torstai 24. kesäkuuta 2010

Ylen haastattelema "asiantuntija": veroja on alennettu "liikaa"

A-studio TV1 keskiviikkona 23.6.2010 kello 21.05

Kataisen miljardikeruu
Suomalaisilta kerätään lähivuosina vähintään kuusi lisämiljardia velkojen maksamiseksi. Kokoomuslainen valtiovarainministeri Jyrki Katainen vakuuttaa, että leikkauslistoja ei tule. Hallitus on luonut itse osan ongelmasta, kun se lamastakin huolimatta kavensi veropohjaa ja alensi prosentteja. Löytyykö Hetemäen veroryhmän ehdotuksista ratkaisuja yhtälöön? Toimittaja Kirsi Skön.


Tässä A-studion ohjelmassa "asiantuntijana" haastateltu SAK:n ekonomisti valitti, että hallitus on alentanut veroja "liikaa".

Tällaisia korkeaa verotusta kannattavia vasemmistolaisia haastatellaan "asiantuntijoina" ikään kuin kyseessä ei olisi poliittinen mielipide.

Rautalankaa Ylelle: se, että halutaanko veroja alentaa vai korottaa, on poliittinen päätös.

Tässä asiassa ei ole mitään "asiantuntijoita", jotka voisivat antaa "puolueettoman" lausunnon.

Yle kuitenkin haluaa antaa sellaisen kuvan, että verojen alentaminen olisi nimenomaan "asiantuntijoiden" mukaan jotenkin "objektiivisesti" huono ajatus.

Yle siis toimii vasemmistopuolueiden propaganda-automaattina, joka esittää korkeat verot "objektiivisena" välttämättömyytenä. Tällä tavalla Yle vastustaa demokratiaa, koska demokratiassa kansa tekee poliittisia päätöksiä; Yle haluaisi kansan uskovan "asiantuntijoina" esiintyviä vasemmistolaisia propagandisteja, mm. tuota SAK:n "ekonomistia", jotka saarnaavat veronalennuksia vastaan.

Yle esittää verojen alentamisen ikään kuin se olisi jokin hirveä ongelma. Samalla logiikalla olisi voitu esittää vaikka kieltolain kumoaminen vuonna 1932 hirveänä ongelmana. Joku "asiantuntija" olisi voinut selittää, että eduskunta teki "virheen" kumotessaan kieltolain kansanäänestystuloksen perusteella. Ylen toimittajien mielestä kansa on aina väärässä, koska kansa ei kannata korkeaa verotusta, kieltolakia ym. holhousta. Ylen toimittajat ovat enimmäkseen äärivasemmistolaisia, jotka pitävät kaikkia veronalennuksia ja muuta holhouksen vähentämistä jonain aivan hirveän kamalana uusliberalismina.

Epärehellisintä on, että Ylen toimittajat eivät esitä tätä omaa poliittista mielipidettään avoimesti nimenomaan mielipiteenä. Ylen toimittajat esittävät oman mielipiteensä ikään kuin se olisi jokin objektiivinen totuus. Ylen toimittajat vastustavat demokratiaa, jossa kansa itse tekee omat äänestysratkaisunsa omien mielipiteidensä pohjalta. Ylen mielestä kansa on väärässä, jos kansa kannattaa verojen alentamista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti