keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

YLEN EDUSKUNTAVAALIKAMPANJAN 2. PROPAGANDAMAINOS


30.3.2011, YLE TV 1, klo 22.00 Ulkolinja: Populistien Eurooppa


Hollanti hollantilaisille! Unkari uudelleen suureksi! Kaikki vierastyöläiset ulos! Islam on rikos, juutalaiset juonittelevat. Sanelevatko populistit Euroopan poliittista ilmapiiriä?


Jo tämän Ulkolinjan ohjelmamainos oli asenteellisuudessaan suoranainen rimanalitus. Vai mitä on ajateltava insertin taustalla pauhaavasta synkästä rummun pauhusta, jonka tarkoitus on vihjata fasismista ja militarismista, ikään kuin kansan ääni, vox populi, olisi jo sinänsä osoitus tietynlaisesta poliittisesta asenteesta

2 kommenttia:

  1. Ohjelmassa tarkoitushakuisesti haastateltiin mm. Tanskan kansanpuolueen edustajaa, joka sanoi Perussuomalaisten ajavan Suomessa samaa linjaa kuin he. Väite oli sinänsä kyllä paljolti totta, mutta sen esittäminen tässä ohjelmassa johtui selvästi toimittajan pyrkimyksestä mustamaalata Perussuomalaisia yhdistämällä heidät muiden Euroopan maiden "maahanmuuttovastaisiin populisteihin".

    VastaaPoista
  2. Oli myös harvinaisen vittumaista, että ohjelmassa haastateltiin "rasismista" huolestuneita arabeja "populistien" vastustajina. Jos haluttiin haastatella ns. populistipuolueiden vastustajia, olisi ollut rehellisempää haastatella muita puolueita kannattavia tanskalaisia, hollantilaisia jne. Arabien haastatteleminen oli merkki siitä, että haluttiin luoda konfliktia suoraan maahanmuuttajien ja ns. populistipuolueiden välille.

    VastaaPoista