maanantai 8. elokuuta 2011

YLE UUTISET SEKÄ VAIKENEE ETTÄ VALEHTELEE LONTOON MELLAKOIDEN TAUSTOISTA


Viime lauantaina syttyneiden Lontoon Tottenhamin mellakoiden uutisointi on tyyppiesimerkki tiedotussodasta, jota käydään alkuperäisiä eurooppalaisia vastaan. Ylen uutispalvelu ja Yle TV-uutiset on harhauttanut tietoisesti kansaa kertoessaan viime päivien Lontoon tapahtumista. Kanavan nettisivuilla ja uutisissa on järjestelmällisesti vaiettu mellakoitsijoiden ei-brittiläisestä taustasta kutsumalla riehujia "nuorisoksi", mikä on vastuullisessa uutisoinnissa koodisana ei-valkoiselle väestönosalle. Internetin aikakaudella on kuitenkin lyhytnäköistä jättää asioita kertomatta, sillä tällä valehtelun muodolla on lyhyet jäljet, koska vähäiseenkin kriittiseen ajatteluun kykenevät kansalaiset pystyvät tarkistamaan asioiden todellisen laidan muista lähteistä muutamalla hiiren napsautuksella. Mellakoitsijoiden etnisen taustan mainitsematta jättäminen ja jopa valehtelu että poliisin itsepuolustukseksi eliminoima mies oli alkuperäinen britti, on Yleltä suorastaan hölmöyttä, koska kansalaiset pystyvät jo uutisen sisällön perusteella päättelemään, että tapahtumaketjuun ei voi liittyä alkuperäisiä anglosaksisia brittejä. Jokainen uutisia seuraavaa kun tietää, että valkoiset eivät missään päin maailmaa ole lähteneet ryöstelemään ja polttamaan kortteleita tasaiseksi vain siksi, että poliisi ampuu itsepuolustukseksi heidän yhteisöönsä kuuluvan huumegangsterin. Tällaiseen primitiviiseen ja selkäytymestä tulevaan etnosentrismiin ovat viime vuosikymmeninä syyllistyneet vain lähinnä afrikkalaisperäiset kansanjoukot. Heillehän mikä tahansa itse aiheutettu vastoinkäyminen on merkinnyt syytä "loukkaantumiselle", jonka seurauksena korttelit ovat palaneet ja liikkeet ryöstetty putipuhtaiksi.

Ylen kuuden tv-uutisissa toimittaja Teresa Meriläinen sanoo painokkaasti, että "ammuttu mies oli syntyperäinen britti", millä kai halutaan uskotella katsojille, että kyseessä olisi ollut saaren alkuperäinen valkoinen asukas. Se, että on joku syntyy Iso-Britanniassa ei tee hänestä brittiä, aivan samoin kuin kukaan ei pidä Japanissa syntynyttä kenialaista japanilaisena. Poliisien seuraama "29-vuotias neljän lapsen isä" ei todellakaan ollut viaton ja vastuullinen perheenisä, kuten uutisoinnissa halutaan vihjata, vaan kyseessä oli
jamaikalaisperäinen huumegangsteri Mark Duggan, joka avasi tulen poliiseja kohti. Kun poliisi vastasi tulitukseen Duggan menehtyi, mikä synnytti Lontoon rajuimmat rotulevottomuudet sitten vuoden 1985.

Tv 1:n kuuden uutisissa kohdasta 0.06.25 lähtien toimittaja Teresa Merilainen vaikenee ja valehtelee Tottenhamin mellakoiden rodullisesta taustasta ja luonteesta. Hän valehtelee päin naamaa,
että "ammuttu mies oli syntyperäinen britti".


Syy, miksi Yle haluaa vaieta Lontoossa riehuvan "nuorison" etnisestä taustasta on pelkästään poliittinen, sillä totuudenmukainen uutisointi olisi huonoa mainosta heidän propagoimalleen monikultturismi-ideologialle. Tässä mielessä kanava noudattaa samaa linjaa kuin vuoden 2005 Pariisin etnisissä levottomuuksissa, joita se kutsui itsepintaisesti loppuun asti "nuorison protestiksi" - aivan kuten nytkin! Jotain oppia Parisiin tapahtumista Yle on sentään ottanut onkeensa, sillä tällä kertaa se ei pysynyt tapahtumista viisi ensimmäistä päivää hiljaa ja toivonut kädet ristissä, että mellakointi rauhottuisi ajallaan eikä kansalle tarvitsi kertoa mitään. Kun autojen polttamiset levisivät epidemian lailla kaikkialla Ranskassa ei Ylekään voinut enää vaieta, mutta tällöin vahinko oli jo päässyt tapahtumaan, jonka vuoksi se menetti monien suomalaisten silmissä uskottavuutensa uutismediana. Tottenhamin monikulttuuriseen katuperformanssiin Yle sentään reagoi tuoreeltaan, tosin muu tiedottaminen jatkoi tuttua Pariisin tapahtumien vastuullista linjaa.***********************************************************************************************************

Yle Watchin omat facebook sivut nyt täältä.

Yle Watchin juttuja, jotka liittyyvät Ylen ohjelmiin ja uutisiin, voi myös postata eri Yleisradion Facebook-sivuille. Kun postaat, niin älähän trollaa, vaan toimi asiallisesti. Ohessa suorat linkit, klikkaa nimeä:

Yleisradio
Yle Uutiset
Yle Areena
Yle Teema
Yle Radio 17 kommenttia:

 1. Suomen media on SIKA! Onneksi siitä päästään kaikissa seuraavissa vaaleissa, samoin kuin muistakin sioista, eli näistä Suomen syöjä-poliitikoista.

  VastaaPoista
 2. "asukkaiden ja poliisin välisillä epäluuloilla on pitkä historia maahanmuuttajavaltaisilla alueilla. Mellakat saivat alkunsa torstaina, kun poliisi ampui pieleen menneessä pidätyksessä kuoliaaksi tottenhamilaisen mustan perheenisän"

  "maahanmuuttajavaltaisilla alueilla" ja "musta perheenisä" - siis neekereitä, eikä missään tapauksessa aitoja brittejä.

  VastaaPoista
 3. Viittaat Iltalehden tuoreeseen artikkeliin. Alunperin sekään ei maininnut mitään etnisestä taustasta kuin vasta nyt. Sen sijaan YLE ei ole maininnut vielä sanaakaan mellakoiden ei-brittiläisestä luonteesta - ja tuskin tulee tekemään sitä jatkossakaan.

  VastaaPoista
 4. Se ei ole mikaan valhe. Briteissa asuva voi olla taysin britti, eika edes maahanmuuttaja, ihonvarista huolimatta. Ihan kuin musta amerikkalainenkin on usein ihan amerikkalainen, eika ihonvaristaan huolimatta maahanmuuttaja - eihan valkoista amerikkalaistakaan kutsuta maahanmuuttajaksi, vaikka koko sukujuuristo ei olekaan amerikkalainen, vaan joskus on jostain lahdetty. Tassa ei ole kyse mistaan maahanmuutosta, vaikka usea mellakoitsija onkin etnisesti jotain muuta kuin valkoinen.

  "Se, että on joku syntyy Iso-Britanniassa ei tee hänestä brittiä, aivan samoin kuin kukaan ei pidä Japanissa syntynyttä kenialaista japanilaisena." Ihan kuin en pida suomalaista Bonnissa syntynytta sisartani Saksalaisena - mutta taas jos Bonnissa syntynyt sisareni asuisi siella, menisi naimisiin vaikka toisen suomalaisen koko elamansa saksassa asuneen kanssa ja he saisivat lapsia ja heidan lapsensa saisivat samanlaisen toisen polven maahanmuuttajan kanssa lapsia ja tama jatkuisi muutaman sukupolven, eika naista lapsista kukaan edes valttamatta kavisi valissa suomessa, kukaan ei puhuisi suomea, kaikki kavisivat lapi saksalaisen koulusysteemin ja elaisivat tyytyvaisina saksassa - osa jopa autuaan tietamattomana suomalaisista sukujuuristaan - olisi vahintaankin absurdia vaittaa heille, etteivat he olisi saksalaisia. Sitapaitsi syntyperainen britti on syntyperainen britti silloin kun molemmat vanhemmat ovat britannian kansalaisia - ei se katso etnisyytta.

  VastaaPoista
 5. http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkijat+Mellakoiden+kipin%C3%A4n%C3%A4+toiminut+mies+ei+ampunut+poliisia/1135268411773

  VastaaPoista
 6. Tosiaan tämä huumeita ja käsiaseita myyvä perheenisä ei tutkimusten mukaan käyttänyt vieressään olevaa asetta, koska poliisi toimi ensin. Onko poliisin velvollisuus jatkossa odottaa tyynesti että laittoman aseen haltija tähtää ja laukaisee?

  VastaaPoista
 7. Abstraktille yhteiskuntasopimukselle perustuvat Yhdysvallat ja sen henkinen seuraaja Ranska eivät ole aitoja historialliselle etnisyydelle perustettuja kansallisvaltiota kuten Suomi, Iso-Britannia ja Saksa. Se, että politiikot ovat kansalta lupaa kysymättä päästäneet Iso-Britanniaan ja Saksaan valtavan joukon ei-eurooppalaisia siirtolaisia, ei mitenkään muuta sitä tosiasiaa, että brittiläisyys ja saksalaisuus ovat yhä ekslusiivisia ominaisuuksia, joita ei voida mitätöidä vesittämällä näiden käsitteiden alkuperä jollain poliittisilla julistuksilla. Suomalaisetkin ymmärtävät tämän ja olettavat siksi automaattisesti, että kun puhutaan briteistä puhutaan etnisistä englantilaisista, walesilaisista ja skoteista eikä jamaikalaisista tai pakistanilaisista, jotka sattuvat asumaan Britanniassa. Yle käytti tätä kansalaisten perusoletusta hyväkseen, sillä jos se olisi ollut rehellinen, se olisi sanonut Dugganin olevan jamaikalaistaustainen.

  Ainoastaan valkoiset liberaalit monikultturistit pitävät jamaikalaisia, pakistanilaisia ja intialaisia "britteinä". Nämä pian enemmistöksi kasvavien etnisten vähemmistöjen edustajat eivät pidä itseään britteinä, sillä eiväthän he muutoin sanoisi edustavansa mm. "intialaista yhteisöä" mikäli katsoisivat olevansa brittejä.

  VastaaPoista