keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

KUN ITALIAN RASISMISTA VAAHTOAVA YLEN POLITRUKKI SAA PALAUTETTA



YLE TV 1 UUTISET klo 20.30 uutisoi 16.17.2013 "kansainvälisen kohu-uutisen", jossa Ylen uusi Italian avustaja  Petri Burtsov, kertoi senaatin varapuhemiehen Roberto Calderolin loukanneen maan ensimmäistä mustaa integraatioministeri Cecile Kyengeä.

Ylen Uutinen alkaa n. 10 minuutin kohdalla.


Ylessä on tapana, että uudet toimittajat hankkivat ensimmäiset politrukin kannuksensa valkoisesta rasismista jankuttamisesta ties minkä mitättömän syyn nojalla. Tällä kertaa tekosyyksi uutiselle saatiin Italian uudeksi roturutsaministeriksi nostettu kongoidi Cecile Kyengen saama ulkonäkökriittinen lausunto. Missä on pihvi eli se uutinen?

Paljon mielenkiintoisempaa on päästä tarkastelemaan, mitä näiden tuoreiden hyväkkäiden päässä liikkuu ja millainen ylimielinen asenne heillä on kriittiseen kansalaispalautteseen. Vapaa toimittaja Petri Kaivanto otti suoraan yhteyttä Burtsovin fb-sivuille ja esitti asiansa. "Keskustelun" kulun voitte nähdä tästä Kaivannon blogista.

Toimittaja Burzovin objektiivisesta toimittajan asenteesta kertoo tämä kommentti Kaivannolle:
Lisäksi olen eri mieltä kanssasi Italian rasismista. Mielestäni se on Italiassa todellinen ongelma ja ihmiset aidon rasistisia. Jo se, että nuo aivan käsittämättömät hyökkäykset mustaa ministeriä kohtaan eivät ole saaneet aikaan laajaa kansanliikettä, kertoo jostain. Ei ole mikään tekosyy tai lieventävä asianhaara rasismille, jos Lampedusaan saapuu paljon pakolaisia. Logiikkasi on sama, kuin että naiset ansaitsevat tulla raiskatuksi jos pukeutuvat paljastavasti. Olen täysin eri mieltä. Lisäksi kirjoitustyylistäsi huokuu alentava suhtautuminen pakolaisiin. Käytät termiä "kansanvaellus" aika kyseenalaisesti hädässä olevista ihmisistä. Italiassa suvaitsevaisuus monietnisyyttä kohtaan ei todellakaan ole huippuluokkaa ja maahanmuuttajienkin osuus väestöstä varsin pieni verrattuna esim. Ruotsiin tai Norjaan. Olen asunut aika monessa maassa ja matkustellut 38:ssa. En ole törmännyt yhtä avoimeen ja sosiaalisesti hyväksyttyyn rasismiin muualla kuin ehkä Suomessa. Kaikenkaikkiaan kommenttisi antavat sinusta aika moukkamaisen kuvan jos mielestäsi mustan naisen julkiset raiskaamiskehoitukset ja apinaksi kutsumiset ovat epäolennaista lässytystä.

Ehdittyään näin haukkumaan Kaivannon ja siinä sivussa kaikki eurooppalaiset, jotka eivät suostu jäämään globaalin enemmistön kansainvaelluksen alle, Burzov bännäsi kriitikon fb-sivultaan. Kuinka urheaa.

1 kommentti:

  1. http://www.totalfascism.com/wp-content/uploads/2013/07/Diversity-is-Codeword-for-Genocide.jpg

    VastaaPoista