keskiviikko 30. toukokuuta 2018

AMERIKKA VALKOISTEN VASTAISEN RASISMIHYSTERIAN KOURISSA



Hipsterien ja muiden kaupunkilaisliberaalien suosima kahvilaketju Starbucks on jatkanut tiedostavaa linjaansa, kun se sulki eilen iltapäivällä kaikki yhdysvaltalaiset kahvilansa ja järjesti 175 000 työntekijälleen koulutuksen, "jolla pyritään lisäämään henkilökunnan tietoisuutta syrjinnästä ja parantamaan tummaihoisten saamaa asiakaspalvelua." Asiasta kerrotaan Ylen verkkosivujen uutisjutussa Yhdysvalloissa Starbucks-kahvilat sulkivat ovensa aiemmin – henkilökunta joutui rasisminvastaiselle kurssille videon takia. Kiinan kulttuurivallankumouksen julkisia katumustilaisuuksia muistuttavan uudelleenkoulutuksen taustalla on huhtikuussa  julkisuuteen nostettu kohu, jossa tilauksia tekemättömiä "asiakkaita" pyydettiin poistumaan ulos lopulta poliisien saattelemena. 

Koulutus päätettiin järjestää sen jälkeen, kun Starbucks sai runsaasti suuttunutta palautetta huhtikuussa. Tapauksessa kaksi tummaihoista miestä oli tullut erääseen philadelphialaiseen Starbucksiin. Toinen heistä pyysi päästä käyttämään WC:tä, mutta hänelle kerrottiin, että se on vain maksavien asiakkaiden käytössä. Miehet eivät tilanneet vielä juotavaa, vaan istuutuivat pöydän ääreen odottamaan ystäväänsä. Kahvilan esimies soitti paikalle poliisit, jotka laittoivat rauhalliset miehet käsirautoihin. Tapauksesta kuvattu video levisi heti laajalle.
Tapahtumasta noussut mediakohu ja "edistyksellistä" vasemmistoliberalismia edustavan Starbucks-kahvilaketjun hysteriaan noussut itseruoskinta herättävät monia kysymyksiä, joita ei julkisuudessa kysytä. Ensinnäkin,  jos poliisit olisivat panneet rautoihin valkoista roskaväkeä, olisiko mediaa silloin kiinnostanut tehdä tapauksesta skuuppi? Tällaisia kameralle tallentuneita  tapauksia löytyy varmasti runsain mitoin, mutta jostain syystä mediaa kiinnostaa vain mustien kohtelu, koska näin voidaan lyödä pöytään rasismikortti. Ylipäätään mustien valkoisia vastaan tekemiä rikoksia ei nosteta juuri koskaan otsikoihin, koska media ei halua nähdä valkoisia rasismin uhreina. 

Starbucksin myyjien käytös perustui mitä luultavammin silkkaan ennakkotietoon, sillä mustista hengailijoista on vamasti ollut eniten harmia ketjun kahviloissa. Tätä tukee myös yleiset rikostilastot, joissa mustat ovat määräänsä nähden yliedustettuina. Philadelphiassa myyjien asenteessa oli tuskin kyse rasismista, vaan varotoimesta tyypillisiä maksamattomia asiakkaita kohtaan. Kahvilaketjun kohtuuton ylireagointi uudelleenkoulutuksineen taas kertoo Amerikan liberaalin (lue: vasemmistolaisen) puolen hysteerisestä suhteesta rasismiin ja suuryritysten hyvesignaloinnista, jolla yritetään lepytellä kuviteltua "tiedostavaa" kuluttajakuntaa.

Samankaltaista suuryritysten moraaliposeeurausta nähtiin, kun ABC-televisioyhtiö päätti hetki sitten lopettaa suositun Roseanne-komediasarjan. Syynä on sarjan tähden Roseanne Barrin tviitti, jossa hän vertasi Obaman hallinnossa työskennellyttä virkailijaa karvaiseen kädelliseen. Edes juutalaisuus ja sionismin kannattaminen eivät pelastaneet Roseanne Barria, sen verran kovilla kierroksilla demokraattivetoinen valtamedia käy rasismiteemansa kanssa. Yle kertoo asiasta uutisessaan Rasistinen tviitti Obaman avustajasta oli liikaa – TV-yhtiö peruu suositun Roseanne-sarjan.



                                                                 *****************


TV1, maanantai 28.5.2018 klo 19:00 Harry ja Meghan: Romanssi kahdelle

BBC:n tuottama dokumentti kertoo prinssi Harryn ja amerikkalaisnäyttelijä Meghan Marklen modernin rakkaustarinan. Harry ja Meghan tulevat aivan erilaisista taustoista ja molemmat ovat joutuneet kamppailemaan löytääkseen paikkansa maailmassa. Dokumentti kertoo parin taustoista ja matkasta kohti alttaria arkistomateriaaliin ja haastatteluihin tukeutuen. HD



TV1, Ma 28.5.2018 klo 21:30 Dokumenttiprojekti: Kotimaa Kosovo-Suomi 

Hetemaj´n sisarukset olivat lapsia, kun perhe pakeni vainoa Kosovosta Suomeen 1992. Miten elää kahden kulttuurin puristuksessa ja löytää keinot menestyä? Mikä on ollut onnistumisen salaisuus ja hinta? O: Olli Laine HD


Yle Teema, tiistain 29.5.2018 klo 21.00 Anarkismin historia

3/3. 1922 - 1945. Maailmansotien välinen aika oli kommunismin ja fasismin nousun aikakautta, ja anarkismi pyrki haastamaan molemmat ideologiat. HD ohjelmatekstitys (suomi) 55 min


Yle Teema, tiistai 29.5.2018 klo 19.00, Spotlight

Suomi on monille thaimaalaisille luvattu maa: rikas, inhimillinen ja oikeudenmukainen. Thaimaasta tulleille marjanpoimijoille Suomi näyttäytyi kuitenkin toisenlaisena. Toimittaja: Papitchaya Boonngok. HD ohjelmatekstitys (ruotsi) 30 min


TV1,  keskiviikko 30.5.2018 klo 15:45, Afrikka valitsi minut

Pertti Söderlund lähti puolitoistavuotiaana matkalle, josta tuli elämän mittainen. Lähetyssaarnaajavanhempiensa kanssa Aasian kautta Itä-Afrikkaan päätynyt Pertti on tänään "valkoinen afrikkalainen". (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti