sunnuntai 3. lokakuuta 2010

YLEN VALIKOIVAA VIHAAMISTA

21.00 Inhimillinen tekijä

Netin pimeä puoli. Miksi netin vapaa sana kääntyy vihaksi, uhkailuksi ja raiskauskehotuksiksi? Anne Flinkkilän vieraina aktivisti Akuliina Saarikoski, kansanedustaja Minna Sirnö ja tutkijatohtori Päivi Tiilikka.


Tampereen yliopiston punaisen toimittajakoulun opit näkyvät ehkä parhaiten samaisen kaupungin tv-kanavalla, jossa käydään edelleen vuoden 1918 sisällissodan taisteluja, vaikka tappavat pyssyt ovatkin vaihtuneet myrkyllisen valheelliseen kieleen.

1 kommentti:

 1. Akuliina Saarikoski kauhisteli tuossa ohjelmassa, että jotkut anonyymit nettikirjoittelijat vihaavat häntä. Ohjelman aikana sanat viha ja vihapuhe toistettiin varmaan yli 50 kertaa. Sama Akuliina Saarikoski on itse kirjoittanut mm. tällaista:


  1968 ampui miesvihaaja, kyltymätön feministi Valerie Jean Solanas Andy Warholin. Hän ei osunut tarpeeksi hyvin. ”Teko oli moraalinen” Solanas sanoi myöhemmin. ”Oli moraalitonta etten osunut.”

  Siinä se on. Teko, jolla ei oikeastaan ollut merkitystä. Ja teko, jolla on kaikki merkitykset mitä mikään teko voi saada.

  Solanas puhuu meille. Hän kirjoittaa SCUM-manifeston vuonna 1967. SCUM tulee sanoista society for cutting up men. Se on metaforinen kirjoitus maailmanhistoriasta. Se on feministinen painajainen. Se on totta.


  Tämä Valerie Solanas oli hullu murhaaja. Akuliina Saarikoski kehuu murhaajan kirjoittamaa vihanvuodatusta. Tämä on aivan sama asia kuin jos Akuliina kehuisi esim. Jokelan kouluammuskelijan Pekka-Eric Auvisen manifestia.

  Tällainen ihminen tulee sitten tv-ohjelmaan itkemään, että häntä vihataan.

  VastaaPoista