torstai 18. tammikuuta 2018

YLE HARMISTUNUT TRUMPIN OSUVASTA VALEUUTISPALKINNOSTA


Vanhaa korruptoitunutta valtaa edustavat "edistykselliset" tahot kuten hämärien globalistien tukemat kansalaisjärjestöt ovat palkinneet vuosittain ironisesti poliittiset vihollisensa. Kun Donald Trump käyttää samaa pottuilevaa julkisuustemppua antamalla tunnustuksen törkeimmille valemedioille, ne eivät pidäkään sitä nokkelana vetona, jolla vaiettuja asioita voidaan nostaa julkisuuteen.

Ylen verkkosivujen uutisessa Trump nimesi "valeuutispalkinnon" saajat ollaan vielä kohtuullisen neutraalilla linjalla toisin kuin TV1:n klo 18.00 uutisissa. Siinä kolmeneljäsosaa juttuajasta annettiin 
ylemäiseen tapaa Trumpin palkintoa vastustaneille henkilöille, vaikka normaalijärjellä uutisen olisi pitänyt käsitellä sitä, millä perusteella Trump palkitsi kansanvihollisiksi kutsumansa tietyt mediat ja toimittajat. 

Sanovatpa toimittajat mitä tahansa Trumpin vedosta, tosiasia on, että median punaliberaalit hurtat älähtivat kun presidentin kalikka kalahti. Sadat miljoonat länsimaiden ihmiset tietävät tasan tarkkaan, että valtamediat toimivat pitkälti heidän intressiään vastaan, joten se että Trump kutsuu niitä kansanvihollisiksi ei ole kaukaa haettua. Tilannetta ei paranna se, että media ja heidän juoksupoikansa kuten republikaanien kukservatiivi Jeff Flake yrittävät väistää syytteet saivartelemalla kansavihollinen-käsitteen stalinistisesta alkuperästä. Olipa kansanvihollisen alkuperä mikä tahansa, sanan käyttäminen ei muuta miksikään sen osuvuutta nykytilanteessa. On yhdentekevää kuka ensimmäisen käytti kansanvihollinen-termiä, pääasia että se kuvaa täsmällisesti niitä mediavaikuttajia, jotka toimivat oman kansansa etua vastaan.

Trumpin palkintoideaa voitaisiin soveltaa myös Suomessa. Aikoinaan eri internet-foorumeilla oli suunnitteilla "palkita" maamme pahin kansanvihollinen. Palkinnon nimi olisi ollut Terijoen ministerinsalkku ja palkintona tietenkin ihka oikea salkku asiaankuuluvine tunnustuksineen. Vastaavanlainen palkinto voitaisiin myöntää myös instituutiolle kuten valtavirran valemedialle. Meidän ehdokastamme ei tarvitse tässä kohtaa erikseen mainita!


                                                        *******************************


Ei päivääkään ilman Ylen äärioikeistouutista. Tällä kertaa sellainen taioittiin poliittisesta tendenssitutkimuksesta, joka on päätynyt yleisesti saatavaksi kirjaksi asti.

Ylen verkkosivujen uutisessa Moni muistaa kylmän sodan ajan äärioikeistosta vain Pekka Siitoimen – Tutkija: Suomessa oli tuolloin monia äärioikeistolaisia liikkeitä ääneen pääsee pahamaineinen äärioikestotutkija Tommi Kotonen, jonka tutkijan intressi on hyvin kyseenalainen.

Täytyy ihmetellä, miksi maamme yliopistoissa hyörii valtava lauma kaiken karvaisia äärioikeiston tutkijoita, vaikka Kotonenkin myöntää kirjassaan, että ilmiö on ollut Suomessa 1930-luvun jälkeen melko pieni verrattuna äärivasemmistoon.

Jostain syystä yliopiston tutkijahuoneet eivät täyty millään äärivasemmiston ja punaisen terrorin tutkijoista, vaikka syytä olisi. Omituista  tilannetta selittänee se, että yliopistoinstituutio on rappeutunut niin kulttuurmarxilaiseksi, ettei se kykene enää reflektoimaan omaa vasemmistolaisuuttaan, vaan projisoi omat kipupisteensä epämääräiseen äärioikeistoon

                                                        *******************************


Yle TV1. torstain 18.1.2018 klo 22:00, Ulkolinja: Putinin kosto 

2/2. Venäläiset, Vladimir Putin rohkaisemina, pyrkivät vaikuttamaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Yli 60 asiantuntijaa ja tutkijaa selvittää, miten USA pyrki estämään venäläisten toimia, paljastaa 2-osainen dokumentti. Äänitekstitys: suomi. K12

Yle TV1, keskiviikko 17.1.2018 klo 23.30, 
Ulkolinja: Putinin kosto 


1/2. Venäläiset, Vladimir Putin rohkaisemina, pyrkivät vaikuttamaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Putin syyttää Yhdysvaltoja Neuvostoliiton hajoamisesta ja uskoo sen heikentävän Venäjää, väittää 2-osainen dokumentti.

Riippumaton historiantutkija Veli-Pekka Kortelainen arvioi Putin-dokumentin ensimmäisen osan tavalla, joka ei ole tuttua poliiittista agendaa ajavalle valtamedialle:
Tulipahan eilen illalla katsottua YLE1:ltä melkoinen propaganda-annos. Tarkoitan tietenkin amerikkalais-"dokumenttia" nimeltä "Putinin Kosto". 
"Progumentti" (dokumentin muotoon puettua propagandaa) lähti liikkeelle USA:n presidentinvaaleista ja väitetystä Venäjän "massiivisesta" sekaantumisesta siihen, antaen ymmärtää että tällainen olisi laajassa mitassa tapahtunut. Kuten tiedämme viime aikoina julkaistuista tutkimuksista sellaista ei ole ollut, lukuunottamatta avointa mainoskampanjaa ja pienimuotoista bottihäirintää. Venäjän "massiivinen" FB-mainoskampanjakin oli budjetiltaan vain 150.000 taalaa (vaikka toki lööpeissä asiaa on revitelty ja paisuteltu kuin se olisi ollut ennenkuulumatonta). 
No, itse progumentin pääteema oli Putinin kuvaaminen/mustamaalaaminen katkeraksi, kaunaiseksi ja pelokkaaksi sekä kostonhimoiseksi ihmiseksi, joka on juuttunut menneisyyteen ja haikailee Neuvostoliiton perään. 
Progumentissa haastateltiin vain amerikkalaisia entisiä virkamiehiä ja käytiin läpi Putinin reagointia amerikkalaisnäkökulmasta eri kriiseihin alkaen NL:n hajoamisesta Irakin ja ns. arabikevään kautta ex-neuvostotasavaltojen värivallankumouksiin. Putinista maalattiin kuvaa ihmisenä, joka on traumatisoitunut ja katkera NL:n kaatumisesta ja pelkää demokratiaa, vapautta haikailevia kansanjoukkoja sekä takertuu valtaansa ikään kuin kouristuksenomaisesti. 
Jokaisen kriisin kohdalla annettiin Amerikasta yksipuolisen siloiteltu kuva vapautta ja demokratiaa tuovana toimijana, ja tosiasiallinen USA:n sekaantuminen niin arabikevään mellakoiden taustalla kuin Venäjän naapurimaiden värivallankumouksiin leimattiin pelkäksi Putinin paranoiaksi. Selvästi vihjattiin, että Hillary Clintonin johdolla toteutettu Libya-operaatio, joka johti Gaddafin kaatumiseen ja kuolemaan, olisi ollut yksi tärkeimpiä "Putinin koston" syitä. 
Dokumentissa ei sanallakaan viitattu, että Libya, joka oli Afrikan kehittyneimpiä valtioita, pommitettiin keskiajalle raakasti geopoliittisista syistä; jotta saadaan haltuun Libyan luonnonvarat ja tietenkin se harvojen ääneen lausuma toinen syy: haluttiin avata portti valtavalle ihmisvyörylle Afrikasta Eurooppaan (osana USA:n geopoliittista massamigraatio-asetta Eurooppaa vastaan). Koko ajan asioista annettiin siis hyvin yksipuolinen kuva. 
Kokonaan ohitettiin monet jo tiedossa olevat asiat kuvioiden taustalla. "Dokumentin" alussa Jeltsinistäkin annettiin kuva sairaana ja väsyneenä demokratian ystävänä, joka erehtyi antamaan vallan Putinille. Kokonaan ohitetaan, se että USA yritti kaataa ja hajottaa Venäjän osiin jo -98 Venäjän talousromahduksen aikaan, ja kun se ei onnistunut, oli jo tuolloin oli lännessä päätetty, että Hodorkovskista tehdään Venäjän seuraava presidentti, ja hänen johdollaan Venäjä neutraloidaan sotilasmahtina ja siitä tehdään lännen vasallivaltio ja kehitysmaa, jonka kaikki luonnonvarat myydään ulkomaiseen omistukseen. 
Tähän liittyi myös NATO:n laajeneminen ex-NL:n alueelle: NATO oli toppuutellut ja torjunut Baltian maiden NATO-jäsenyysintoilua 90-luvun alusta asti, mutta yllättäen juuri ennen Venäjän talousromahdusta ääni muuttui äkisti kellossa. 
Tämä suunnitelma paljastui Venäjän johdolle. Jos NL:ää haukuttiin aikanaan "Kongoksi jolla on ydinaseet", niin Amerikkalaisten haave oli tehdä Venäjästä pelkkä "Kongo". Kosovon sota oli käännekohta, joka avasi Jeltsinin sillmät. Jeltsin ymmärsi, että Serbian pommittamisessa polvilleen oli kyse vain ja ainoastaan lännen geopoliittisesta vallasta. Kun lisäksi Putin, tuolloin tiedustelupalvelu FSB:n johtajana toi Jeltsinille dokumentit ja todisteet pöytään lännen suunnitelmasta koskien Venäjää, vanha ja sairas Jeltsin tajusi, että ystävänä esiintynyt länsi oli pettänyt sekä hänet että hänen maansa. Häntä oli hyväksikäytetty: hänestä oli "pidetty" vain koska hänen johtamansa maa oli heikko ja samoin hän oli heikko.

