keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Yle: Viini- ja makkarapiknik on äärioikeistolaisuutta

Yle:

Pariisi kielsi äärioikeistolaisten makkarajuhlan

julkaistu tänään klo 01:49, päivitetty tänään klo 01:51

Pariisin poliisi on kieltänyt äärioikeistolaisten perjantaiksi suunnitteleman katujuhlan. Järjestäjien suunnitelmissa oli protestoida kaupungin islamilaistumista nauttimalla sianlihamakkaraa ja viiniä.

Provokatiivinen tapahtuma oli määrä järjestää muslimien suosimalla asuinalueella Pohjois-Pariisissa muslimien pyhänä päivänä perjantaina. Samana iltana MM-jalkapallossa kohtaavat Englanti ja muslimienemmistöinen Algeria.

Internetin sosiaalisessa mediassa järjestäytyneeseen tapahtumaan on liittynyt muutamassa päivässä tuhansia jäseniä. Vastaavanlaisia makkara- ja viinijuhlia on tapahtumasivuston mukaan suunnitteilla myös mm. Brysselissä ja Lontoossa, jossa makkaran ja viinin sijaan aiotaan protestoida pekonilla ja oluella.Viini- ja makkarapiknik on siis äärioikeistolaisuutta Ylen mielestä.

Islamin vastustaminen on Ylen mielestä äärioikeistolaisuutta, vaikka islam itse on tietysti äärioikeistolainen ideologia. Islam täyttää fasismin tunnusmerkit: islam vastustaa sananvapautta, kannattaa kuolemantuomiota homoseksuaalisuudesta, pitää juutalaisia vihollisinaan jne. Tällaista ideologiaa ei Ylen mielestä saa vastustaa, koska Yle käyttää Ranskan islamilaistumisen vastustajista pejoratiivista ilmaisua äärioikeistolaiset.

Vastaavasti Yle kutsui Geert Wildersin puoluetta äärioikeistoksi vain sillä perusteella, että ko. puolue suhtautuu negatiivisesti Hollannin islamilaistumiseen. Koska "äärioikeisto" on Ylen kielenkäytössä haukkumasana, Ylen voidaan tulkita vastustavan kaikkia äärioikeistolaisiksi kutsumiaan asioita. Yle siis vastustaa Wildersiä, koska tämä vastustaa islamia. Tästä on vedettävä johtopäätös, että Yle kannattaa islamia. Muutenhan ei olisi mitään syytä vastustaa islamin vastustamista. Yle siis puolustaa islamia eli pakkoavioliittoja, kunniamurhia, sukupuolielinten silpomisia, kuolemantuomioita homoille, sotaa juutalaisia vastaan jne.

Kyseinen viini- ja makkarapiknik on tarkoitus järjestää Pariisissa pe 18.6., koska 18.6. on Charles de Gaullen kuuluisan vastarintapuheen 70-vuotispäivä.

Tämän päivän merkitys ranskalaisille lienee suunnilleen sama kuin talvisodan alkamisen vuosipäivän merkitys suomalaisille. Jos viini- ja makkarapiknik tuollaisena päivänä kielletään Pariisissa poliisiviranomaisten toimesta, se on suunnilleen sama asia kuin Marskin ryypyn juomisen kieltäminen Suomessa itsenäisyyspäivänä tai talvisodan alkamisen vuosipäivänä.

Koska Yle pitää Charles de Gaullen edustaman Vapaan Ranskan juhlimista "äärioikeistolaisena", Yle siis vastustaa Charles de Gaullea. Ylehän vastustaa kaikkia asioita, joita se kutsuu äärioikeistolaisiksi.

Ylen toimittajat voisivat käydä selittämässä vaikkapa Ranskan Helsingin-suurlähettiläälle tai Ranskan presidentti Nicolas Sarkozylle, että Charles de Gaulle oli inhottava äärioikeistolainen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti