilla. O: Sydney Pollack. N: Burt Lancaster, Peter Falk.

  10:00 Mun uutiset
  Teemana pelot: Hämähäkkejä ja outoja viestejä. Paha uni. Minua pelottaa. Tainnuttavia pellejä. Lasten ja nuorten omia videoita heidän omista aiheistaan. www.yle.fi/munuutiset

  21:00 Historia: Hitlerin kätyrit
  8/13. Jerusalemin suurmufti. Kuinka nykyään arvioidaan Muhammad Amin al-Husseinin natsimyönteisyyttä? Hänellä oli hyvät suhteet Euroopan fasistidiktatuureihin, mutta hän oli myös kiihkeä palestiinalaisnationalisti.

  VastaaPoista
 8. 14:00 Halal-tv - kansankodin kriitikot
  5/7: Kauneusihanteet. Ruotsalaiset musliminaiset ruotivat kotimaansa ilmiöitä. Pitääkö naisen olla hoikka ja vaalea povipommi? Kuka näitä kauneusihanteita oikein luo?

  19:00 Historiaa: Hitlerin häivehävittäjä
  Toisen maailmansodan lopulla amerikkalaisjoukot löysivät Saksasta lentokonehallin, jossa oli kymmenkunta puolivalmista häivehävittäjää. Olisivatko ne taistelukuntoisina voineet muuttaa sodan lopputulosta?

  21:05 A-studio
  Unohtuuko miesten ja naisten välinen tasa-arvo palkkaneuvotteluissa? Lännen kahdet kasvot Gaddafin haudalla. Studiossa Alexander Stubb.

  19:20 Suomi express
  - Häivytetäänkö pakkausmerkinnöissä kalan todellinen nostopäivä ? - Ruokapiirien kautta luomu- ja lähiruokaa edullisesti. - Koululuokka tempaisee ilmastonmuutosta vastaan.

  VastaaPoista
 9. Minusta näitä ohjelmia ei näytetä lainkaan liikaa. Hyviä laadukkaita dokumentteja on ilo katsella. Aiheesta kuin aiheesta.

  VastaaPoista