tiistai 15. kesäkuuta 2010

Yle kysyy Kokoomuksen puoluekokoukselta kannanottoja yksityishenkilöiden mielipiteisiin

Ylen ajankohtaistoimituksen ohjelma Kokoomuksen puoluekokouksesta:

Kataisen kuningastie. Kokoomuksen Jyväskylän puoluekokouksen toinen päivä.

  • YLE TV1
  • Lauantai 12.6. klo 19.30
  • Kesto 00:28:00

Toimittaja Ari Korvola:

Suomalainen mies huusi afrikkalaismiehen kainalossa kadulla kulkevalle naiselle:

- Senkin eläimiinsekaantuja!

Siekkisen mielestä läppä oli huumoria.


Kokoomuksen jäsen, puoluekokousedustaja Elisa Siekkinen:
No joo, siis tunnen kyseisen henkilön ja tiedän, että se on huumoria. Kyseessä on sellainen henkilö, joka on täysin kyllästynyt siihen, että häntä on haukuttu rasistiksi niin pitkään, että on ihan turhautuneisuudesta sitten ruvennut käyttäytymään näin.


Kokoomuksen nuorisojärjestön puheenjohtaja Wille Rydman:

Ei ole missään nimessä asiallista käytöstä, en hyväksy. Ihan riippumatta siitä, mitä etnisiä ryhmiä edustetaan, ihmiset ovat aina ihmisiä ja ihmisiä pitää kohdella ihmisarvon mukaan ja kunnioittavasti.


Ylen toimittaja Ari Korvola siis kysyy Kokoomuksen puoluekokousedustajilta kannanottoja yksityishenkilöiden mielipiteisiin.

Ylen "rasisminvastainen" propaganda eli "suvaitsevuuskasvatus" eli kansan aivopesu on siis mennyt niin pitkälle, että Suomen suurimman puolueen vuotuiseen puoluekokoukseen osallistuvilta poliitikoilta vaaditaan kannanottoja tuntemattoman, nimeltä mainitsemattoman yksityishenkilön kadulla lausumaan repliikkiin.

Jos viidestä miljoonasta suomalaisesta yksikin sanoo joskus jotain poliittisesti epäkorrektia, Suomen suurimman puolueen edustajien pitää heti virallisesti ja eksplisiittisesti irtisanoutua moisesta ajatusrikoksesta.

Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien toimittajat edustavat siis niin totalitaarista ajattelua, että heidän mielestään yksikään Suomen kansalainen ei saa koskaan poiketa poliittisten vallanpitäjien määrittelemästä virallisesta ideologiasta. Jos joskus jossakin kuuluu pienikin soraääni, poliitikkoja vaaditaan tuomitsemaan tällainen yksityisen kansalaisen esittämä eriävä mielipide. Muuten "suvaitsevat" toimittajat voisivat epäillä, että ko. poliitikot hyväksyvät ko. kansalaisen mielipiteen.

Näinhän tapahtui neljä vuotta sitten, kun tasavallan presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja eksplisiittisesti tuomitsivat Suomen Sisu ry:n julkaisemat Muhammad-pilakuvat.

Missään sivistysmaassa poliittiset vallanpitäjät eivät "tuomitse" tiedotusvälineiden tai yksityisten kansalaisten tai kansalaisjärjestöjen julkaisemia pilakuvia eivätkä nuoleskele sensuuria vaativia terroristeja pyytelemällä näiltä anteeksi.

Mikään vakavasti otettava tiedotusväline ei myöskään tenttaa poliitikoilta, mitä mieltä nämä ovat jonkun tuntemattoman, nimeltä mainitsemattoman yksityishenkilön joskus jossain kadulla sanomasta parin sanan mittaisesta repliikistä.


1 kommentti:

  1. Ilmeisesti politiikassa odotetaan ihmisten irtisanoutuvan ties mistä aina ensimmäisessä lauseessa. Itse ajattelen vastaavani vain omista puheistani ja kirjoituksistani.

    Ylen toimittaja kertoi nähneensä jossain internetissä, että olin kommentoinut asian olevan huumoria. En muista tehneeni niin, mutta se on mahdollista, joten en asiaa ala kieltämäänkään. Ohjelmasta oli jätetty pois myös pätkä, jossa toimittaja kysyi minulta, pidänkö tällaista huumoria hyväksyttävänä, mihin vastasin että en.

    VastaaPoista