perjantai 13. joulukuuta 2019

"BREXIT II:N" VASTUSTAJILLE MURSKATAPPIO – YLE HÄVISI TAAS VAALIT


Ylen uutistoimitus heräsi tänä aamulla kärttyisenä kun selvisi, että Iso-Britannian ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa eli Brexit II:ssa konservatiivipuolue sai murskavoiton. Kovasta vaalikampanjoinnistaan huolimatta Yle hävisi jälleen vaalit. Siitäkin huolimatta, että EU-kuplassa elävät valtamedian toimittajat kirjoittivat kuukausia ennen vaaleja toiveikkaita juttuja työväenpuolueen vaalivoitosta ja 
uuden kansanäänestyksen mahdollisuudesta. Tosiasiassa sellaiseen optioon eivät uskoneet vakavissaan muut kuin toimittajat ja omissa pilvilinnoissaan elävät EU-byrokraatit. Mahalaskun jälkeen pettymys on ollut näissä piireissä  sen mukaista, katkeraa ja kitkerää.

Ylessä toimittajien henkilökohtaista vaalitappiotuskaa on purettu kirjoituksilla, joissa jankataan tutuksi käynyttä virttä, että Brexit on pelkästään huono asia ja että sen puolesta äänestävät ovat väärässä olevia luusereita. Eräs näistä vuodatuksista on toimittaja Pauli Lahden huonon häviäjän kitinää muistuttava mielipidekirjoitus Britannian brexit-tuska ei ole lähelläkään loppuaan, vaan nyt alkaa todellinen vääntö – nämä asiat kiusaavat Boris Johnsonia seuraavaksi. Kun media ei peppukivuissaan muuta voi, se jatkaa kahta raivokkaammin Boris Johnsonin ja Brexit äänestäjien sättimistä.

EU-globalisien yli kolme vuotta kestänyt kampanja Brexitin lykkäämiseksi ja yritykset uuden kansanäänestyksen myötä saada toivottu tulos katosivat tänä aamuna kerralla savuna ilmaan. Valtavasta EU-mielisestä propagandakampanjasta huolimatta kansa antoi entistä vahvemman mandaatin Brexitille. Tämä ei ole yllättävää, sillä Brexitin kannattajien haukkuminen tyhmiksi rasisteiksi ja maalaistolloiksi on varmin keino synnyttää epätoivottu vastareaktio. Murskaava vaalitulos olikin ärsytettyjen brittien vastalause BBC:n ja Lontoon  rahaeliitin yritykselle kumota alkuperäinen Brexit. 

Vihamielisen internationalistiklikin ja sen myötäilijöiden ottama riski kaatui lopulta kaikkien tappioksi. Nyt Britannian on mentävä mukaan konservatiivien ajamaan sopimuksettomaan eroon, johon EU on neuvottelujen pitkittyessä osaltaan maan kiristänyt. Jos alkuperäiseen Brexit-sopimukseen oltaisiin suostuttu, Englannille olisi taattu tullivapaa kauppa ja Pohjois-Irlannille rajavapaus. 

Konservatiivien vaalivoiton ainoaksi hyväksi puoleksi jää vain se, ettei Brexitiä pureta. Se antaa muiden maiden kansalaisille toivoa, jossa lähes mädäntyneellä demokraattisella järjestelmällä voidaan vielä vaikuttaa ihmisten haluamaan suuntaan. Kun se toivo on mennyttä, kansa alkaa toteuttaa kansanvaltaa kaduilla.

2 kommenttia:

  1. YLE:n kannanotot ovat olleet tätä samaa jo vuosikymmenet, mutta ero on siinä, että kumartelun suunta välillä muuttuu ja toimittajan työhön kuuluva ammattimaisuus hapertuu vuosi vuodelta.

    VastaaPoista
  2. Ylen toimittajakunnalle kuunneltavaksi laulu, jossa tuodaan hyvin siin maahanmuuttajien merkitys Suomen taloudelle:
    https://www.youtube.com/watch?v=ZIdrjYI-J8c

    VastaaPoista