perjantai 20. elokuuta 2010

YLE KIERRÄTTÄÄ TAAS TUTTUA VIHOLLISKUVAA


20.8.2010, TV 1, klo 23.15 Valkoisen vallan verkko Uusnatsien liike tänään on hyvin organisoitunut, kansainvälinen ja tehokkaasti verkottunut Keski-Euroopasta pohjoismaihin, Yhdysvalloista Venäjälle. O: Daniel Schweizer. T: Dschoint Ventschr, Sveitsi ja Making Movies Oy.

Jo pitkään Yle ei ole edes yrittänyt teeskenellä olevansa objektiivinen tiedonvälittäjä, vaan esittää kanavillaan häpeämättömän yksipuolista viholliskuvaa, joka ei edes edusta aitoa uhkaa vaan todellisen uhkakuvan - alkusyyn - väistämätöntä primitiivireaktiota. Silti yhtiöllä on otsaa väittää olevansa koko kansan Yleisradio.

Jo viisi vuotta sitten tehty osoitteleva "dokumentti" Valkoisen vallan verkko (White Terror, 2005) esitettiin heti tuoreltaan kaksi kertaa ja nyt muistinvirkistämiseksi jälleen uusintana. Yle pitää yllä näennäistä uhkakuvaa esittämällä vahvasti asenteellisen propagandafilmin marginaalisesta alakulttuurista, jolla ei ole mitään poliittista valtaa. Sen sijaan näiden uusnatsien vaikutusvaltaisista vihollisista ei ole näytetty juuri koskaan kriittistä dokumenttia koski se sitten vasemmistolaisten valtapuolueiden hiljaisesti hyväksymiä "anti"-fasistisia räyhäliikkeitä kuten Antifaa tai valtakulttuuriin kiinnittyneitä monikultturismia ajavia organisaatioita.

Yle mainostaa mielellään itseään koko kansan palvelijana, mutta niin kauan kuin se julistaa yksipuolista viholliskuvaa eikä esitä avoimeen yhteiskuntaan kuuluvaa kritiikkiä myös valtaeliitin kannattamista ideologiosta, ei television katsojakaan voi pitää velvollisuutenaan maksaa lupamaksua.
1 kommentti:

  1. Näyttihän YLE tuon "Defamation" dokumentin - kerran, jonka jälkeen se katosi muistionkaloon.

    VastaaPoista