Vaikka Jeltsin oli hajottanut Neuvostoliiton, hän ymmärsi geopolitiikkaa. Hän ei halunnut hajottaa Venäjää. Hän ei halunnut jäädä historiaan presidenttinä, joka tuomitsi oman maansa pilkottavaksi lännen vasallivaltioiksi ja siirtomaiksi. Tämä oli tosiasiallinen syy sille, miksi Jeltsin luovutti vallan Putinille.
 
Kaikissa jutuissa on ain "totta toinen puoli", niin tässäkin YLE:n näyttämässä jenkki-progussa. Putin on kyllä häikäilemätön johtaja, joka on keskittänyt vallan itselleen, ja hänen kätensä eivät todellakaan ole puhtaat liittyen mm. Venäjän sisäpolitiikan likaiseen peliin opposition tukahduttamisineen, poliittisine murhineen ja sen sellaisineen. Ja ulkopolitiikassa hän osaa olla yhtä häikäilemätön.

Mutta tällainen "dokumentti", joka geopoliittista peliä ymmärtävän silmissä on silkkaa yksipuolista länsipropagandaa, jossa Amerikasta maalataan kuva moraalisesti puhdaskilpisenä toimijana ja kokonaan sivuutetaan geopolitiikan raaka valtaperi ja se, millaisia "vaaran vuosia" Venäjä eli 90-luvun lopulla ja 2000-luvun taitteessa (puhumattakaan siitä, miten Syyrian ja Ukrainan kriisit liittyvät toisiinsa, vaikkei siitä mitään tässä mainittukaan).


Yle TV1
, torstai 19.1.2018 klo 00.25, 
Docstop: Piikki sydämessä

Kaksi äitiä, jotka ovat luopuneet lapsistaan. Mia kärsi päihderiippuvuudesta eikä kyennyt huolehtimaan lapsistaan. Jenni masentui lapsen syntymän jälkeen ja lapsen oli paras muuttaa muualle. O:Charlotte Lindroos HD


Yle Teema & Fem, keskiviikko 17.1.2018 klo 22.00, Kino: Elser 

(Saksa 2015) Georg Elser pidätettiin marraskuussa 1939 epäonnistuneen Hitlerin murhayrityksen jälkeen. Oliver Hirschbiegelin draama seuraa tapahtumia, jotka johtivat Elserin tekoon ja sen seurauksiin. HD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti