maanantai 10. helmikuuta 2014

YLE SVEITSIN KANSANÄÄNESTYKSESTÄ: VÄÄRIN ÄÄNESTETTY!

Ylen EU-kirjeenvaihtaja Elina Ravantti

Yle opettaa ja muistuttaa eurokansalaisia siitä, että kansoilla ei saa eikä voi olla itsemäärämisoikeutta kysymyksissä, mikäli ne koskevat niiden syvintä olemassaoloa ja oikeutta päättää omista asioistaan. Ylen EU-kirjeenvaihtaja Elina Ravantti kirjoittaa tuoreessa (10.2.2014) kolumnissaan:

Kyse on samasta turvattomuudentunteesta, joka saa ihmiset eri puolilla Eurooppaa käpertymään sisäänpäin ja hätääntymään muualta tulijoista. Maailma ympärillä muuttuu kovaa vauhtia. (...) Sveitsin maahanmuuttokansanäänestyksessä sveitsiläiset tulivat ampuneeksi itseään jalkaan. Yli puolet Sveitsin viennistä menee EU-maihin. (...) Ihmisten vapaa liikkuvuus on EU:n perusasioita, joten Bryssel ei voi jättää sveitsiläisten päätöstä sikseen. Nyt EU:n pääkallonpaikalla odotetaan Sveitsin seuraavaa siirtoa.

Näin paljon EU ja sille myötämieliset toimittajat siis arvostavat demokratiaa ja kansan tahtoa. 

Eräs verkkokeskustelija antaa napakkaa kansalaispalautetta hahmottamishäiriöiselle Elina Ravanttille:

1.) Sveitsi ei ole luomassa mitään vientitulleja. EU-kansalaisten rajoitettu oikeus muuttaa Sveitsiin ei mitenkään vaikuta Sveitsin vientiin Efta-maana. Sveitsi kuuluu Eftaan, mutta ei Schengeniin. Jostain syystä Ylen toimittajan on vaikea ymmärtää tätä.
2.) Sveitsi ei ole EU-maa, joten EU:n "perusasioilla" ei ole mitään tekemistä Sveitsin asioiden kanssa. On ihan sveitsiläisten oma asia, ketä he haluavat maahansa ottaa ja millä perusteilla. Edelleen: Sveitsi kuuluu Eftaan, mutta ei Schengeniin. Jostain syystä Ylen toimittajan on vaikea ymmärtää tätä.

6 kommenttia:

 1. TV1:

  09:55 Yhteisvastuukeräys
  21-vuotias Mayda on maya-intiaani Guatemalasta. Isältänsä salaa koulua käynyt tyttö opiskelee nyt isän vastustuksesta huolimatta yliopistossa. "Olen nuori, nainen ja intiaani. Siinä elämäni haasteita."

  12:30 Halal-tv - kansankodin kriitikot
  2/7: Tasa-arvo. Ruotsalaiset musliminaiset ruotivat kotimaansa ilmiöitä. Onko tasa-arvo viety jo liian pitkälle? Miksi nainen, joka haluaa olla kotona ja hoitaa lapsiaan, herättää ärtymystä?(U)

  Teema:

  23:10 Hitlerin museo
  Osa 1/2. Toisen maailmansodan aikaisten taidevarkauksien salattu historia. O: Hannes Schuler, Saksa 2006

  VastaaPoista
 2. EU on saatanasta. Sveitsiläisillä on selkärankaa sanoa jyrkkä EI EU:n pelleilylle.

  VastaaPoista
 3. Keskisuomalaisessa oli härskeintä mokutusta mitä olen nähnyt vähään aikaan. Toimittaja-nainen kävi matkalla Ghanassa, jossa hän perehtyi paikalliseen poikamiestarjontaan. Moku Moku Moku vaan Keskisuomalaiselle. T. Entinen tilaaja.

  VastaaPoista
 4. Sveitsiläiset tajuavat kaiken.

  http://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/13234-swiss-military-preparing-for-eu-meltdown-scenario

  Kun kakki osuu tuulettimeen, patonkipulassa olevat ranskalaiset alkavat rynniä Sveitsiin mutta eipä taida silloin Sveitsiin päästä.

  VastaaPoista
 5. TV1:

  10:50 Kuvakirjeitä maailmalta: Kuvakirje Brasiliasta
  Koti äidille ja lapsille. Rio de Janeirossa monet köyhät odottavat äidit ovat saaneet uuden suunnan elämälleen päästyään avustusvaroilla toimivaan ensikotiin. (U)

  12:30 Halal-tv - kansankodin kriitikot
  3/7: Seksi. Ruotsalaiset musliminaiset ruotivat kotimaansa ilmiöitä. Miten kävi seksuaalisen vallankumouksen? Nykyisin nuorilla on seksipartnereita enemmän vuodessa kuin vuoden 1968 sukupolvella koko elinaikana.(U)

  23:05 Ulkolinja: Keski-Afrikka kuohuu
  Keski-Afrikan tasavallassa kristittyjen ja muslimien välinen taistelu on vaatinut jo yli tuhat uhria. Tuore raportti näyttää vaikeat ristiriidat, joita kansainväliset joukot pyrkivät ratkaisemaan.

  VastaaPoista
 6. TV1:

  10:50 Kuvakirjeitä maailmalta: Kuvakirje Brasiliasta
  Kengänkiillottajasta presidentiksi. Brasilian entistä presidenttiä Da Lula da Silvaa ylistetään maan kaikkien aikojen pidetyimmäksi päämieheksi. Hän tuki köyhiä ja profiloitui myös kehitysmaiden puolestapuhujana. (U)

  12:30 Halal-tv - kansankodin kriitikot
  4/7: Alkoholi. Ruotsalaiset musliminaiset ruotivat kotimaansa ilmiöitä. Olisiko jo aika kieltää alkoholi Ruotsissa, sillä viinahuurujen romantisointi ei nykyaikaan istu. Entä millaisen määrän rikoksia viina teettää?(U)

  Teema:

  16:35 Feministinen taidevallankumous
  Feministitaiteilijat ovat uudistaneet taidetta radikaalisti. He muuttivat myös yhteiskuntaa luomalla uusia käsitteitä ja toimintatapoja. He puuttuivat epäkohtiin kuten rotusortoon ja naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

  VastaaPoista